Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem wágleráci-proč padají?

Bergi: podle mě fakt nemáš pravdu, chov zmáknutej není, ani 30 ks, přímo z lokality bez držení u importéra nic nezaručuje, znám lidi, který si jich navozili desítky, zkoušeli všechny ty dobré rady a stejně odchovy nejsou a postupně zvířata popadala...

Tak auri fungujou, tak asi má způsob.
Auri fungujou, resp. fungovali, než o ně přišla při nehodě, jak jsem pochopil, ale žádný odchovy, udržet zvíře po více let a pravidelně odchovávat, to je sakra rozdíl.
Mám pocit, že jediní, kdo pravidelně odchovávají jsou lidé, kteří je chovají v místním klima v jv. Azii a stejně ta odchovaná mláďata po převezení do evropských (nebo i amerických, prostě mírné pásmo) podmínek žádná hitparáda.

Sice už se postupně přes mnoho neúspěchů prokousáváme k jakýms takýms způsobům chovu, ale pořád je to jiná liga, časem se snad podaří vytvořit populaci F1 a dalších F generací v chovech, ale zatím to prostě nefunguje. Já sám projel x stránek, mluvil s x chovatelema, kteří je měli a pořád se na ně necítím, jsou tak nádherní a nechtěl bych jich moc pohřbít. Teoreticky už mám nějaký způsob chovu domyšlený, teploty, mikroklima, napájení, prostředí, včetně krmení přirozenější potravou, ale pořád na to nějak nemám "koule" a víceméně ani prachy, protože někam to dotáhnout k nějakým výsledkům nebude zrovna levná záležitost a rád bych jim věnoval speciální místnost. Takže si ještě asi nějaký pátek počkám než se u mě objeví nějaký smysluplný pokus o chov, ale rozhodně to nechci vzdávat předem. Třeba budu mít koníčka na stará kolena:-D.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny