Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Preco musite byt zase odlisni a nazyvate Pytony Krajtami

To, ze mate ine nazvy mesiacov ako maju ostatne staty by som este zobral, dobre chcete si zachovat historicke nazvy a odmietate sa prisposobovat dobe. To, ze "petka" neni 5 mi sice do hlavy nejde, ale vysvetlili mi to uz a tiez je v tom historia vraj. Ale preco volate Pytony Krajtami mi do hlavy nejde, kedze nazvoslovie predsa vacsinou vychadza z latinskeho a Pytony su aj v latincine.
Vie mi niekto vysvetlit preco mate Krajty, ked ostatne staty maju Pytony?
Pletiete tym totizto ludi, ja som sa pomerne dlho cudoval, ze co furt spominate nejake Krajty, ked som o takom hadovi nikdy nepocul az mi to zacalo byt divne a pozrel sa na to blizsie...a sak ona to neni Krajta, ved on je to Pyton. No jo, Cesi, zase sa musia odlisovat od ostatnych deti:-).

Když se neumíte ani u banality chovat slušně (více lidí), tak zamykám. I na, s porminutím, blbost. Se dá odpovědět slušně. (Uroboros) (fleg)

Pre vsetkych, ktorym nedochaza zmysel otazky...po latisnky nazov tohoto druhu je Python, vo vacsine krajin sa prebral automaticky tento nazov, takze ma zaujimalo preco a ako sa dostali cesky narod k nazvu Krajta. Asi 3 ludia zodpovedali moju otazku uplne vycerpavajuco, bohuzial cely dojem pokazilo opat par blblcov. (fleg)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
http://kojot.name/2010/03/01/837982-tajemna-etymol ogie-slova-krajta/
Uroboros 09.08.2013 09:00
Uroboros
Dik za vycerpavajucu odpoved (aj ked vysledok je nejasny) znacim za vyriesene. Zachranil si dojem z…
fleg 09.08.2013 10:31
fleg
Zachranil si dojem z toho blbecka nad tebou aspon Díky za uznání. Od tebe mě to spíš těší než uráží… nový
cejna 09.08.2013 11:34
cejna
Že zakladatel vlákna zřejmě trpí obsesí udělat ze sebe za všech okolností pitomce, to jsme tu zjisti… poslední
Aurifer 09.08.2013 14:53
Aurifer

Že zakladatel vlákna zřejmě trpí obsesí udělat ze sebe za všech okolností pitomce, to jsme tu zjistili už dávno. Ale proč odlišnosti ČJ řeší tady a ne třeba u Jungmannova hrobu, to netušim...od ADMINa bych fakt nečekala, že bude trollit :-/ .

Zpět do poradny Nahoru