Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Užovka červená pozřela buk.štepku

Dobrý den měl bych jen dotaz mam samce užovky červené a stala se mi takova vec,ze pri krmeni mi had pozrel i s mysi mensi asi 2 kousky bukoveho stepku.Had velky asi 1,2 metru a stepky byli velké odhadem asi 7 mm x 5 mm.Co mam delat?Mam pockat jestli je had do 5 dnu vykali nebo mam ihned vyhledat veterinu?Zkousel jsem tomu zabranit,ale had se zrejme bal,ze mu jdu mys sebrat nebo co tak se nedal nejak chytit ryvhle to snedl.Mam o neho strach.Piste prosim na PetreBaks@seznam.cz.Predem mooc dekuji za odpovedi

Předmět Autor Datum
Na 99% to prostě projde trávicím traktem, nedramatizoval bych to a vyčkal, myslím, že už se to mohlo…
krokodýl 20.09.2013 21:02
krokodýl
Souhlas s krokodýlem, nejspíš to projde bez jakýchkoli potíží. Ale zajímalo by mě, proč hadici pořiz…
nikolas 20.09.2013 22:14
nikolas
Jj, 1,2m dlouhou hadicí ty štěpky prostě projdou... JInak hadi a třeba žáby v přírodě sežerou s koř…
Aurifer 21.09.2013 00:25
Aurifer
Diky za rady jen ty rejpavy veci jako proc jsem si vybral ten nebo ten substrat je moje osobni vec a…
Peťan 21.09.2013 14:19
Peťan
Problém je, řekl bych, vyřešen. Rejpání a poznámek se stejně nezbavíme a ani je nevyřešíme, proto za… poslední
Roker 21.09.2013 14:26
Roker

Souhlas s krokodýlem, nejspíš to projde bez jakýchkoli potíží. Ale zajímalo by mě, proč hadici pořizujete substrát, ze kterého máte strach. To, že had sežere s kořistí i trochu substrátu, není náhoda, ale jistota, na kterou musíte myslet při zařizování terária.
Veterinu zatím neřešte, to má čas a s velkou pravděpodobností až s jistotou na ni nedojde.

Jj, 1,2m dlouhou hadicí ty štěpky prostě projdou...

JInak hadi a třeba žáby v přírodě sežerou s kořistí takovýho bordelu, že by se ten co je nepitvá divil. Kolikrát to jsou i poměrně velké listy, kamínky, kusy dřev atd... přecejen jim to tam nikdo na talíři neservíruje. Takže pokud to není nějaká záludnost typu lignocelu, který se lepí na sliznice a pak se vevnitř hromadí, tak ta zvířata jsou na vyloučení cizích tělísek vniklých do trávicího traktu uzpůsobená. Prostě to zase vyjde opačným koncem.

Diky za rady jen ty rejpavy veci jako proc jsem si vybral ten nebo ten substrat je moje osobni vec a strach z neho nemam.Slusne jsem se ptal cekal jsem slušnou odpoved na úrovni.A ne od pubertálního vyrostka.Jsem zacatecnik a doposavad jsem se s tim nesetkal.Vzdy jsem hada hlidal.Vim,ze v prirode toho hadi pozrou spoustu.Ale tam je prirozeny uhyn bezna vec.Ja bych byl moc nerad kdyby by Ferda uhynul moji hloupou chybou.Tak pardon za hloupe otazky od zacatecnika.Jak se rika vse je jednou poprve.Zdar

Problém je, řekl bych, vyřešen. Rejpání a poznámek se stejně nezbavíme a ani je nevyřešíme, proto zamykám... Pokud by nastaly nějaké potíže (což nepředpokládám), nechť mě zadavatel kontaktuje a vlákno rád odemknu, nebo založí nové.(Roker) (Roker)

Zpět do poradny Nahoru