Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s veleštírem

Ahoj.

V červnu jsem si pořídila samičku pandinus imperator. Pokud je to důležitý, ze zverimexu.
Četla jsem, že by byla žádoucí společnost jiného štíra, jenže bohužel, žádnýho společníka jsem jí nepořídila. Akorát jsem si s ní hodně často hrála, aby úplně nezlenivěla a udržela si dravost. Asi tak denně. Potom přišly letní prázdniny, kdy jsem byla docela zaneprázdněná a nehrála jsem si s ní tak často. Zdivočela a od té doby se moc nenechávala chytit, ale nějak jsem to neřešila.
Krmila jsem jí cvrčky, obalovala jsem je ve vitamínech. Byla docela pažravá a pořád chtěla další, takže jsem se asi v září dostala na 3-4 cvrčky denně. Tak jsem usoudila, že by mohla zvládnout sarančata. Zvládla, samozřejmě s menší frekvencí.
V listopadu jí praskl krunýř. Myslela jsem, že je to v pořádku, že se jí zase brzy vytvoří nový. Přecijen dost žrala. Jenže to se nestalo, pořád ne. Ale ani to jsem neřešila, nechávala jsem to přírodě s tím, že třeba jen ztloustla, že na ní sarančata byla moc velká, a ona jen neměla dostatek živin pro vytvoření novýho. A netrápilo mě to, protože jsem jí potravu obalovala ve vitamínech a k tomu jsem jí místo vody vařila takový ten výživný roztok. Víc jsem přeci dělat nemohla. A s úsudkem, že sarančata tedy byla moc velká, jsem přešla znovu na cvrčky.
Nejzávažnější problém nastal asi před měsícem. Nežere a cvrčci jí totálně nezajímají. Nevšímá si jich, přitom reflexy má dobrý, když jí zlobím. Je pořád zalezlá v rohu.
Včera jsem si s ní chtěla trochu pohrát a pozlobit jí, určitě, bránila se dobře, ale nepěkně často mi padala z ruky, neudržela se, a celkově byla pasivní.

Co se děje, co mám dělat? :(

Jak jste poznali, jsem začátečník, nesežerte mě, prosím. Snažila jsem se.

Předmět Autor Datum
Prosím tě oni tě stejně "sežerou", pokud vůbec někdo odpoví. Nevím kdo ti řekl že štíra musíš brát d…
kerejoo 26.03.2013 21:25
kerejoo
A s tím krmením - to co mu dávas denne to mu dávej tydne
Bcimp 26.03.2013 21:40
Bcimp
Děkuji a děkuji, jsem ho teď právě krmila tak jednou za dva týdny, protože nebyl čas, a stejně nežra…
fdzth 26.03.2013 21:51
fdzth
Řekl bych, že ji neudržíš a že padne, ale pro první pomoc, jak píše kolega, úkryt, klid, a vhodné po…
Roker 26.03.2013 23:23
Roker
Jestly je to adultní štír tak se už nesvlékne a jestli to má prasklé moc můžou se ji tam dostat rozt… poslední
Milkyway 01.04.2013 20:40
Milkyway

Prosím tě oni tě stejně "sežerou", pokud vůbec někdo odpoví. Nevím kdo ti řekl že štíra musíš brát do ruky a hrát si s ním aby nezlenivěl. Není to pitbul. Jestli má štír něco rád tak je to svatej klid. Zjevně jsi štíra také přežírala. Krm ji klidně nepravidelně, když občas zapomeneš nic se neděje. Udržuj mírně vlhký substrát. U tohoto druhu..Měl by mít úkryt kam se schová a má klid, hlavně před svlékáním, jak říkáš "krunýře". Z toho padání z ruky musel mít taky radost. Pokud je štír před svlékáním většinou nežere nebo jen velmi málo. Je dobré v té době trochu zvednout teplotu a vlhkost. Shrnu li to. Neber ho do ruky, dej mu úkryt aby tě neviděl, myslim že o to nestojí, a na nějakou dobu na něj zapomeň. Snad se probere, pokud není už pozdě.

Řekl bych, že ji neudržíš a že padne, ale pro první pomoc, jak píše kolega, úkryt, klid, a vhodné podmínky (ty jsem tady nečetl jaké štír má). Každopádně byla BRUTÁLNĚ překrmovaná a vystresovaná, proto si myslím, že padne. Snad ale, pokud jí zajistíš ten klid a 100% podmínky, mohla by to dát...

Nebudu Tě "žrát" jak píšeš, ale uvědom si, že škorpión, had, ještěr, mravenec, žába atd. nejsou zvířata na "zlobení", "harní" apod. jak píšeš! To není výčitka, ale fakt. Pokud se chceš o něj dobře starat, stáhni si dokument například zde, nastuduj a pak, si myslím, nebudeš mít problém. Není třeba být biolog, aby toto zvíře člověk bez problémů zvládl a ono prospívalo, zvládnout tohoto štíra není žádná věda, stačí si ale NAPŘED něco přečíst...

Jestly je to adultní štír tak se už nesvlékne a jestli to má prasklé moc můžou se ji tam dostat roztoči atd. A to může mít katastrofální konec. A NEJVĚTŠÍ RADA ZNÍ NEŽ SI KOUPÍŠ NĚJAKÉ ZVÍŘE NAPŘ. ŠTÍRA PROSTUDUJ SI CO NEJVÍCE TEXTŮ NA NETU,A NEJLEPŠÍ BY BYLO KOUPIT SI KNIHU NAPŘ. abeceda teraristy ŠŤÍŘÍ František Kovářik. Věř mi mám mnoho štírů. A štír není kočka štír má nejraději svůj klid (tohle jsou zvířata na pozorování a né na hraní! !) ,a neláduj do něj vývary a taky to moc nepřeháňej s těmi vitamíny dej mu to max 1x měsíčně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru