Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výstava hadů na Stanici přírodovědců v Praze na Smíchově

Tohle nepopírám, ale nekritizuji co píšeš. Kritika jde na chov želv - kajmanek. Zařízení, které "vychovává" byť jen část populace nových teraristů si nemůže dovolit chovat kajmanky tak, že dají jednu obrovskou a dvě ani ne třetinové, jejichž hlava se krásně vleze do tlamy té velké - u jedné to je dokonce znát, je okouslá tak, že mohla přijít o hlavu kdyby to nešlo přes tvrdou kost a to jen díky pitomosti "chovatelů".

A chov varanů a hadů bez ovětvení, jakéhokoliv úkrytu na dlaždicích? Ty se dobře umývaj, ale v dnešní době to všichni zkušení chovatelé považují za týrání zvířete, byt jen po psychické stránce. Vyrábí se tak kriplíci, které není možné zařadit do normálního chovu. A tadle kokotina stojí nula nula nic. Jak tady chtějí ti frajeři, kteří udělali to co zde píšeš a čehož si určitě každý považuje vysvětlit lidem že je třeba UVB, úkryt, rosení, místo na vyhřátí, voda pro hada tak, aby se do ní nejen stočil, ale ještě tam nějaké místo i zbylo pokud to sami neukazují u "ukázkového chovu"? Zařízení je v podstatě správný, ale přístup chovatelů je více než zarážející a buď se původní "špičkový" chovatelé dosti degradovali, nebo už tam nejsou. A pokud doted nepřišla nějaká aspoň symbolická pokuta, je to jen ze známostí, ne z toho důvodu, že by nebyla třeba.

Ty věci, na které narážím nejde obhájit ničím, je to prostě svinstvo a to že to je ještě "školící zařízení", které pobírá dotace na to, aby něco naučilo staví tento problém o několik řádů výš. To, že ty dotace sotva stačí na běžný provoz a na cokoliv navíc ne stejně jako na rekonstrukce a modernizace je věc druhá, ale na to co jsem psal stačí tak 10.000,- což bych řekl že zdaleka není ani půlka měsíčního vytápění a v podstatě by se to mělo vrátit na odchovech.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny