Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Venom Defender Snake Gloves

Nechci se nikoho dotknout a každý ať dělám sám jak uzná. Píši pouze svůj pohled.

Rukavice (jakékoliv, zamezující uštknutí od jedovatého hada) nerad používám z několika důvodů. Hlavím důvodem je, že nevěřím, na 100% funkčnost jakýchkoliv rukavic (třeba i těch z armádních materiálů). Nevěřím, že zub dlouhý 1,5 cm neprojede (DŘÍV NEBO POZDĚJI) jakoukoliv vyrobenou rukavicí. Pokud se zde mýlím (bohužel jsem však slyšel, že už i u těchto rukavic bylo pár lidí překvapeno), tak pak neprojede a věřím, že to zase není vhodné pro zdraví vašich chovanců (nešikovně zlomený / zalomený zub - následná infekce, apod.). To je důvod dvě.

Za moji 15 letou historii chovu jedovatých hadů (velké zmije, mamby, tajpani, apod.) jsem tyto rukavice používal pouze jednou a to u velkých jedovatých hadů, kde měly sloužit jako pojistka proti tomu, když se mi had z ruky vyškubnul (zejména při přechytávání za hlavou) a mohl mě tak zubem špíše škrábnout než kousnout. Toto jsem používal u velkých hadů jako Bitis rhinoceros, zejména arietans a Crotalus (vše cca nad 1,5 metru). Při jejich váze se totiž "vyškubnutí" moc předejít nedá (nebo ne alespoň na 100% jako u malých jedinců (do 1 m délka jakéhokoliv druhu).

Věřím to, že když s jedovatými hady umíte manipulovat, tak se obejdete bez rukavic. Manipulovat se s nimi dá i bez rukavic jiným způsobem aniž byste je stresovali (argument, že rukavicemi je nestresujeme...). TM

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny