Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Corallus caninus - sfukovanie krku

Dobry den, zaujimaju ma skusenosti od viacerych chovatelov caninov ktori sa stretli so sfukovanim krku. P. Mendl a Rozboril pri skumani tejto problematiky prisli na to, ze je to jav vyskytujuci sa bud pri vyssej vlhkosti alebo naopak pri nizsej a podla toho treba upravit podmienky v terarku. Stretli ste sa niekto s upechom pri takychto upravach? Dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
moji hadi nafukuji krk jen kdyz jsou nastvani a sici,delam neco co se jim nelibi.dalsi k tomu pokles…
pavka-korcagin 06.01.2014 16:16
pavka-korcagin
Samozrejme ze vtedy nafukuju krk, to nielen caniny. Tiez ma ale prekvapuje to, ze ich kazdy tyzden b… nový
ccch 06.01.2014 20:23
ccch
pro bebel:kaniny chovam od roku 2005 a to bez problemu.chci je zabit horkou vodou ,ale nejak se mi t… poslední
pavka-korcagin 06.01.2014 22:43
pavka-korcagin

moji hadi nafukuji krk jen kdyz jsou nastvani a sici,delam neco co se jim nelibi.dalsi k tomu poklesu teplot.parej se mi i pri normalnich teplotach .strikat na ne mohu jen velmi teplou vodu jinak mrskaji ocasem, aby ukazali,ze se jim to nelibi.k tomu stesu:samice mi jednou visela jako hadr bez vlady na vetvi,jak byla stresovana, ale jenom proto,ze nebyla zvykla.proto mam kontakt s nimi alespon 1x tydne,kdy je koupu.u emeraldu se pozna stres podle chovani po pusteni do teraria.kdyz leze a jde si po svych je to v pohode,ale kdyz sedi a je bez pohybu, je ve stresu.jeste k dobe pareni ja parim v dubnu tak, jak je to v surinamu(zacina obdobi destu)

Samozrejme ze vtedy nafukuju krk, to nielen caniny. Tiez ma ale prekvapuje to, ze ich kazdy tyzden beriete do ruky a kupete, to urcite su odchovy nie importy ze? Ja mam skusenosti co sa tyka stresu prave opacne, divolezuci had je vystresovany, stoceny na tyci je v klude. Kolko uspesnych odchovov ste mala a ako dlho ich chovate? dakujem.

pro bebel:kaniny chovam od roku 2005 a to bez problemu.chci je zabit horkou vodou ,ale nejak se mi to nedari.pro cch:mam na mysli jen hada reho jsem mel v ruce a poustim ho zpet do teraria.to koupani je jen v teple vode asi tak 30 az 32°c.mel jsem 6 odchovu a mam jeste samici z odchytu,tu nejvetsi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru