Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Velcí škrtiči - Kuřecí stehna ???!!!

To je bohužel způsobený rychlým růstem, nedostatkem pohybu atd. On velkej sval a vypracovanej sval je prostě něco úplně jinýho. Pak je tu přeprava, porážka (tisíce zvířat naráz) atd, už jen nadmíra stresu způsobí vodnatost masa, to společně s nevyzrálostí (porážka za 4-6týdnů, při výkrmu na porcování asi 8) dělá v chutnosti masa katastrofu. Další věc je, jak se s masem následně zachází, tj. opracování, skladování... Bohužel to je dnešní doba, produkují se tuny levných potravin, místo toho, aby byli kvalitní, neb jen málokdo by tu kvalitu zaplatil. :-(
Jen jsem chtěl říct, že kuřecí (pokud nepochází z nějakého podivného místa), tak není závadné. Výživnost a chutnost už je věc úplně jiná.
A ještě k tomu původu, to už je dnes taky ošemetná věc. Naposled jsem se setkal s tím, že z výkrmny od Domažlic vozili kachny do Vodňan, kde z toho následně byla Vodňanská kachna. A nedělám si moc iluze, že takhle nedokáží potraviny procestovat klidně celou Evropu a na konec víš stejně kulový co jíš. Kupovat u místních chovatelů/pěstitelů, když není možnost jet si vlastní, jinak to nevidim.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny