Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chci prvního hada

Teraristice zdar a chovatelům hadů zvláště!

Jak už vyplývá z názvu, chtěl bych si pořídit prvního hada. Předem bych chtěl upozornit, že nejsem žádný líný puberťák. V posledním týdnu jsem si přečetl všechny podobné témata tady i na jiných webech. Studování informací o chovancích mě jako studenta opravdu baví. V tomto případě jsem ale jaksi bezradný. Pokusím se Vám přiblížit moje „nároky“
Můj cíl v budoucnu by byla Morelia Viridis, hrozně mě fascinuje a úplně jsem se zamiloval. Dokonce jsem přečetl The Complete Chondro, ale nejsem blázen, abych si koupil takového hada do začátku. Proto by měl být jeden z ovliňujících faktorů při výběru barva, a t o zelená. Nabízí se užovka zelená nebo Gonyosoma oxycephala, ale oba taky nejsou zrovna mezi vhodnými kandidáty pro začátečníka. A první ze zmíněných padá prý i zkušeným chovatelům. Na druhou stranu, nechci nějakého jednoduchého a nenáročného hada (užovku červenou), chci se o něj starat, řešit teploty, vlhkost, čistotu a podobně, protože to je to co mám na teraristice nejraději. Něco nenáročného by mě nebavilo. Další věc je že tímto hadem bych chtěl právě směřovat k těm krajtám. Proto bych chtěl jako prvního hada nějakého stromového, zase se nedoporučuje začátečníkům... Ale z vlastní zkušenosti vím, že jde spíš o přístup. Čož jsem si dokázal jak v akvaristice tak v kynologii.
Prostor moc neřeším, radši bych ale terárium do výšky. Peníz samozřejmě jako student moc nemám, ale jsem schopen si vydělat a našetřit. Ještě bych chtěl zdůraznit že se zatím nebudu pokoušet o odchov. Neočekávám od hada žádné mazlení a podobně, ale zase s ním nechci manipulovat
pomocí háků ze strachem že po mě vyjede(samozřejmě mi nejde o moji ruku, ale o něj). S anolisem se taky „nemazlím“, ale při úpravách terária mi normálně vyleze na ruku.
Hlavní otázka teda zní : jakého náročnějšího hada, nejlépe stromového byste doporučili sice začátečníkovi, ale začátečníkovi, který je ochotný studovat podmínky, které had potřebuje. A později mu je dát.

Snad jsem to dobře zformuloval. Děkuji.
Petr

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pěkné, tohle se opravdu dobře čte...
šmejký 03.07.2013 10:29
šmejký
Dost bylo pochval. Už by to ale chtělo nějakého chovatele, který se mi trošku pověnuje:-D poslední
Ulmus 03.07.2013 17:06
Ulmus

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru