Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej zvířete a jeho následné úmrtí

Zdravím, mám takový dotaz prodával jsem před pár dny Chamaeleo calyptratus, pěkného velkého samečka. Před prodejem jsem kupujícímu napsal odkaz na faqárnu na chamika, aby si to pořádně před pořízením pročetl.

Při předání se mě i tak zeptal jestli mu musí svítit každý den, kolikrát krmit atd..... To jsem trochu znejistil a hned mě došlo, že se na stránku co jsem mu posílal ani nepodíval. Znova jsem mu to tedy slovně vysvětlil, odkýval to.
Ted mu chamík chcípe a když od něj žádám fotky terária aby jsme se pokusili to zachránit, tak na to nereaguje pořád mele že bude chtít zpět prachy když chcípne..... Vsadil bych se, že ho má v krabičce ve které jsem mu ho prodával 20x20x20....
Myslím, že to u prodejců zvířat a jejich zákazníků musí být celkem časté a jak se něco takového řeší? Má nějakej nárok na vrácení peněz, nebo spíš na výchovný pohlavek?

Předmět Autor Datum
No a já zase tvrdím,že zdravé zvíře za pár dní nepadne,i když bude v krabici od bot...Jestli náhodou…
strastav 03.03.2014 14:21
strastav
Stačí pořádně číst, píši že pomalu chcípe..... Rozežerou se většinou už 3 den od převozu, tady už pr…
pe.jinde 03.03.2014 15:28
pe.jinde
prodával jsem před pár dny Ted mu chamík chcípe Nikde ani slovo pomalém chcípání a navíc píšete,…
cejna 03.03.2014 15:33
cejna
Dobře uznávám jde o slovíčkaření no...... Zpět si jej vzít nemohu ani nechci nemám další prostor, pr…
pe.jinde 03.03.2014 15:36
pe.jinde
No... Co na to říct? Solidní prodejce by ho vzal zpět ;-).
cejna 03.03.2014 15:37
cejna
Neznáte okolnosti, byla to celkem štreka, navíc sem ho na půlku cesty dovezl cca 250kč nafta, reptig…
pe.jinde 03.03.2014 15:41
pe.jinde
Berte to tak, že pokud je zvíře v nepořádku, tak jako prodejce na něj jste povinnej držet záruku, bě…
cejna 03.03.2014 17:02
cejna
Co se týče zdraví chameleona tak byl 100% zdráv. Takže bych se pitvy nebál i když pochybuji, že by t…
pe.jinde 03.03.2014 17:57
pe.jinde
Aby mohl žádat náhradu za mrtvé zvíře, musí si nechat u veterináře udělat posudek, kterým prokáže, ž…
Araneus84 03.03.2014 15:11
Araneus84
Přímo ten co si zvíře bral určitě nic takového podnikat nebude není ještě ani zletilej. Ale pro jeho…
pe.jinde 03.03.2014 15:33
pe.jinde
Tomu nerozumím. Takže jste zadotoval ze svého 150 korunami přesun chamíka k lidem, pro které je už č…
Araneus84 03.03.2014 15:48
Araneus84
Neprodával jsem pro zisk, ale k někomu kdo se o něj bude dobře starat. Když už sem dojel na místo př…
pe.jinde 03.03.2014 15:53
pe.jinde
Ty jsi jel 250 kiláků,pak jsi zjistil,že tam stojí nezodpovědný chovatel,ale přesto jsi čirou náhodo…
strastav 03.03.2014 17:50
strastav
Celé je to blbě podané z mojí strany :D potom se vleče taková debata to je jedno skoro vše co jsem p…
pe.jinde 03.03.2014 18:01
pe.jinde
Kdyz Vam bylo jasne jeste pred prodejem, ze mu kupujici nezajisti ani RG, proc jste tedy chameleona… poslední
pogonka 03.03.2014 18:50
pogonka
Ale konec debaty, která nikam nevede vím skoro vše co potřebuji. Díky za předmětné názory Araneus84…
pe.jinde 03.03.2014 18:11
pe.jinde

No a já zase tvrdím,že zdravé zvíře za pár dní nepadne,i když bude v krabici od bot...Jestli náhodou ten samec nebyl třeba čtyřletý kus?On by každý měl začít od sebe,než začne dávat výchovné pohlavky...

prodával jsem před pár dny

Ted mu chamík chcípe

Nikde ani slovo pomalém chcípání a navíc píšete, že jste ho prodal před pár dny. Najednou je z toho už týden...
Tohle Vaše vysvětlování není zrovna důvěryhodné.
Pokud Vám chce kupující zvíře vrátit má na to nárok. Vemte ho od něj zpátky a vraťte mu peníze. Pak dejte zvíře dohromady a můžete ho prodat zodpovědnějšímu chovateli.

Dobře uznávám jde o slovíčkaření no......
Zpět si jej vzít nemohu ani nechci nemám další prostor, prodej byl z důvodu uvolnění terária. Ted si řikam, že pokud bych ho dal do mrazáku tak bych natom byl lépe já, i chamik.

Berte to tak, že pokud je zvíře v nepořádku, tak jako prodejce na něj jste povinnej držet záruku, během který ho kupující může vrátit.
Bude to sice komplikace, ale to je i pro toho kupujícího. Vy si navíc můžete ušetřit i komplikace větší. V případě, že ten chamík exne, kupující ho dá na pitvu, která třeba zjistí, že důvod úhynu nesouvisí s převozem a chov. podmínkama, ale třeba že měl chameleon parazity, případně nějakou nemoc, budete platit i tu pitvu. Navíc Vás ten kupující může všude pomlouvat, atd...
Prostě, pokud si jsem jistej, že to zvíře bylo fakt v pořádku, tak ho klidně vezmu zpět a vrátím prachy. A všichni budou spokojení. Protože za týden by ho nikdo neodrovnal ani v tý krabici od bot.
Že neznám okolnosti? Vycházím z toho, co tu píšete Vy. Nemůžu za to, že z Vás všechno leze jak z chlupatý deky. Když chcete nějak poradit, musíte k tomu dát všechny potřebný informace a hlavně pravdivý. Ne pak v dalších příspěvcích vyvracet svá původní tvrzení a různě je upravovat.
Tady bych asi souhlasil se strastavem, že byste si měl zamést před vlastním prahem. A spíš doufejte, že rodiče toho nezletilýho kupce nedaj ten výchovnej pohlavek Vám :-).

Co se týče zdraví chameleona tak byl 100% zdráv. Takže bych se pitvy nebál i když pochybuji, že by to takto bylo řešené....
Příjde mi to nelogické, prodáte někomu zvíře ten ho zabijí svou blbostí tak vy si řeknete ok dojedu pro něj, nemám ho kam dát ale nevadí, nakoupím další terárko + příslušenství + 500kč za cestu + 400 vrátím za chamika.
Celkem kšeft....

Zajímalo mě hlavně jak to mají prodejci těchto zvířat pokud prodávájí přímo koncovému zákazníku já prodal takto 1 chameleona za 7 let co se zajímám o tera zvířata, zatím sem všechny moje odchovy dával prodejci na burzu a ten je prodal. Moc sem nepředpokládal že si ěnkdo bude pořizovat zvíře aníž by měl snahu prostudovat co ke svému životu nutně potřebuje.

Aby mohl žádat náhradu za mrtvé zvíře, musí si nechat u veterináře udělat posudek, kterým prokáže, že zvíře trpělo vadami na které uhynulo ještě před zakoupením. ;)
Blb, co není ani schopný si na netu přečíst návod, toto provádět opravdu nebude.
Až zahájí reklamaci s veterinární zprávou v ruce, reklamaci nemusíte uznat a můžete ji zamítnout jako neoprávněnou.
Pak musí dotyčný nechat vypracovat znalecký posudek, kterým prokáže, že reklamace byla oprávněná.
Následně, pokud neuznáte oprávněnost reklamace ani po vypracování znaleckého posudku, musí se dotyčný obrátit na obč. soud.
U soudu byste dle mého měl šance více než slušné. Stačilo by doložit onu korespondenci s dotyčným, který odmítl jakkoli spolupracovat. (samozřejmě vycházím z toho, že samci nezbývaly týdny do úmrtí stářím)

Osobně tipuji, že u člověka typu, který popisujete, to zvadne už v okamžiku, kdy by měl předložit veterinární zprávu.Byl bych v klidu a ukončil veškerou komunikaci s dotyčným.

Přímo ten co si zvíře bral určitě nic takového podnikat nebude není ještě ani zletilej. Ale pro jeho rodiče už byla neskutečná částka 400kč za chamika + zadarmo novou UVB Repti Glo(kterou sem mu dal navíc, protože jsem tušil, že ani tento mizernej zdroj uvb kupovat nebude...)

Tomu nerozumím. Takže jste zadotoval ze svého 150 korunami přesun chamíka k lidem, pro které je už částečná úhrada tohoto přesunu ve výši 400 Kč hodně peněz ?
Náklady na chov chameleona se pohybují o dost výše - terárko, vytápění, výměna žárovek, krmení, vitamíny + čas nutný na starání se o něj.
Chápal bych prodej za účelem zisku, chápu i darování do dobrých rukou "na dožití", toto není ale ani jedno. To jste zvolil snad tu nejhorší možnou variantu jak pro chamíka tak pro vás...

Neprodával jsem pro zisk, ale k někomu kdo se o něj bude dobře starat. Když už sem dojel na místo předání a tam byl natěšenej človíček, který ale totálně neměl páru jak se o něj má starat tak sem mu to vysvětlil znovu. A nemohl sem už pak říct že si ho vezu dom.
Potřeboval jsem velice rychle vyprázdnit jedno terárium proto se mě o peníze vůbec nejednalo..... Proto tak levná cena, aby byl rychle pryč.

Ty jsi jel 250 kiláků,pak jsi zjistil,že tam stojí nezodpovědný chovatel,ale přesto jsi čirou náhodou měl u sebe pro ně Repti Glo?Nešlo o peníze,jen jsi chtěl někoho,kdo se bude dobře starat o zvíře,ale věděl jsi,že nemají ani na benzín,natož na dobré podmínky...Chlape,ty lžeš jak když tiskne...Já vůbec nechápu,proč jsi zakládal toto vlákno.Jestli jsi chtěl do světa vytroubit,že jsi nějakej divnej,tak to se ti podařilo...

Celé je to blbě podané z mojí strany :D potom se vleče taková debata to je jedno skoro vše co jsem potřeboval vím.

PS: To že k chamikovy dávám rg jsem se domluvil už před prodejem s kupujícím protože mi bylo jasné že ji kupovat nejspíš nebude. Měl jsem ji navíc nevyužitou takže.....
250 km? To píšu zase kde, psal sem 250kč...... Celé to nějak divně kombinujete(já asi taky)

Kdyz Vam bylo jasne jeste pred prodejem, ze mu kupujici nezajisti ani RG, proc jste tedy chameleona takto nezodpovednemu cloveku vubec vozil a prodaval? Pak sem napisete dotaz ve smyslu, ze po Vas kupujici bude chtit nejspise vratit penize o ktere Vam ale vlastne vubec nejde, chtel jste jen vyprazdnit terarium.
Pak tedy ovsem opravdu nevim, kdo se do toho zamotava..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru