Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nenáročné zvíře

Ahoj, situace je taková: na své 15té narozeniny jsem od našich dostal úžovku červenou, jenže asi tak po roce se rozvedli a já šel bydlet s mamou strašně daleko od taty, u kterého zůstal můj had. Už je to asi rok, k otci jezdím asi jednou měsíčně na jeden víkend a had mi chybí strašně moc, nemám se o co starat, s kým si hrát a komu věnovat svůj volný čas. Rozhodl jsem se, že si proto koupím nějaké jiné zvíře, ale je tu problém: Mamčin přítel, a tudíž i mamka, zvířata nesnáší, ale já je miluji. Jelikož bydlíme v rodinném domku, a ke mně nahoru do pokoje jdou jen vyjímečně, rozhodl jsem se, že si koupím nějaké malé zvíře.

A tak se Vás ptám na radu. Které zvíře není náročné a jí zeleninu a ovoce, nebo prostě nejí maso a krmí se jen jednou týdně? Kterému zvířeti by zároveň nevadilo, že by bylo ve tmě? (když by přijela návštěva na týden, nesměla by se to dozvědět a nebo když budu ve škole aby ho u mně mama nenašla, tak bych ho schoval do kouta za skříň a přehodil hadrem.) A které zvíře není hlučné?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
S tou želvou to je dobry napad Laníku krmení jednou týdně, ve tmě (tudíž i v chladu), schovat na tý…
halapremek 29.05.2013 19:19
halapremek
Kdyby sis to přečetl až do konce, zjistíš, jak to bylo myšleno (ne, nechci vyvolávat rozpory a hádky… nový
M. Laník 30.05.2013 17:50
M. Laník
Připouštím - kdybych tuhle větu přečetl pozorněji, možná by mě to nenutilo zareagovat Možná by bylo… nový
halapremek 30.05.2013 18:26
halapremek
Souhlasím s tím co bylo napsáno, ale kdybys přeci jen chtěl něco na tajňačku, tak můžes zkusit nějak… nový
lillek 29.05.2013 22:36
lillek
Nebudu řešit, to jak si to máš vyřešit doma, ale můžeš zkusit například kudlanky. Sice nežerou ovoce… nový
Ulmus 30.05.2013 18:58
Ulmus
Je mi toho kluka fakt líto, vůbec si tu situaci v rodině nedovedu představit.Já měla od mala doma zv… nový
Host123 30.05.2013 19:10
Host123
S klidem můžeš chovat i tu užovku, pokud to ovoce zaměníš za myši:-) Taky jsem tak jednu dobu, kvůli… nový
Holopírek 30.05.2013 22:02
Holopírek
Jediný co mne napadá jsou ty strašilky,kudlanky určitě ne.No anebo zvážit bydlení s tátou.Sám jsem n… nový
Nuty 30.05.2013 22:24
Nuty
Proč určitě ne kudlanky? nový
Holopírek 30.05.2013 22:26
Holopírek
Světlo,pokud na ně nechce upozornit. nový
Nuty 30.05.2013 22:48
Nuty
Ono když už to bude chtít tajit, je stejně naivní si myslet, že přes něco hodím kus hadru a nikdo si… nový
Holopírek 30.05.2013 23:22
Holopírek
Oni tyhle chovy "na tajnacku"stejně nemaj perspektivu.Vzpomínám na unik hrabošů polních a na ty nerv… nový
Nuty 30.05.2013 22:54
Nuty
Mladý muži, je mi vás sice líto, ale jestli dobře počítám, je vám sedmnáct let. V tomto věku už si m… nový
nikolas 30.05.2013 23:19
nikolas
Mně rodiče dřív taky nechtěli dovolit žádné zvíře. Od osmnácti jsem se už neptala a prostě si je dom… nový
Fireflya 31.05.2013 19:01
Fireflya
Podle toho co tu píšeš, tyto podmínky splňuje pouze jedno, TAMAGOČI nový
Bianca 10.02.2016 10:52
Bianca
Preco? Sla by napriklad blattella germanica ;) A inac, ten dotaz je takmer 3 roky stary... nový
JM83 10.02.2016 11:01
JM83
tomu mladému muži, co před 3 lety psal dotaz je teď kolem 20, takže už asi nebude řešit, co "potají"… poslední
Aurifer 10.02.2016 16:02
Aurifer

S tou želvou to je dobry napad Laníku

krmení jednou týdně, ve tmě (tudíž i v chladu), schovat na týden do kouta za skříň a přehodit hadrem atd.

Můžete mi někdo vysvětlit, co je na suchozemkách tak skvělý nápad pro 16-ti letého klučinu, který chce na tajňačku a do podmínek, které bych nepřál ani nepříteli, pořídit nenáročné zvíře?

Kdyby sis to přečetl až do konce, zjistíš, jak to bylo myšleno (ne, nechci vyvolávat rozpory a hádky). Bylo to myšleno tak, že na želvách není nic obtížného - nezapáchají (pokud je dobře uklizeno terárko), nehlučí, na potravu jsou nenáročné..., taže by mu to mohli povolit. Co je na želvách skvělého pro 16-ti letého hocha? Bylo to popsáno výše - já mám také 16 a až budu na koleji (chci jít po gymplu na medicínu), o želvy se bude starat mamka - v případě Martina by tuto úlohu mohl zvládnout jeho Otec, který má evidentně zvířata rád a na želvu by se mohl jít dívat...

Připouštím - kdybych tuhle větu přečetl pozorněji, možná by mě to nenutilo zareagovat

Možná by bylo dobré přemluvit mamku , aby přemluvila svého přítele, aby sis mohl vzít tu užovku nebo si koupit něco jiného

Ale....

Taky nemám v plánu vyvolávat rozpory, přesto si dovolím mírně nesouhlasit.. Ony suchozemky jsou tak nenáročné, že jich dnes a denně vidíme na inzercích tolik zubožených.. Právě proto, že jejich chov byl "nenáročný".. Ono to, že je někomu 16 není překážkou, pokud chce a má možnosti zvíře chovat ve vhodných podmínkách.. Znám dokonce pár mladíků, kteří svým přístupem předčí i starší matadory.. Obávám se, že tento případ to však není.. Už jen pro ten přístup - raději chovat něco na tajno hozené pod postelí přikryté hadrem, než se zodpovědně problému postavit čelem a přesvědčit dospěláky, že na to mám, že se o to zvíře za měsíc nebudou starat oni, že to zvíře nebude strádat. Ono "mít rád" zvířata nestačí.. Věřím, že i 90% obsluhy zverimexů má zvířata rádo a přesto je většinou drží v podmínkách v jakých je drží. A proto bych malinko nesouhlasil s tím, že jsou až tak nenáročné - ono se mnohdy ukáže až po letech, jak to zvíře bylo nenáročné..

Nebudu řešit, to jak si to máš vyřešit doma, ale můžeš zkusit například kudlanky. Sice nežerou ovoce a zeleninu, ale například chov much, nebo moučnáků schováš stejně tak dobře. Schovat se dá všechno, a svítit se dá i ve skříni:-)

Je mi toho kluka fakt líto, vůbec si tu situaci v rodině nedovedu představit.Já měla od mala doma zvěřinec a nedokážu si představit, že by mi v tom někdo bránil. Jo pokud si dítě něco pořídí a nestará se, pak to chápu, ale takhle.....

Mladý muži, je mi vás sice líto, ale jestli dobře počítám, je vám sedmnáct let. V tomto věku už si musíte poradit sám a své zájmy si prostě obhájit, ne schovávat za skříň a přehazovat hadrem. A pokud nejste schopen obhájit si své zájmy, jak budete hájit zájmy svého zvířete? V nejlepším případě u tajného chovu pak budete sledovat, jak "mamčin přítel a tudíž i mamka" vyhazují vašeho mazlíka na smetiště. Buďto se doma domluvte napřímo, nebo ještě rok počkejte a pak se zařiďte podle svého, se vší zodpovědností. Ale chov za skříní, to je nejen nedůstojné, ale i velmi nevhodné pro většinu zvířat, opravdu snad s výjimkou achatin a mnohonožek.

tomu mladému muži, co před 3 lety psal dotaz je teď kolem 20, takže už asi nebude řešit, co "potají" chovat doma. A ty když už máš nutkání na něco zareagovat svým moudrem, tak se nejdřív koukni na datum a vyber si něco aktuálnějšího, a nebo si to moudro rači nechej pro sebe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru