Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zverimex - asi Hobby ZOO - ve Světlé nad Sázavou

Zdravím,
vím že se toho tady na téma děsné zverimexy a mučení zvířat napsalo spousta, ale chci se poptat, jestli někdo není ze Světlé nebo okolí. Byli jsme tam na výletu a v ulici poblíž zámeckého parku (podle mapy zřejmě Wolkerova) jsme ve výloze viděli něco dost děsného. Za sklem, v ubikaci vyplněné jednou dlouhou rovnou větví z břízy, na dně kameny, vzadu cosi, co vypadalo jako malá kamínka, nahoře zhasnutá žárovka, miska na vodu, pobíhal vyhublý červený leguán. K jídlu měl zřejmě hrst sena. Přes ulici rostly nádherné pampelišky... pozdě večer, když jsme šli kolem na vlak do výlohy pražilo slunce a leguán lítal sem a tam. Nevypadal ještě úplně špatně, ale byl hrozně hubený. Vevnitř byly ještě nějaké ubikace, přes sklo jsme viděli cenovku k jemeňákovi... jestli je obhospodařený stejně kvalitně...
Chystám se poslat tam veterinární kontrolu - ale nejsme si ani jeden jisti, jestli to opravdu bylo HOBBY ZOO. Každopádně to byla větší prodejna v ulici u zámeckého parku. Spěchali jsme na vlak a byli jsme oba tak naštvaní, že mě nenapadlo opsat si nějaký kontakt nebo cokoliv. Bylo by mi milejší, zkusit to nějak nejdřív urovnat smírně, třeba tam zavolat a zkusit si s majitelem (prodavačem) promluvit... kontakt na Hobby Zoo se sehnat dá, už ho mám, ale potřebuju potvrdit, že volám tam, kam volám. Bude to tvrzení proti tvrzení.
Prosím, jestli jste někdo ze Světlé a víte o nějakém jiném zverimexu na trase od nádraží, kolem zámku a směr Lipnice, který by se mi s tímhle mohl pomotat, díky předem za jakoukoli informaci. Jinak budu během odpoledne volat na Hobby Zoo a uvidíme...
Díky za pozornost a přeju všem hezký letní den. :beer:

Předmět Autor Datum
Zítra odjíždím k rodině na 2 týdny do Ledče nad Sázavou. Tak snad bych se tam za tu dobu mohl dostat…
Kubajz025 08.07.2013 11:15
Kubajz025
No, já to asi nevydržím a budu tam volat... ale kdyby někdo měl cestu kolem a jen se podíval, jestli…
Y Draig Goch 08.07.2013 11:53
Y Draig Goch
Úplně jednoduché, podívejte se na google maps, na adresu domnělého zverimexu ve funkci street view.…
J.K. 08.07.2013 12:02
J.K.
Poprosím o to jak to dopadlo,...
MN. (jinde) 08.07.2013 12:04
MN. (jinde)
Dobrý den, velmi děkujeme za Váš názor a připomínku. Předem musíme konstatovat, že tento nás velmi m…
Hobby ZOO 08.07.2013 12:44
Hobby ZOO
Super! To mě opravdu těší... chystám se Vám volat, až skončím pracovní dobu (během ní mohu komunikov…
Y Draig Goch 08.07.2013 12:59
Y Draig Goch
Samozřejmě budeme velmi rádi za Váš kontakt kdykoli i po 18.00 hod. S přáním příjemného dne Adamec P…
Hobby ZOO 08.07.2013 13:16
Hobby ZOO
Dobrý den, velmi nás mrzí, že jste zatím nevyužil slíbenou možnost telefonního kontaktu a nemohli js…
Hobby ZOO 10.07.2013 16:54
Hobby ZOO
Je hezké že se zajímáte a snažíte se o nápravu. Bez ironie.
Jan Kolář 08.07.2013 13:11
Jan Kolář
V pondělí 24.2. jsem také zavítala do Hobby Zoo ve Světlé nad Sázavou a nestačila jsem se divit... C…
Neobee 27.02.2014 10:52
Neobee
Dobrý den, ve zverimexu ve Světlé jsem byla několikrát. Po výměně personálu mohu říct, že jsem velic…
Mirabellka 02.03.2014 13:44
Mirabellka
Ne, nespletla jsem se... za tu dobu cca 20 minut, kdy jsem studovala a vybírala krmivo pro potkany s…
Neobee 03.03.2014 13:25
Neobee
To já zase v obchodu uplně nesnáším, když vejdu do obchodu, ani nedovřu dveře a už se mě prodavač pt…
dep16 03.03.2014 13:39
dep16
Souhlas, já to mám taky tak. Kolikrát se jdu jen tak mrknou a když se na mě hned vrhnou prodavačky,…
Mirabellka 03.03.2014 20:00
Mirabellka
Já nechci opravdu nikoho soudit, mám jiné zkušenosti s obsluhou v tomto obchodě. Nevím, zda jste byl…
Mirabellka 03.03.2014 20:17
Mirabellka
Dobry den, musim upozornit na zbozi, ktere jsem zakoupila v Hobby ZOO ve Svetle nad Sazavou. Nejdriv…
dobry den 12.11.2013 12:17
dobry den
Měla jste možnost zboží reklamovat, buď výměna, nebo vrácení peněz. Máte foto?
Mirabellka 03.03.2014 20:19
Mirabellka
Dobrý den, jako světelačka jsem náhodou narazila na tuto diskuzi a nezbývá mi nic jiného než se prod…
Jana D. 27.02.2014 19:18
Jana D.
Jak už bylo napsáno, je super, že máme takovou prodejnu ve městě, ale... párkrát se mi stalo, že vyb…
hostŠárka 01.07.2014 16:26
hostŠárka
Nedávno jsem se doslechla, že zboží se musí prodat za cenu, za kterou je vystavené. S tímto poznatke…
Nessy 03.07.2014 10:28
Nessy
Nevím ve kterém je to přesně zákoně, nicméně je to 100% dané zákonem, že prodejce musí dodržet cenu…
Cadaverous 03.07.2014 11:10
Cadaverous
Pri nesprávne uvedenej cene,čo je v obchodoch klasika,nevidím problém tovar nechať v obchode....Kecy…
johny13 03.07.2014 12:18
johny13
Samozřejmě lze zboží odložit, že ho nechcete. Nikdo Vás nemůže nutit ho koupit. Jenže já jsem si tot…
Cadaverous 03.07.2014 12:25
Cadaverous
S tým samo súhlasím,skôr som reagoval na príspevok od hostŠárka,tá to evidentne zaplatila.;-) poslední
johny13 03.07.2014 12:45
johny13

Dobrý den,
velmi děkujeme za Váš názor a připomínku. Předem musíme konstatovat, že tento nás velmi mrzí, protože péče o zvířátka je na našich prodejnách prioritou personálu a do současné doby jsme neměli podobné zkušenosti. Stav na prodejně ve Světlé nad Sázavou jsme nechali ihned po zjištění Vašeho názoru zkontrolovat a případné nedostatky odstranit. Prodejna ve Světlé nad Sázavou má otevřeno 7 dní v týdnu a v této době by mělo být o zvířátka profesionálně postaráno školeným personálem včetně dostatku krmiva a čerstvé vody. Vámi popisovaný stav je v přímém rozporu s naším cílem a proto i v budoucnu budeme činit častější kontroly aby se toto neopakovalo.
Váš názor a náš postup k řešení by jsme si s Vámi i velmi rádi i rozebrali osobně na tel. 602544096. Za Váš kontakt na toto telefonní číslo i předem děkujeme.
Za Hobby ZOO Adamec Petr

Super! To mě opravdu těší... chystám se Vám volat, až skončím pracovní dobu (během ní mohu komunikovat pouze via PC). Leguán sám nevypadal úplně špatně, ale byl příšerně vyhublý. Obchod měl mít otevřeno nějak jako 13 - 18 a bohužel ráno jsme šli kolem brzy a zpátky zase pozdě, jinak bychom, obávám se, ztropili trochu zmatek rovnou. Seno tam ráno nebylo, objevilo se během dne.
Jak uvádím výš, nechci to hned hrotit, vždycky se snažím o nějaký smírný postup a chápu, že personál může hodně zanedbat.
Pokud se mohu ozvat kolem 18.00, děkuji předem.
Matěj Žitný

Dobrý den,
velmi nás mrzí, že jste zatím nevyužil slíbenou možnost telefonního kontaktu a nemohli jsme si tedy celou Vámi prezentovanou situaci ve Světlé nad Sázavou vzájemně vysvětlit, včetně prezentace našeho vztahu ke zvířátkům, přírodě a současnému stylu života. Vzájemná komunikace je jistě přirozenější napřímo, než touto formou. Naše nabídka kontaktu na uvedeném telefonním čísle samozřejmě platí i nadále, a budeme za telefonní spojení s Vámi velmi rádi.

Za Hobby ZOO
Adamec Petr

V pondělí 24.2. jsem také zavítala do Hobby Zoo ve Světlé nad Sázavou a nestačila jsem se divit... Chudáci zvířata! Ve špíně, bez vody (misky na vodu převrhnuté nebo znečištěné pilinami a jídlem. Nebyla by napáječka lepší?), bez jídla, okousané ocásky, vystresované pohledy. Samci, samice pohromadě, včetně nedávno narozených mláďat! Předpokládám, že k socializaci zvířat vůbec nedochází, takže když si zvíře někdo koupí, může počítat s tím, že domácí mazlíček bude bojácný nebo agresivní z důvodu strachu... a také nemocný.
Kdyby byl personál školený, tak tam k těmto závažným nedostatkům nedochází. Jenže Váš personál jen stojí a kouká, nedokáže vůbec poradit, tak co by se staral o zdraví a pohodu zvířat.
Věřte tomu, že tuto prodejnu si pohlídám a budu shromažďovat fotografie, abych mohla v případě nenápravy dané situace podat návrh na prošetření stavu Krajskou veterinární správou.
Jakým způsobem vůbec vybíráte zaměstnance? Je jasné, že se zvířaty nemají vůbec žádnou nebo malou zkušenost... Nebo je to z přepracovanosti? (Zvláštní pracovní doba - jeden týden 10 hod, další týden 5 hod).
Věřím, že situaci napravíte...
Soňa

Dobrý den,
ve zverimexu ve Světlé jsem byla několikrát. Po výměně personálu mohu říct, že jsem velice spokojená s přístupem prodavaček, s čistotou v obchodě a hlavně s množství a rozmanitostí zboží ve srovnání v minulosti. Samozřejmě co se týká nabídky, dá se určitě zákazníkovi nabídnout ještě širší sortiment, než je v této době(např. pro kočky je výběr menší).
Pokaždé zvířata měla čistou vodu, čerstvou zeleninu a vyměněnou podestýlku. Při dotazu jsou prodavačky ochotné a odborně poradí. Neřekla bych tedy z mého pohledu, že je personál neproškolený.

Co se týká stresu, asocializace, agresivity zvířat. Já mám naopak zkušenost takovou, že jsem byla několikrát svědkem, kdy prodavačka ukazovala dětem a rodičům zvíře(ať to byl králíček, agama, krajta). Zvíře nechala pohladit, vzít do rukou a nebyl problém ani na jedné straně s nějakým stresem. Ve třech případech si lidé i zvíře odnesli domů.

V tomto zverimexu jsem si sama koupila želvu pardálí, agamu vousatou, zakrslého králíčka. Žádný problém nebyl a nemáme. Odborně mi paní prodavačka poradila(agama,želva) co koupit do začátku a jak dále pokračovat v chovu, protože, jak mi řekla, sama má chovatelské zkušenosti(mimo teoretické proškolení).Králíček byl od počátku mazlík, nebyl divoký. Bylo znát, že je na kontakt s lidmi zvyklý.

Nespletla jste si tedy paní obchod?

Ne, nespletla jsem se... za tu dobu cca 20 minut, kdy jsem studovala a vybírala krmivo pro potkany si mě nikdo ani nevšiml. Asi paní prodavačka nechtěla chodit do schodů. Pak jsem ještě kontrolovala zvířata, což dělám ve všech těchto obchodech a bylo to tak, jak jsem psala v předchozím příspěvku. Čisto na prodejně je, výběr je také veliký, ale těch zvířat je mi opravdu líto :-(

Já nechci opravdu nikoho soudit, mám jiné zkušenosti s obsluhou v tomto obchodě. Nevím, zda jste byla v ten den jediný zákazník v prodejně, nebo ne. Pokud bývá jedna prodavačka v celém obchodě(část prodejní doby to tak je), tak logicky nemůže být v přízemí a v patře zároveň. Jak jsem napsala už níže, pokud něco chci vědět, vyhledám prodavačku s dotazem sama (nejen v tomto zverimexu).

Co se týká týrání zvířat, na který upozorňujete. Proč si tedy nedomluvíte osobní schůzku s majitelem v přítomnosti prodavaček, neřešíte problém na místě? Domnívám se, že by to bylo nejlepší. Ale určitě vám nic nebrání v tom, upozornit Krajskou veterinární správu. Majitel si je určitě vědom toho, zda má ve svém obchodě vše v pořádku, či nikoliv.

Já sama mám zvířata velice ráda a pokud bych viděla, že zvířata jsou ve špatném stavu, tak jak vy popisujete, tak bych sama na toto upozornila kompetentní orgány.

Dobry den,
musim upozornit na zbozi, ktere jsem zakoupila v Hobby ZOO ve Svetle nad Sazavou. Nejdrive to byly piskoty na vahu,kde jsem nasla prozrany pistkoty od molu(pytel za 50kc letel do kose), dalsi vyrobek byl "copanek", ktery mel v sobe larvy,cervi!!! Dalsi "dobrutkou" byly dentalni kosticky na ciste zubu(u pokladny), zase cervi!!! fuj uz me tam nikdo neuvidi!!! co se tyce persolnalu, tak nedokaze poradit,moc se neorijentuji, jsou pomaly atd.
Takze tento obchod nedoporucuji, maly vyber vseho a drahe!

Dobrý den, jako světelačka jsem náhodou narazila na tuto diskuzi a nezbývá mi nic jiného než se prodejny hobby zoo zastat. Od doby, kdy otevřeli jsem této prodejny častým zákazníkem. Prodavačky byli vždy ochotné a vstřícné. Výběr zboží je podle mě dostačující a ceny rozumné. Takový výběr živých zvířat jsme ve světlé v minulosti nikdy neměli. Chodíme se s dětmi na ně pravidelně koukat jako do zoo, nejsme myslím asi jediný :). O zvířátka tam bylo podle mě vždy dobře postaráno...Jsem ráda, že takovou prodejnu u nás máme... Jana

Jak už bylo napsáno, je super, že máme takovou prodejnu ve městě, ale... párkrát se mi stalo, že vybrané zboží bylo dražší než na uvedené cenovce - se slovy prodavaček: "jéé, to není přeceněný.." Ať už šlo o 30-ti korunovou položku, nebo klec za 450 Kč, vždycky si tam něco "napálily". A nebyla to jedna a tatáž paní. Nezlobte se na mě, ale to mi nějak zavání. Už tam nakupovat nebudu.

Nevím ve kterém je to přesně zákoně, nicméně je to 100% dané zákonem, že prodejce musí dodržet cenu udávanou. Tudíž když mají cedulku, že klec prodávají za 450 Kč, musí Vám ji za tuto cenu prodat. Když příjdete na pokladnu a oni Vám řeknou cenu 600 Kč, můžete vyžadovat první cenu. Pokud nebudou souhlasit, je to na pozvání kontorly ČOI. Zdokumentovat a odeslat. Oni už si to příště rozmyslí... ;-)

EDIT: Tak mi bylo řečeno, že by toto mělo být zakotvené v zákoně o cenách. Přesněji jsem již nevyhledával... ;-)

Samozřejmě lze zboží odložit, že ho nechcete. Nikdo Vás nemůže nutit ho koupit. Jenže já jsem si toto zboží vyhlédl a chci si ho koupit za tu cenu, kterou udávali. A oni ji musí dodržet. Pokud ne, tak je problém na jejich straně. Oni mají jinou cenu, než kterou účtujou. A to je proti zákonu. Proč bych se tedy já nemohl bránit? ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru