Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ulomený ocásek

Dobrý den,naší Marušce se ulomil ocásek asi tak 2cm.Měla ho už takoví jak seschlou větvičku asi dlouho,protože mi ji máme 1měsíc a paní od které jsme ji koupili říkala že to nic není.Za ten měsíc se to nijak nezměnilo,kontrolovala jsem to denně,až dnes jsem přišla a má ho ulomený a je tam vidět i krev.Fotku bohužel vložit neumím.Jak mám ranku ošetřit a je nutné chodit na veterinu?Jinak žere řekla bych až moc,paní jí dávala 1krát denně,já 3krát a mám pocit že by jedla i víckrát.V chování taky žádná změna není.Předem děkuji za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No tak už jsem jí to natřela a uvidím co to bude dělat.Jen se chci ještě zeptat stačí to natřít jedn…
leguán maruška 31.05.2012 21:26
leguán maruška
Natřít párkrát, kontrolovat jestli to nepokračuje. Pokud se ocásek zahojí a nebude dál černat, měl b… nový
Y Draig Goch 01.06.2012 09:59
Y Draig Goch
No trochu jste mě zaskočil tím jestli vím 100% že je to samička.Ona je na 4roky malá,ale když jsem s… nový
leguán maruška 10.06.2012 12:45
leguán maruška
No, byl tu případ domnělého samečka, který byl samečkem, dokud se nezjistilo, že má plné břicho vaje… poslední
Y Draig Goch 10.06.2012 13:47
Y Draig Goch

No tak už jsem jí to natřela a uvidím co to bude dělat.Jen se chci ještě zeptat stačí to natřít jednou a nebo to mám natírat vícekrát.S tím koupáním to u nás bude asi problém,zkoušela jsem to jednou a vůbec do vany nechtěla,odnesla jsem to poškrábáním jak rychle lezla ven.Na dotaz jak snášela vodu mi potvrdili že vodu moc nemusí.No jedno řešení snad mám a to bazének v novém teráriu,ale ten se mi nepodařilo objednat dříve než na červenec. Je to dlouho,ale bude z toho jak se vyrábí bazény a taky s vodopádem.Terárko už mám sestavené doma,ale ještě v něm nemám světla-doufám že dojdou příští týden,poličky-ty mi taky vyrobí do týdne.I když tam nemůže být pořád tak ji tam na nějakou tu hodinku dávám.Pohled na ni jak leží na větvi a je spokojená je k nezaplacení.Ona totiž měla terárium součást prodeje menší než je ona a hlavně kromě jednoho světla a 2misek nic.

Natřít párkrát, kontrolovat jestli to nepokračuje. Pokud se ocásek zahojí a nebude dál černat, měl by možná i vyrůst regenerát...
Náš leguán do vany nechce absolutně a ani se nedivím - je to divné, bílé a musí mu to smrdět (nám vana přijde čistá, ale počítám, že zbytky mýdel a pěny leguán vyčuchá). Zato miluje rosení teplou až horkou vodou a klidně i velmi vydatné (představte si, jak to vypadá, když v džungli prší - prší seshora, zezdola, ze stran, z nebe, ze země... :-D ) a svůj bazének, který dohříváme akvarijním topítkem a kde proleží v klidu i víc jak hodinu. Teplou vodu i rád pije z rosítka.
Koukám, že vaše Maruška (máte ověřené, že je fakt holka?) na tom v okamžiku koupě byla asi jako náš Lemrouch (původně jsme se domnívali, že to je samice, ale jaksi... to byl jen špatně živený a nedomrlý sameček...) - terárko ve stejné délce jako zvíře, hloubce jako půl zvířete a výšce taky, jedna UVB žárovka, nic na výhřev a miska na jídlo. Tak jsme mu nejdřív nosili na návštěvu pampelišky, leguán se rozhodl, že nás za to bude mít rád a stěhování proběhlo úplně v pohodě... :-D

No trochu jste mě zaskočil tím jestli vím 100% že je to samička.Ona je na 4roky malá,ale když jsem se ptala tak vajíčka nikdy nenakladla.Jak dojede manžel tak vám sem vhodí nějaké fotky,jak Marušky tak terária k posouzení co by se dalo vylepšit.

No, byl tu případ domnělého samečka, který byl samečkem, dokud se nezjistilo, že má plné břicho vajec... :-) Marušku sem, dobrá by byla fotka femorálních pórů a hlavy i s hřebínkem a lalokem. Jestli máte samičku, bylo by dobré přečíst si něco o snůškách u leguánů, o zadržení snůšky - ne že by se to muselo na 100% stát, ale člověk není nikdy dost připravený.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru