Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ježek bělobřichý - chov

Dobrý večer,
brzy si budu toto zvířátko pořizovat a chtěla bych se zeptat na několik věcí okolo chovu.
Nejdříve strava - nastudovala jsem si, co všechno je pro ně vhodné, ale zajímala by mě dávka - nechci, aby hladověl a ani ho nechci překrmovat. Aspoň přibližně např. jestli celá kapsička, hrstka granulí, nebo červů apod.
Pak by mě zajímalo, jak je to se zápachem - je hodně výrazný - a s konáním potřeby - koná ji v akvárku spíše na jedno místo nebo jak se mu zachce? A když ho pustím ven, háže bobky moc?
A za třetí bych měla dotaz - občas jedu pryč přes noc, ale opravdu je to např. 1 za dva měsíce - vydrží např. jeden večer sám s tím, že mu dám jídlo např. do dávkovače, nebo ho mu dám přes den do misky, že jej večer najde? Nebo je lepší ho v tom případě vzbudit přes den a nakrmit mimo čas? Nechci ho stresovat.
Poslední dotaz je spíše na okraj - za jak dlouho se vám podařilo ježečka ochočit? Je mi jasné, že každý reaguje jinak, ale jen tak pro představu :-)
Děkuji za odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pripájam sa k otázke ohľadne ochočenia...chovateľ, od ktorého som si ježurku doniesla mi tvrdil, že…
Janez 08.09.2013 11:16
Janez
Nech jí žít a nestresuj jí každodenním taháním. Ježek není morčátko...a to, že se s ježkama roztrh p…
Réza 08.09.2013 15:26
Réza
Já ježka vytahuju skoro každý den, nevypadá že by mu to vadilo, vytahuju ho až když se sám probudí a… nový
Sati 02.07.2017 19:24
Sati
Dobrý den, chtěla ych se zeptat jak to ma jezecek 2-3 mesice s pitim vody. Ten nas nechce pit. Děkuj… nový
sariknestavalu 10.12.2016 19:30
sariknestavalu
Dobrý den, ježkovi stačí když mu před večerem dáte cca 2 pol. lžíce. Pochoutky jako je třeba maso, o… poslední
Anonim123 26.11.2017 08:47
Anonim123

Pripájam sa k otázke ohľadne ochočenia...chovateľ, od ktorého som si ježurku doniesla mi tvrdil, že to chce len trpezlivosť a neustále branie na ruky, nech si zvykne na môj pach. Lenže ježurka ani po mesiaci neprestáva vrčať a prskať...či je to tým, že ju každý večer vyberám z terárka a nechám pobehať po izbe?? skúsiť si ju nevšímať a nevyberať von, alebo to chce len čas? poraďte mi, chcem byť s ňou kamoška ale akosi me neustále odmieta :-/

Nech jí žít a nestresuj jí každodenním taháním. Ježek není morčátko...a to, že se s ježkama roztrh pytel a má ho každej druhej, z něj morčátko nedělá...všichni si pořizujou ježky, a zacházej s nima, jak s křečkama, krměj je granulema, tahaj je a dělaj z nich domácí mazlíčky. Je to noční zvíře a nebude se chovat, jako "pet".

Já ježka vytahuju skoro každý den, nevypadá že by mu to vadilo, vytahuju ho až když se sám probudí a pak si klidně celý večer běhá po bytě.. Na každé druhé stránce o chovu ježků se dozvíš, že by se ježci měli brát často do ruky aby si zvykli na kontakt a jen tak mimochodem skoro každej ježek žere granule. Asi by SIS nejdřív měla přečíst sama něco o chovu a potom někomu radit...

Dobrý den, ježkovi stačí když mu před večerem dáte cca 2 pol. lžíce. Pochoutky jako je třeba maso, ovoce, kapsičky mu vmíchávejte do granulí a dokud nesní všechno tak mu to nedoplňujte.
Ježek vykonává potřebu kde se mu zachce, ale je možnè ho naučit na písek od činčil. Bobky hází tak 1 za jednu hodinu.
Když ojíždíte na jednu noc tak předtím než odjedete mu stačí doplnit vodu, normální dávku jídla( tam kde ho má normálně) a vičistit box.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru