Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitální zrcadlovka

Ahoj všichni,
jelikož fotím nerad a špatně, ale chtěl bych to změnit, rozhodl jsem se pořídit digitální zrcadlovku. CHtěl bych něco levnějšího, ale aby to fotilo pěkně, + bych si k ní asi dokoupil makroobjektiv, protože bych chtěl zkusit fotit hmyzáky. Vůbec se v tom ale nevyznám a tak se na vás obracím. Vím, že tady fotí skoro každý a někteří hodně dobře, tak mi, prosím, pomozte s výběrem. Abych se i s makroobjektivem vešel do 20 tisíc (nebo jen lehce přes) a mám rád Canon a Nikon (ale netrvám na nich).
Moc díky,
Petr

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky moc všem, kteří přispěli, vaše rady jsou cenné. Vypadá to tedy na ten Canon 600d, což kvituji,…
boguschak 04.10.2013 19:28
boguschak
Otázkou je, jestli chceš novotu nebo ojetinu. Jestli jetej tak třebo tohle by pro tebe byla asi zají… poslední
Uroboros 05.10.2013 00:45
Uroboros

Díky moc všem, kteří přispěli, vaše rady jsou cenné. Vypadá to tedy na ten Canon 600d, což kvituji, protože mám podobný foťák v práci, který používám na fotografie malých (2-20 mm) objektů (myslím že je to 550). Jen se chci optat jaký objektiv byste k němu doporučili. Koukal jsem, že jsou kombinace makro až 200 nebo 300, ale v tom se vyznám ještě méně než v tělech foťáků. Rozhodně asi nebude OK ten základní objektiv co k tomu dávají do těch zvýhodněných sad...

Otázkou je, jestli chceš novotu nebo ojetinu.
Jestli jetej tak třebo tohle by pro tebe byla asi zajímavá kombinace:
index.php
index.php

občas mají něco zajímavého třeba ve fotošokda atd.
Při koupi nového je dobrý mít po ruce kamennou prodejnu a ne co nejlevněji shánět na netu.
Objektivy tu radili velice slušné, je jen otázkou kolik do něj budeš ochoten vrazit. Blbý je, že pevná makro stovka ti k něčemu jinýmu je skoro na nic. Seťák nemá smysl a kdybys ho přeci jen chtěl (furt lepší než nic) dá se sehnat bokem kolem pětikila až tisícovky, lidi se jich celkem houfně zbavujou, je to docela neprodejnej artikl. Na focení v přírodě (i třeba v ZOO) je zas celkem potřeba teleobjektiv a tam je to hodně špatný, jak chceš něco s lepší světelností, tak jsou ceny fakt hrozný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru