Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lacerta agilis - chov v zajetí

Asi to bude locked, ale proč to sem nezkusit dát xD Pokudjste vyfotili něco pěkného, ikdyž běžného, tak sem s tím ... U nás se tento týden topila v zahradním jezírku Lacerta Agilis ( snad ? ). Napadlo mě tak, daj se tyto ještěrky chovat v zajetí ?
Změna předmětu, původně: Fotky všeho co již po zimě vylezlo z pod kamene (halapremek) (halapremek)
Jelikož se vlákno posunulo jinam, než byl úmysl, nemažu, pouze měním název vlákna. Na chlubení se používejte přišpendlené vlákno herpetofauna a batrachofauna 2012 (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A stejná situace, akorát teď tam spadla holka xD
sklipky 27.05.2012 00:25
sklipky
souhlas s Mad Mikem a JaBulou- takovýhle s prominutím debilní a sobecký přístup bych od teraristy fa…
Aurifer 28.05.2012 13:07
Aurifer
[http://i687.photobucket.com/albums/vv240/danio0007 2/th_MVI_1398.jpg] [http://i687.photobucket.com/… poslední
danio007 28.05.2012 19:48
danio007

souhlas s Mad Mikem a JaBulou- takovýhle s prominutím debilní a sobecký přístup bych od teraristy fakt nečekala ::) Naopak pokud člověk má na zahradě jezírko, tak je i jeho poviností zajistit, aby spadlí živočichové měli možnost vylézt. To se netýká jenom ještěrek, ale třeba i žab, ježků atd...takhle máte na zahradě akorát past na zvířata. A co se týče okukování ještěrek, tak ty ještěrky zřejmě někde v okolí bydlí. Když je nebudeš honit a obtěžovat, tak zkrotnou a nechají se okukovat i bez toho, že bys je musel týrat odchytem do jezírka. Já měla agilisky a vivipary bydlící na zahradě naučené na krmení, kdy jsem jim ze začátku házela cvrčky, pozdějc se naučily žrát přímo z ruky a vůbec se nebály. Takže našich tuzemských druhů ještěrek si člověk může užívat i bez toho, že by je zavíral do terárka. A pokud je k nim ohleduplný a dá jim čas, tak se ho přestanou bát stejně, jako v tom terárku a budou se chovat přirozeně i v jeho přítomnosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru