Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zápřednice jedovatá - následky kousnutí

pro zajímavost přeposílám zážitky kamaráda:

"Mě ta svině hryzla v úterý ráno a bylo to jak když si na holeni vytrhnu chlup, jenže po minutě to začlo kurevsky pálit, tak jsem sundal motobotu a jen malej rudej flíček, tak jsem jel na moto do háku, tam už to začalo celkem bolet jako když mám nohu ve svěráku, ale dobrý, v 17:00hod jsem se dobelhal k motorce a dojel domu, když jsem slízal tak už jsem nemohl skoro došlápnout, začlo se to vrážet z holeně do kotníku a natýkat jak prase(první foto). Ve středu ráno jsem byl rád, že jsem nezdechl a dovalil do práce, celej den jsem si pokulhal, ale dalo se, svědění střídal svěrák, noha vypadala jak v úterý, teplota 37,4°C takže jen mírně zvýšená...Čtvrtek(dnes) noha svědí, pálí občas bolest, otok mírně ustoupil, kulhám jen když to bolí, vesele dělám bratrovi na mašině tlumiče a přijel za mnouj Jindrej na pokec, tak mu ukážu jak vypadá haxna od kousnutí pavouka a dle jeho výrazu usoudím, že bych asi k tomu doktorovi měl jít, tož jsem po práci sedl na Telecí a navštívil doktora, ten na to zíral a zavolal i přítomné kolegy z vedlejší ordinace, pár dní přede mnou tam byl kluk co ho ta svině kousla zezadu do lýtka a úplně to samý, no dostal jsem pilulky proti alergické reakci a na snížení otoku, když se to do pondělka nezlepší tak rozbory krve a pozorování Tak si na ty svině dávejte bacha"

Lokalita je Beroun-město.

[http://img.motofotky.cz/upload/images/forum/2012/2  6/92787_27062012382.jpg]
[http://img.motofotky.cz/upload/images/forum/2012/2  6/92789_28062012384.jpg]
[http://img.motofotky.cz/upload/images/forum/2012/2  6/92795_zaprednice4c5294c8bd4d5.jpg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já už delší dobu sleduji,jak se u nás dost množí.Jsou i louky kde je tisíce zámotku.Představa ,že je… nový
annet 08.08.2013 01:24
annet
Annet zo záznamu ako rieši problém (alter ego) a jej entomologické postrehy watch nový
Peter Mokrý 08.08.2013 12:14
Peter Mokrý
Co na tom chceš řešit a hlavně jak? Vystříkat louku insekticidem? Prostě když se jde na louku kde js… nový
Aurifer. 08.08.2013 14:23
Aurifer.
No jistě! Postříkat insekticidem a pro jistotu i herbicidem, aby tam nebyly náhodou třeba i kopřivy:… nový
Réza 08.08.2013 16:34
Réza
Ono asi je pro ně jednodušší všechno ničit, zabít a hubit než s tím soužít a užívat si přírody... nový
Taria 08.08.2013 16:59
Taria
A podle toho to na světě vypadá... nový
Réza 08.08.2013 17:00
Réza
Čtu si takhle komentáře k tomuto článku a říkám si: Proboha proč se všichni chovají jako naprostí id… nový
Mech 05.09.2013 21:23
Mech
Proti přírodě nic nemám..... na ty svině napalm a pak louku přeorat )) hele, klídek ;-)(Aurifer) nový
mašina 09.08.2014 05:37
mašina
To je stejné jako s klíšťaty, dokud se louky vypalovaly, tak byl víceméně klid, teď už se pálit nesm… nový
Tomitom 13.09.2016 17:46
Tomitom
Taky si na chalupě křižáky hýčkám. Chytám jim na okně mouchy, a dopřávám jim pravidelné menu ;-) Na… nový
RITCHI 13.09.2016 23:54
RITCHI
Já si je nehýčkám, poněvadž se jich bojím, ale nezabíjím je. Zápřednice nebo zřejmě zápřednice mi št… poslední
kacaba1 14.09.2016 15:52
kacaba1

Já už delší dobu sleduji,jak se u nás dost množí.Jsou i louky kde je tisíce zámotku.Představa ,že je to třeba v blízko dětského tábora,nebo jiného dětského zařízeni mě děsí. V srpnu začínají být nejvíce agresivní,stráží si zámotky,kde se narodí v každém delších 50. Je u nás i louka s 6000 jedinců. Doufám,že se to nějak začne řešit
,

Co na tom chceš řešit a hlavně jak? Vystříkat louku insekticidem? Prostě když se jde na louku kde jsou, tak si vzít oblečení, za který ti nenapadaj pavouci. Nebo pokud z nich máš vítr, tak tam nechodit. tady na kladensku jsou celkem hodně a když chodim smýkat, tak si přetáhnu kalhoty přez boty a ještě mi tam žádná nespadla a jejich kokonům se vyhýbám.

To je stejné jako s klíšťaty, dokud se louky vypalovaly, tak byl víceméně klid, teď už se pálit nesmí a tak mají tyto malé potvůrky volnou cestu.
Ne nebát se, pavouci nalezení v domě jsou buď ponechání, nebo vypuštěni na svobodu, neboť je kocour rád mlsá. Jednoho času jsem si choval i křižáka pod lustrem :-D nosíval jsem mu luční koníky ze zahrady.

Taky si na chalupě křižáky hýčkám. Chytám jim na okně mouchy, a dopřávám jim pravidelné menu ;-)
Na zápřednici jsem zatím narazil jenom jednou, a v první chvíli jsem měl cukání jí šlápnout na kuří oko. Ale vzpomněl jsem si na Juraje Kukuru a jeho slavnou píseň "Nech brouka žít", takže jsem jí s respektem obešel velkým obloukem. Proto je možné, že si tam s tím nerozšlápnutým kuřím okem vegetí dodnes...:-)

Já si je nehýčkám, poněvadž se jich bojím, ale nezabíjím je.
Zápřednice nebo zřejmě zápřednice mi štípla fenu KAO , přišly jsme z procházky, dala jsem psům večeři po cca dvou hodinách jsem je pustila a už kulhala, tak jsem jí prohlížela nohu i prsty, měla nateklé meziprstí i prsty , jela jsem z veterináři, ten po rentgenu usoudil, že je to zhmoždění měkkých tkání, nic zlomeného.Trvalo tři týdny než otok spadl , obden jsem ji to převazovala s višňákem a z jednoho prstu se ji vysvlékl dráp a od té doby roste křivě.Pak jsem jela k veterináři kvůli něčemu jinému a on mi říkal, že měl ted´ takových případů víc, že je blbost aby si tolik psů pohmoždilo měkký tkáně prstů a že to byl asi kousanec zápřednice, bylo to po procházce a v polabí se vyskytují.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru