Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Velcí škrtiči - Kuřecí stehna ???!!!

Zdravím, zahlídl jsem na ifauně rady a obrazky ze je dobré krmit takto, kuřecími stehny z globusu, nechce se mi tomu vůbec věřit. Je tam psáno že takto krmí pořád a hadi rostou a daří se jim..... Není to kravina ? vždyt had taky potřebuje třeba např. srst hlodavců, peří u ptáků a vnitřnosti...... Kuřecí stehno navíc z globusu je od slipky ktera byla napíchaná svinstvama aby vyrostla za 3 neděle které člověku nevadí ale zvířeti to dobře neudělá a je to přece jen jedna kost a maso nic víc........ Má s tímto někdo zkušenost? Né že bych to chtěl praktikovat už jen pohled nato vypadá šíleně, jen mě to zajímá.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vzhledem k tomu čím to dopují bych nedával žádné kuřecí z velkochovů. Nedovedu posoudit, do jaké mír… nový
BlackFlame 04.09.2013 22:28
BlackFlame
Ničím se to nedopuje (teda nemá, ale poláci a podobní tam rvou i atb), českého výrobku bych se nebál… nový
Uroboros 04.09.2013 22:41
Uroboros
Poláci a podobní... Za opravdu dobré a chutné kuřecí půl království. Ta nezávadnost je z mého pohled… nový
BlackFlame 04.09.2013 22:49
BlackFlame
To je bohužel způsobený rychlým růstem, nedostatkem pohybu atd. On velkej sval a vypracovanej sval j… nový
Uroboros 04.09.2013 23:15
Uroboros
...u nás je taky jedna ,,kuřárna´´,beru odtud kuřata na krmení a majitel mi povídal,že od něj berou… nový
babal 05.09.2013 07:57
babal
Tak jsem zkusila jaká bude reakce tmavky na krásnou kotletu. Skoro žádná. Naopak ho dřív hodně zauja… nový
Sharkie 05.09.2013 10:12
Sharkie
ta fotka nemá chybu:-) poslední
kacaba1 04.07.2014 13:53
kacaba1

Ničím se to nedopuje (teda nemá, ale poláci a podobní tam rvou i atb), českého výrobku bych se nebál, znám několik chovů a ta technologie chovu je tak promakaná a kontroly poměrně časté, že by se jim to ani nevyplatilo. Granule nic závadného neobsahují, je to směs šrotů, mouček, olejů, vitamínů, minerálů... Prakticky se jedná jen o dokonale vyvážnou směs pro růst svaloviny a kostry. Extrémního růstu je dosaženo heterózním efektem po křížení dvou inbredních linií.

To je bohužel způsobený rychlým růstem, nedostatkem pohybu atd. On velkej sval a vypracovanej sval je prostě něco úplně jinýho. Pak je tu přeprava, porážka (tisíce zvířat naráz) atd, už jen nadmíra stresu způsobí vodnatost masa, to společně s nevyzrálostí (porážka za 4-6týdnů, při výkrmu na porcování asi 8) dělá v chutnosti masa katastrofu. Další věc je, jak se s masem následně zachází, tj. opracování, skladování... Bohužel to je dnešní doba, produkují se tuny levných potravin, místo toho, aby byli kvalitní, neb jen málokdo by tu kvalitu zaplatil. :-(
Jen jsem chtěl říct, že kuřecí (pokud nepochází z nějakého podivného místa), tak není závadné. Výživnost a chutnost už je věc úplně jiná.
A ještě k tomu původu, to už je dnes taky ošemetná věc. Naposled jsem se setkal s tím, že z výkrmny od Domažlic vozili kachny do Vodňan, kde z toho následně byla Vodňanská kachna. A nedělám si moc iluze, že takhle nedokáží potraviny procestovat klidně celou Evropu a na konec víš stejně kulový co jíš. Kupovat u místních chovatelů/pěstitelů, když není možnost jet si vlastní, jinak to nevidim.

...u nás je taky jedna ,,kuřárna´´,beru odtud kuřata na krmení a majitel mi povídal,že od něj berou Vodňany a že si vybíraj slušný farmy,dokonce maj nějakou soutěž v kvalitě,takže je jasný,že můžou vozit i z Domažlic...jinak,když mu zavolám,tak mi řekne,kdy naváží a pak mi dá stranou čerstvě padlý kuřata a já si tak do zásoby namrazím a mám krmení do příští dodávky...co se kvality týče,tak upozorˇnuju,že takovýdle kuřata málokde koupíte...jsou u něj trochu dražší než v Peňáči,ale chuťově neporovnatelný...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru