Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podivné želví zvuky, nevíte co s tím?

Dobrý večer, mám problém s vodní želvou, poddruh želvy nádherné. Už přibližně 3 měsíce vydává prapodivné zvuky, a já nevím co mám dělat. Tyto zvuky vydává nejčastěji vpodvečer a v noci. Velice ráda mě budí kolem 2 - 3 hodiny ranní. Nedělá to sice každý den, ale tak 3-4x do týdne určitě. Proto jsem ji nahrál, a dal na youtube. Prosím poradí mi nekdo, zde přikládám video i se zvuky. Děkuji. http://www.youtube.com/watch?v=rfaS-gQU3Lw&feature =channel&list=UL

Předmět Autor Datum
Má želva mírný výstup mělčí vodou na souš?? Z videa to není vidět. Zdá se mi, že stojí "na špičkách"…
zelkar 19.09.2012 22:15
zelkar
nevim jestli to je topením se- želvy mohou spát i ve vodě. Ale jinak mi to taky přijde jako respirač…
Aurifer 19.09.2012 23:20
Aurifer
Dobrý den, zde přikládám lepší video, želva by měla mít dobrý výstup na souš, a také dosáhne nad hla…
Kopr 20.09.2012 09:13
Kopr
Vypadá to dost jednoznačně jako dýchací obtíže. Někdy takovéhle efekty vyvolá třeba dlouhodobě vyšší…
Petr60zelv 20.09.2012 10:00
Petr60zelv
Dobrý den, želva plave zcela normálně, zápal plic jsem již dávno vyloučil. Ale to, že to může být zp…
Kopr 20.09.2012 12:58
Kopr
krycí sklo už jsi zkoušel? poslední
Aurifer 20.09.2012 13:14
Aurifer

Má želva mírný výstup mělčí vodou na souš??
Z videa to není vidět. Zdá se mi, že stojí "na špičkách", aby dosáhla hlavou ven. Zvuky mi připadají jako dýchací potíže. Pokud se ozývají i v noci, nelze vyloučit, že se v příliš hluboké vodě ve spánku vlastně topí.

Dobrý den, zde přikládám lepší video, želva by měla mít dobrý výstup na souš, a také dosáhne nad hladinu když stojí. watch. Teď přes den zvuky nedělá, dýchá normálně, potichu. Je aktivní a čilá, žere dobře. Ještě jsem na Youtube našel nějaké jiné video, chovatel má stejný problém jako já: watch. Vypadá to i na stejný druh želvy.

Vypadá to dost jednoznačně jako dýchací obtíže. Někdy takovéhle efekty vyvolá třeba dlouhodobě vyšší teplota vody než vzduchu (to je, zvlášť přes den, pro želvy nenormální). Zkuste udělat video, jestli neplave nakloněná na jednu stranu (jednostranný zápal plic).

Dobrý den, želva plave zcela normálně, zápal plic jsem již dávno vyloučil. Ale to, že to může být způsobeno stále teplejší vodou než vzduchem jsem netušil. Jelikož vodu mám 25-26 °C a vzduch je vetšinou nižší tak tím by to mohlo být. Přes noc to je cca 23-25 °C, přes den je pod světlem cca 28 °C a mimo světlo 25-26 °C též. Přes den zvuky nevydává. Ale nevím jak bych mohl snížit únik tepla v noci :(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru