Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Štěně a zvracení

(Vím, že jsme na teraporadně, ale přeci jen, kolikrát jsou tu inteligentnější a pohotovější lidé než jinde)
Zdravím, mám něco přes týden doma nové štěně, nyní 7 týdnů. Krmil jsem rýže + vařené maso, těstoviny + vývar, štěněcí granule vlhčené vodou, popřípadě jsem míchal granule do zmíněného vařeného krmiva. Vše bylo ok, štěndo nezvracelo, průjem žádný. Dnes jsem dal maličké těstoviny se zeleninovým vývarem, granule musím koupit, takže to měla bez nich, a nechtěla mi to žrát, vybíravka, zobla si jen párkrát :) přimíchal jsem jí do toho na drobno nakrájenou dušenou mrkev z vývaru a trochu štěněcí konzervy na ovonění, to sežrala plnou misku a pár hodin poté se u ní projevil průjem a jednou zvracela. Je mi jasné, že to asi bude tou konzervou. Průjem i zvracení bez krve či vedlejších podivností, zvracení moc nesmrdělo, vyzvracela obsah žaludku, nic navíc. Jaký detox doporučujete? Napadlo mě uvařit jí heřmánkový čaj k pitnému režimu místo vody, určitě jí dám den bez žrádla, dostane až zítra k večeru. Co doporučujete, jen rýži se zeleninovým vývarem, nebo rovnou zkusit rýži s vařeným kuřecím?
Jinak maličká je teď unavená, hodně spí, chvilkama má trochu sušší čumec, je to běžný průběh nevolnosti? Předem díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
Nenechávej jí o hladu pokud zvracela, jinak bude brzo zvrcet znovu žaludeční šťávy z hladu. Uvař něj…
Uroboros 20.07.2013 20:33
Uroboros
Všude na psích serverech právě píšou, že se má dát minimálně 24 hodinový detox jen o vodě, ale taky…
Chelsea21 20.07.2013 20:38
Chelsea21
uvařím rýži, maso tu teď nemám, dostane zítra, tak dochutím troškou dušené mrkve Pes není vegetari…
Uroboros 20.07.2013 22:03
Uroboros
Teda nejsem nejaky extra pejskar, ale nejak vic bych to asi neresil - jen si pamatovat co mu nesedlo…
lucifer 20.07.2013 20:34
lucifer
Není možné že se jen přežrala ? já bych to asi moc neřešil dal jí normálně buď těstoviny s masem neb…
cr3at0r 20.07.2013 20:43
cr3at0r
Mám jí dokonce od 6ti týdnů, takže to je ještě miminko, bohužel jejich odebrání od matky záviselo na…
Chelsea21 20.07.2013 20:48
Chelsea21
Jinak to přežrání je asi taky možnost, faktem je, že co jsem jí to krmivo namíchal s konzervou, sežr…
Chelsea21 20.07.2013 20:50
Chelsea21
Jak je na tom s odčervením a očkováním ? poslední
lupus 20.07.2013 23:43
lupus

Nenechávej jí o hladu pokud zvracela, jinak bude brzo zvrcet znovu žaludeční šťávy z hladu. Uvař nějaké kuřecí maso a po malých porcích jí to dej. Případně kuřecí s rýží. Pokud by zvracela znovu, tak k vetovi, za prvé to může být jinej problém, za druhé může píchnout něco proti zvracení. Pokud by nežrala ani nepila, bude potřeba jí zavodnit. Není od věci dát jí vodu (či slabej čaj - černej, nebo heřmánek atd, ale fakt slabej) s glukopurem případně i Enhydrolem či Smectou (uhlí u psů vůbec nefunguje).

Všude na psích serverech právě píšou, že se má dát minimálně 24 hodinový detox jen o vodě, ale taky mi to na takové malé štěně moc nesedí, vzhledem k tomu, jak na nich jde vidět hlad/přežranost, byla by zítra jak anorektička. Ok, heřmánkový čaj jsem uvařil, naředím vodou, uvařím rýži, maso tu teď nemám, dostane zítra, tak dochutím troškou dušené mrkve s vývarem bez tuku a snad už to bude ok. Jen jí donutit jít se najíst/napít, od zvracení jen spí a spí.

uvařím rýži, maso tu teď nemám, dostane zítra, tak dochutím troškou dušené mrkve

Pes není vegetarián, když ho budeš krmit tímhle a zvláště štěně, tak to dobře nedopadne. Velice vhodný by bylo přidat mu jogurt (ideálně bifi), zahustit jde třeba rohlíkem, strouhankou, instantní krupičkou atd, ale nečekej, že mu to poprvé sedne, chce to malé změny, ale mléčnou stravu ještě aspoň měsíc dávej, klidně i dýl. Řádně dotuj vitamíny a minerály, to štěně tohoto původu na tom nebude výživově nijak dobře. S očkováním nepospíchej, dokud se nesrovná, mohlo by mu to spíš uškodit.

EDIT: Pokud nepije tak stříkačkou přímo do tlamy, nesmí se dehydrovat, jinak to s ním půjde rychle z kopce. Pokud by nechtělo žrát, tak kuřecí maso a narvat až do krku. Vyhladovět jde dospělé zvíře, ne štěně, to za 24 hod jen šíleně zeslábne. Takhle malý štěně je potřeba krmit tak 5x denně v malých porcích.

Teda nejsem nejaky extra pejskar, ale nejak vic bych to asi neresil - jen si pamatovat co mu nesedlo a priste se tomu vyhnout. Náš gaučový pes kdyz byl jeste stene taky zvykl blinkat, tak jsme museli prejit na konzervy a granule ktere snasel a snasi doted (uz mu je pres 10). Pritom neslo o kvalitu, ale spis o neco co mu v tom krmeni vadilo - co presne jsme nezjistili. Dost jsme s nim kvuli tomu tehdy behali po veterinarich, doporucovali ruzne jine krmeni - vseobecne ne zrovna levne ale verim tomu ze kvalitni - a bylo to jeste horsi. Nakonec jsme skoncili u Fiskies - Purina pro stenata, s tim nema zadne problemy doted. Pritom oproti vyzkousenym vsemoznym kvalitnim krmivum (ktere vsechny vyblinkal) obycejny komercni hypermarketovy "low cost".

Není možné že se jen přežrala ? já bych to asi moc neřešil dal jí normálně buď těstoviny s masem nebo rýži, na zastavení průjmu pomáhají granule,pokud to bude trvat tak vet. Jinak pro štěňata je dobré kupovat ty kvalitnější a potom pro dospělého se nám nejvíc osvědčily ty "low cost" jak píše lucifer... ale není 7 týdnů málo ? mám za to že stěnda by měli jít od máti až po 8 týdnu , jinak u nás je teď 11 štěňat a krmíme taky rýži nebo těstoviny + mražené maso pro psy, spařené granule nebo konzervu. hlavně to chce dodávat hodně vápníku , takže občas mlíko, jogurty nebo pacholíka :-)

Jinak to přežrání je asi taky možnost, faktem je, že co jsem jí to krmivo namíchal s konzervou, sežrala toho hrozně moc, ale zblajzla to dopoledne, po té následoval 3x průjem a zvracela až teď k večeru, tak nevím nevím. Konzerva to byla "šitovka" co jsem měl na první den u nás, kdy jsem měl v peněžence prázdno a vůbec netušil, že budu štěně zachraňovat, takže věřím, že na vině bude právě tahle srajda. No, odnesu to večer pouličním kočkám, ty budou mít radost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru