loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ty jo koukáte ale nepomůžete...Prosím pomoc
Deniska028 22.04.2012 18:51
Deniska028
A co chceš slyšet? tak se ho zbav, já bych věděl co s ním...
Leoric 22.04.2012 18:57
Leoric
Nezbavím!Ve vrhu jich bylo 11 a zbyli mi jenom dvě.A bojím se že mi zůstane jenom EJ on hrozně rychl…
Deniska028 22.04.2012 19:03
Deniska028
A to mládě bylo nějak oddělené? Někdo si ho vzal a zase vrátil? Nebo je prostě jen odhání, protože j…
Y Draig Goch 22.04.2012 19:40
Y Draig Goch
No já jsem sem už jednou psala a vy ste mi zachránili potkanici jménem Osky tehdy byla tři týdni po…
Deniska028 22.04.2012 20:52
Deniska028
Myslim si, že by bylo nejlepší omezit počet potkanů, dost je nezvládáte. Do nedávna jste ani nevěděl…
Réza 22.04.2012 21:28
Réza
Souhlas. Mladá samice je pro starší samici prostě konkurentka a v přírodě by to vyřešily tak, že by…
Y Draig Goch 23.04.2012 09:29
Y Draig Goch
Mladá samice je pro starší samici prostě konkurentka a v přírodě by to vyřešily tak, že by se pobily…
Aurifer 24.04.2012 10:30
Aurifer
urifer,no oni se nebyjí do kre jenom večer když jim nasypu zrní a dám zeleninu a tvrdý chleba tak ta…
Deniska028 24.04.2012 15:23
Deniska028
tak to, že mladá píská je uplně normální věc. Pískání je jeden z projevů potkaní akustické komunikac…
Aurifer 24.04.2012 16:59
Aurifer
No ani jeden z nich to není to je už je ani nemá byli jakoby po ráně..Ale už je nemá.A Děkuji za tu… poslední
Deniska028 24.04.2012 18:20
Deniska028

A to mládě bylo nějak oddělené? Někdo si ho vzal a zase vrátil? Nebo je prostě jen odhání, protože jsou společně v ubikaci, mláďata jsou dost stará a ona chce mít klid a moct se znovu pářit?
Mimochodem "jak přinutit mít někoho rád" - to je docela dobrá formulace. Sympatie se nedají vynutit. Zvířata s vyšší sociální morálkou se třeba dají přinutit, aby spolu nějak vycházela, ale tady to dopadne spíš tak, že naštvaná potkanice nakonec to mládě sežere.

No já jsem sem už jednou psala a vy ste mi zachránili potkanici jménem Osky tehdy byla tři týdni po porodu a mláďata jsme museli oddělit ale oni začali postupně umírat zbyli čtyři.Bella,Středík,EJ,Nela.Žije Bella a EJ.Zbylí čtyři se k ní měli vrátit ona se o ně starala a pak jsme je dali všechny čtyři do jedné klece nejdřív Zemřela Bella,příčiny jsme nezjistili :(,potom umřel Středík také nevíme proč.Ale už přestali umírat a žili spokojeně ale pak EJ začal sexuálně obtěžovat Bellu ale mi už žádnou klec nemáme tak jsme ji vrátili k Osky (matka).Oni spolu vycházeli ale potom jsme v noci slyšely pištění,asi k vůli Jídlu.No ale teď už má i strupy na zádech a je rozčepýřená.A je mi jí líto.Chtěla by sem jejich vztah nějak zlepšit.

Myslim si, že by bylo nejlepší omezit počet potkanů, dost je nezvládáte. Do nedávna jste ani nevěděla, čim je krmit. Když nemáte víc klecí, tak si nenechávejte víc potkanů...jednoduchý...pokud budou nahňahňaný v jedný kleci, tak je dost normální, že se budou řezat, jsou ve stresu.

Souhlas.
Mladá samice je pro starší samici prostě konkurentka a v přírodě by to vyřešily tak, že by se pobily a mladá by někam táhla. Když nemá kam táhnout, může to skončit smrtí.
Mimochodem, ad Deniska/bloxxxis - co tě, děvče, proboha vedlo k tomu, kupovat si pár? Pokud člověk chce bezproblémově chovat dva potkany, má si koupit dvě samice. Tady zcela není na místě nějaká představa "vztahu" - samice samce k životu absolutně nepotřebuje, pokud člověk neplánuje chov, tak se tomu naopak musí vyhnout. Nebo nechat samce vykastrovat. Sice se to běžně nedělá, ale jde to. A pohlaví je jasně rozeznatelné už hodně brzo - u potkanů obzvlášť.
Prognóza není nijak příznivá - pokud ta klec není dost velká (mluvím o něčem o rozměrech aspoň 100x80x100) a pokud v ní není dost podlážek, větví a úkrytů, budou se potkani pravděpodobně mydlit.
Mimochodem, pokud jste oddělovali samici od samce až po zpozorování toho, že jí sexuálně obtěžuje, může už dávno být březí... určitě je nepozoruješ 24 hodin denně. Hlavně, že si člověk třepe hubu a klade důraz na včasné oddělení!

Mladá samice je pro starší samici prostě konkurentka a v přírodě by to vyřešily tak, že by se pobily a mladá by někam táhla. Když nemá kam táhnout, může to skončit smrtí.

Ale prosimtebe, potkani nejsou vlci ;-):!: Mláďata zůstávají celý život v té kolonii, kde se narodila a nikdo je nevyhání, žádná samice není pro jinou, natož pro svoji matku konkurentka. Potkaní kolonie jsou založené na klanech, všechna zvířata jsou ve vzájemném příbuzenském poměru. To, že se ta zvířata řežou bych hledala někde uplně jinde- to mládě bude asi pěkný chcípák, navíc ty strupy nemusí být od kousanců, ale třeba i od ektoparazitů. Nebo jenom od alergie na hobliny. To, že se potkani čochněj mezi sebou je jinak normální, řešej si tím hierarchii. Pokud se ale 2 samice řežou do krve, tak to může být nedostatkama ve výživě (málo bílkovin atd), nebo taky neurologickou poruchou jednoho zvířete. Obojí je vzhledem k minulosti těch zvířat více než možné.

Prognóza není nijak příznivá - pokud ta klec není dost velká (mluvím o něčem o rozměrech aspoň 100x80x100) a pokud v ní není dost podlážek, větví a úkrytů, budou se potkani pravděpodobně mydlit

pokud tam je problém a zvířata se nesnáší, tak se budou mydlit v kleci uvedených rozměrů stejně jako v téčku, páč to je patologické chování bez ohledu na prostor.

Nebo nechat samce vykastrovat

zrovna u potkanů je kastrace docela problematická záležitost, na rozdíl od morčat. Fakt nedoporučuju...a už vůbec ne z důvodu obyčejné lidské blbosti, kdy se pořídí místo 2 samic pár.

Být tazatelkou, tak bych je dala na zkrm a časem, až pořádně duševně vyspěje a bude moct poskytnout zvířatům adekvátní podmínky si pořídila normální zdravé potkany. Když se snaží mermomocí zachraňnovat podražené chcípáky, tak se pak nemůže divit, že to přinese jenom samé zklamání. Páč happyendy se v těchhle případěch většinou nekonají.

urifer,no oni se nebyjí do kre jenom večer když jim nasypu zrní a dám zeleninu a tvrdý chleba tak ta malá vždycky píská.A ta matka jí něco dělá se zadkem nebo co a ta malá sem tam vyjekne.No a ten parazit nebo co jak to mám odstranit nebo tu alergii to máme kupovat takový ty granulky místo podestýlky??

tak to, že mladá píská je uplně normální věc. Pískání je jeden z projevů potkaní akustické komunikace. Že jí matka čuchá k zadku je normální, i to, že jí na ten zadek skáče (což vypadá, jako kdyby ji chtěla pářit)- to je projev dominance. S těma strupama tam je to otázka, na kterou by mohlo být víc příčin a chtělo by to, aby to zvíře zkouknul veterinář, co rozumí potkanům. Co se týče těch strupů, nevypadají nějak takhle nebo takhle?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...