Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Velcí škrtiči - Kuřecí stehna ???!!!

Zdravím, zahlídl jsem na ifauně rady a obrazky ze je dobré krmit takto, kuřecími stehny z globusu, nechce se mi tomu vůbec věřit. Je tam psáno že takto krmí pořád a hadi rostou a daří se jim..... Není to kravina ? vždyt had taky potřebuje třeba např. srst hlodavců, peří u ptáků a vnitřnosti...... Kuřecí stehno navíc z globusu je od slipky ktera byla napíchaná svinstvama aby vyrostla za 3 neděle které člověku nevadí ale zvířeti to dobře neudělá a je to přece jen jedna kost a maso nic víc........ Má s tímto někdo zkušenost? Né že bych to chtěl praktikovat už jen pohled nato vypadá šíleně, jen mě to zajímá.

Předmět Autor Datum
Je to blbost.Údajně někteří hadi to pozřou,někteří ne.Ale srst,kosti,vnitřnosti,drápy...to všechno p…
UnHoLy_ 21.08.2013 11:26
UnHoLy_
Jsou tam i obrazky kdy velké tmavce dávají cele kuře, vykuchane bez vnitřností bez peří prostě tak j…
Pepas 21.08.2013 11:37
Pepas
Ahoj, nemůžu si pomoct, ale ten druhý obrázek mi přijde jako fotomontáž...
bulvic 21.08.2013 11:40
bulvic
Mně kdysi mládě užovky sežralo kousek kuřecích prsou, protože jsem nemohla sehnat holátko, ale normá…
Sharkie 21.08.2013 14:28
Sharkie
...jako hlavní zdroj potravy asi nee,ale občas mu to nemůže ublížit...samo,že trochu záleží i na výž…
babal 21.08.2013 14:35
babal
Obcas se tim krmit rozhodne da a nemyslim si, ze je to nejak moc na zavadu... dulezite je tam ale as…
Wirtual 21.08.2013 15:22
Wirtual
Dobré to určitě není, ale jako nouzovka nebo zpestření, proč ne. Horší jsou útlocitní exoti, kterým…
Hroznak 21.08.2013 16:50
Hroznak
Kdysi jsem slyšel o nějakém dobrákovi, co krmil velké hady (tmavky, boa atd.) jatečným odpadem přímo…
Uroboros 21.08.2013 19:58
Uroboros
Musím se přiznat, že s tím zkušenosti mám, i když mě možná někteří odsoudí. Nicméně zkušenost mam ta…
TO 21.08.2013 21:09
TO
napriklad kuracie srdiecka malym sromakom chutia,ale tam uz kost neni ziadna...pridavat vapnik je mo…
rast 21.08.2013 22:14
rast
já bych droby nedávala hadům vůbec, přijde mi to uplně zbytečné. Dávám je akorát ve směsce krky/játr…
Aurifer 21.08.2013 22:25
Aurifer
Ten truhlik co mel myho climacophoraka predemnou ho dva roky nicim jinym nez kurecima srdcema nekrmi…
bahno 22.08.2013 23:31
bahno
Rozhodne netvrdim, ze je to optimalni strava, ale faktem je ze to prezil, rozezral se normalni strav…
halapremek 22.08.2013 23:46
halapremek
vyřazené slepice nebo krůťata, co měla třeba zlomenou nohu a šla by stejně do kafilérky jsem občas z…
Aurifer 21.08.2013 22:22
Aurifer
...nejsem ani velkej a ani škrtič a taky bych na kuřecích stehnech dlouho nevydržel...musím taky při…
babal 23.08.2013 07:28
babal
Já jsem tím také krmil. Po tom co jsem jim to dával přestali so pářit nebo byli špatné vrhy. Navíc n…
kamas 04.09.2013 22:22
kamas
Vzhledem k tomu čím to dopují bych nedával žádné kuřecí z velkochovů. Nedovedu posoudit, do jaké mír…
BlackFlame 04.09.2013 22:28
BlackFlame
Ničím se to nedopuje (teda nemá, ale poláci a podobní tam rvou i atb), českého výrobku bych se nebál…
Uroboros 04.09.2013 22:41
Uroboros
Poláci a podobní... Za opravdu dobré a chutné kuřecí půl království. Ta nezávadnost je z mého pohled…
BlackFlame 04.09.2013 22:49
BlackFlame
To je bohužel způsobený rychlým růstem, nedostatkem pohybu atd. On velkej sval a vypracovanej sval j…
Uroboros 04.09.2013 23:15
Uroboros
...u nás je taky jedna ,,kuřárna´´,beru odtud kuřata na krmení a majitel mi povídal,že od něj berou…
babal 05.09.2013 07:57
babal
Tak jsem zkusila jaká bude reakce tmavky na krásnou kotletu. Skoro žádná. Naopak ho dřív hodně zauja…
Sharkie 05.09.2013 10:12
Sharkie
ta fotka nemá chybu:-) poslední
kacaba1 04.07.2014 13:53
kacaba1

Mně kdysi mládě užovky sežralo kousek kuřecích prsou, protože jsem nemohla sehnat holátko, ale normálně bych tím nekrmila. Myslím, že tmavka by si kuře z krámu asi dala, ale nemám důvod to dělat. Na burze mě kdysi překvapil chlapík s mřížkaticí, který tvrdil, že jí vykrmil na vařených krůtích krkách. Když jsem se ptala proč vařených, tak prý aby nebyla divoká. Nevím co s takovýma lidma a už vůbec nevím jak udělal to, že had začal žrát vařené krky. Jestli to do něj rval odmala násilím a had v zájmu přežití to pak začal žrát sám...? A když dojdou krky, vyklopí mu na misku pedygrý pal?::)

...jako hlavní zdroj potravy asi nee,ale občas mu to nemůže ublížit...samo,že trochu záleží i na výživě toho kuřete,ale jak jsem řek už před tím...a hodně malejch hadíků se rozkrmuje,nebo uměle krmí myšíma stehýnkama... a že se zdá,že by to nežrali hadí sami?...jsou i tací,hlavně králováci a tmavajdy,že zbodnou i plyšovýho medvídka...

Kdysi jsem slyšel o nějakém dobrákovi, co krmil velké hady (tmavky, boa atd.) jatečným odpadem přímo z loden. Prý jim dal lodnu a žrali, dokud mohli. Co je na tom pravdy nevím, ale nedivil bych se tomu, ono uživit velké hady není levné. Jinak jsou i tací, co krmí uhynulá kuřata/krůty či selata. Za prvé se mi ekluje krmit hada zdechlinou vůbec, za druhé ty uhynulá (většinou zašláplá/zalehlá) párdenní selata jsou výživově nic obalené kůží.

Musím se přiznat, že s tím zkušenosti mám, i když mě možná někteří odsoudí. Nicméně zkušenost mam takovou, že mi kuřecí stehno žrala asi dvakrát (v případě nedostatku vhodné potravy - potkani, morčata) constrictor a relativně častěji a více v pohodě sameček tmavky, tak jsem krmil dříve kuřecími křídly a stehny, která posléze vystřídala krůtí křídla a následně stehna, pochopitelně to opět nebyla jediná potrava, ale spíše "znouzectnost", kdy např. přes zimu, kdy můj zdroj nemá králíky (a tmavka mi žere i přes zimu) nebylo krmení odpovídající velikosti. Nicméně, jak už jsem zkonstatoval výše, není to výhradní ani převládající potrava. Ještě poznámka k podávání, tuto potravu jsem zásadně kupoval chlazenou v řeznictví (z důvodů alespoň relativní čerstvosti) a podával ji ohřátou na tělesnou teplotu v případě tmavky krmím ve vaně, tak že pošlu kluzké stehno po dně, had si jej tak i "uloví" většinou i s náznakem škrcení. Jinak se mi nezdá, že by tím hadi nějak strádalí i stolice byla normální. Musím ještě dodat, že pokud jsem byl nucen takto krmit déle (např. přes zimu, jak jsem již psal) přidával jsem do masa i vitamíny z důvodů absence vnitřních orgánů, jako zdroje vitamínů. Takové jsou moje zkušenosti.

Rozhodne netvrdim, ze je to optimalni strava, ale faktem je ze to prezil, rozezral se normalni stravou a dneska i pari

Tak ono se asi dá přežít nějaký čas na čemkoli.. Vím o případech krmení hroznýšů kuřecími stehny.. Však jsme tu i před lety diskutovali i o tom, jak Petr Voženílek vystupoval s Hydrodynastes gigas (tuším), která mu ochotně přijímala párky, dokonce snad i paštiku. Já jednou zkusil stehna ze zvědavosti u tmavky. S neúspěchem.. Ovšem třeba carinaty mi brali kuřecí prsa v pohodě (dal jsem jim prsa asi tak 3x-4x, vždy když byla trochu bída s potkany). Jako občasné proložení bych v tom problém neviděl. Krmit jen tím ale asi nebude to pravé ořechové.
[http://media1.webgarden.cz/images/media1:51097d55c  809b.jpg/16.1.08%20020.jpg]

vyřazené slepice nebo krůťata, co měla třeba zlomenou nohu a šla by stejně do kafilérky jsem občas za pakatel škrtičům kupovala. Slepice většinou ze dvorku, pokud je majitelé neuvařili do polívky, krůťata z velkochovu co měl známej, ale ty jsem moc často nedávala, páč jsem se trochu obávala toho, čím byly krmené. Chlazené vykuchané kuře jsem zkusila jen 1, jestli by si hrozna dal a dal, ale to byl fakt jen pokus....ono to kuře stejně nevyjde moc levnějc jak ten králík (kupovala jsem z chovu co zaváží různá petcentra apod)

Já jsem tím také krmil. Po tom co jsem jim to dával přestali so pářit nebo byli špatné vrhy. Navíc někdy trus smrděl až se okna orosila. Už velké hady nemám a pokud někdo chce mou radu tak tím nekrmte. Pro velké hady je ideální nakoupit mražené potkany nebo králiky. Velkou samici hroznýše těžko utáhnete na 200g potkanech. Když máte 20 samic jako já měl + 10 samců a jsou po vrhu tak jedině mít v mražáku netrák kilovejch králiků. Pak to šlo.

Ničím se to nedopuje (teda nemá, ale poláci a podobní tam rvou i atb), českého výrobku bych se nebál, znám několik chovů a ta technologie chovu je tak promakaná a kontroly poměrně časté, že by se jim to ani nevyplatilo. Granule nic závadného neobsahují, je to směs šrotů, mouček, olejů, vitamínů, minerálů... Prakticky se jedná jen o dokonale vyvážnou směs pro růst svaloviny a kostry. Extrémního růstu je dosaženo heterózním efektem po křížení dvou inbredních linií.

To je bohužel způsobený rychlým růstem, nedostatkem pohybu atd. On velkej sval a vypracovanej sval je prostě něco úplně jinýho. Pak je tu přeprava, porážka (tisíce zvířat naráz) atd, už jen nadmíra stresu způsobí vodnatost masa, to společně s nevyzrálostí (porážka za 4-6týdnů, při výkrmu na porcování asi 8) dělá v chutnosti masa katastrofu. Další věc je, jak se s masem následně zachází, tj. opracování, skladování... Bohužel to je dnešní doba, produkují se tuny levných potravin, místo toho, aby byli kvalitní, neb jen málokdo by tu kvalitu zaplatil. :-(
Jen jsem chtěl říct, že kuřecí (pokud nepochází z nějakého podivného místa), tak není závadné. Výživnost a chutnost už je věc úplně jiná.
A ještě k tomu původu, to už je dnes taky ošemetná věc. Naposled jsem se setkal s tím, že z výkrmny od Domažlic vozili kachny do Vodňan, kde z toho následně byla Vodňanská kachna. A nedělám si moc iluze, že takhle nedokáží potraviny procestovat klidně celou Evropu a na konec víš stejně kulový co jíš. Kupovat u místních chovatelů/pěstitelů, když není možnost jet si vlastní, jinak to nevidim.

...u nás je taky jedna ,,kuřárna´´,beru odtud kuřata na krmení a majitel mi povídal,že od něj berou Vodňany a že si vybíraj slušný farmy,dokonce maj nějakou soutěž v kvalitě,takže je jasný,že můžou vozit i z Domažlic...jinak,když mu zavolám,tak mi řekne,kdy naváží a pak mi dá stranou čerstvě padlý kuřata a já si tak do zásoby namrazím a mám krmení do příští dodávky...co se kvality týče,tak upozorˇnuju,že takovýdle kuřata málokde koupíte...jsou u něj trochu dražší než v Peňáči,ale chuťově neporovnatelný...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru