Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zverimex - asi Hobby ZOO - ve Světlé nad Sázavou

Zdravím,
vím že se toho tady na téma děsné zverimexy a mučení zvířat napsalo spousta, ale chci se poptat, jestli někdo není ze Světlé nebo okolí. Byli jsme tam na výletu a v ulici poblíž zámeckého parku (podle mapy zřejmě Wolkerova) jsme ve výloze viděli něco dost děsného. Za sklem, v ubikaci vyplněné jednou dlouhou rovnou větví z břízy, na dně kameny, vzadu cosi, co vypadalo jako malá kamínka, nahoře zhasnutá žárovka, miska na vodu, pobíhal vyhublý červený leguán. K jídlu měl zřejmě hrst sena. Přes ulici rostly nádherné pampelišky... pozdě večer, když jsme šli kolem na vlak do výlohy pražilo slunce a leguán lítal sem a tam. Nevypadal ještě úplně špatně, ale byl hrozně hubený. Vevnitř byly ještě nějaké ubikace, přes sklo jsme viděli cenovku k jemeňákovi... jestli je obhospodařený stejně kvalitně...
Chystám se poslat tam veterinární kontrolu - ale nejsme si ani jeden jisti, jestli to opravdu bylo HOBBY ZOO. Každopádně to byla větší prodejna v ulici u zámeckého parku. Spěchali jsme na vlak a byli jsme oba tak naštvaní, že mě nenapadlo opsat si nějaký kontakt nebo cokoliv. Bylo by mi milejší, zkusit to nějak nejdřív urovnat smírně, třeba tam zavolat a zkusit si s majitelem (prodavačem) promluvit... kontakt na Hobby Zoo se sehnat dá, už ho mám, ale potřebuju potvrdit, že volám tam, kam volám. Bude to tvrzení proti tvrzení.
Prosím, jestli jste někdo ze Světlé a víte o nějakém jiném zverimexu na trase od nádraží, kolem zámku a směr Lipnice, který by se mi s tímhle mohl pomotat, díky předem za jakoukoli informaci. Jinak budu během odpoledne volat na Hobby Zoo a uvidíme...
Díky za pozornost a přeju všem hezký letní den. :beer:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak už bylo napsáno, je super, že máme takovou prodejnu ve městě, ale... párkrát se mi stalo, že vyb…
hostŠárka 01.07.2014 16:26
hostŠárka
Nedávno jsem se doslechla, že zboží se musí prodat za cenu, za kterou je vystavené. S tímto poznatke…
Nessy 03.07.2014 10:28
Nessy
Nevím ve kterém je to přesně zákoně, nicméně je to 100% dané zákonem, že prodejce musí dodržet cenu…
Cadaverous 03.07.2014 11:10
Cadaverous
Pri nesprávne uvedenej cene,čo je v obchodoch klasika,nevidím problém tovar nechať v obchode....Kecy…
johny13 03.07.2014 12:18
johny13
Samozřejmě lze zboží odložit, že ho nechcete. Nikdo Vás nemůže nutit ho koupit. Jenže já jsem si tot…
Cadaverous 03.07.2014 12:25
Cadaverous
S tým samo súhlasím,skôr som reagoval na príspevok od hostŠárka,tá to evidentne zaplatila.;-) poslední
johny13 03.07.2014 12:45
johny13

Jak už bylo napsáno, je super, že máme takovou prodejnu ve městě, ale... párkrát se mi stalo, že vybrané zboží bylo dražší než na uvedené cenovce - se slovy prodavaček: "jéé, to není přeceněný.." Ať už šlo o 30-ti korunovou položku, nebo klec za 450 Kč, vždycky si tam něco "napálily". A nebyla to jedna a tatáž paní. Nezlobte se na mě, ale to mi nějak zavání. Už tam nakupovat nebudu.

Nevím ve kterém je to přesně zákoně, nicméně je to 100% dané zákonem, že prodejce musí dodržet cenu udávanou. Tudíž když mají cedulku, že klec prodávají za 450 Kč, musí Vám ji za tuto cenu prodat. Když příjdete na pokladnu a oni Vám řeknou cenu 600 Kč, můžete vyžadovat první cenu. Pokud nebudou souhlasit, je to na pozvání kontorly ČOI. Zdokumentovat a odeslat. Oni už si to příště rozmyslí... ;-)

EDIT: Tak mi bylo řečeno, že by toto mělo být zakotvené v zákoně o cenách. Přesněji jsem již nevyhledával... ;-)

Samozřejmě lze zboží odložit, že ho nechcete. Nikdo Vás nemůže nutit ho koupit. Jenže já jsem si toto zboží vyhlédl a chci si ho koupit za tu cenu, kterou udávali. A oni ji musí dodržet. Pokud ne, tak je problém na jejich straně. Oni mají jinou cenu, než kterou účtujou. A to je proti zákonu. Proč bych se tedy já nemohl bránit? ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru