Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Živá exotika 19.4.

Tak jsem doma z burzy, protože nejsem pravidelným návštěvníkem, některé věci mne překvapily...klasika ceny šly u něčeho nahoru, ale s velkým překvapením jsem zjistila, že u mnohého směrem dolů...taky jsem možná měla zrovna štěstí, možná to byla náhoda, chci ale doufat, že to tak zkrátka je :-) - kvalita želv na dnešní burze mně moc mile překvapila, většina byla v dobrém až výborném stavu, viděla jsem tam hodně málo "zoufalců", což mne potěšilo. Jak to bylo s ostatní zvěří nevím, nedokážu posoudit, ale zvířata, která dobře znám a mohla jsem tedy hodnotit a srovnávat (nejen želvy) fakt v podstatě docela ok. Poklábosila jsem s panem Přikrylem, pokoupila zásoby....a co mně nemile překvapilo, ale to neumím posoudit, protože jsem před tím nekupovala - cena za šváby...no to je hrůza velebnosti :-) to je snad opravdu začnu chovat sama. Nastuduji a zkusím....
Jo a pak tam bylo něco, co netuším co to bylo, vypadalo to jako nějaký hlodavec na kuřích nožkách a to mi tedy přišlo sakra dost zoufalé, měli to tam ještě s ježky ( dost drahými) a ještě jinou havětí vesměs chlupatou...nevíte někdo?
Teď káva a odpoledne patří psům :-)

Předmět Autor Datum
http://tera.poradna.net/q/view/302921-ziva-exotika -19-4 ;-)
johny13 19.04.2014 13:09
johny13
aaaaha...no tam je to spíš o tom kdo a co....:-) ale je fakt, že dvě vlákna jsou zbytečná, souhlas!
hathor 19.04.2014 17:12
hathor
hlodavec na kuřích nožkách :-D Nebyl to tarbík? Dneska jsem si ho tam žádných nevšimla, ale obvykl…
lillek 19.04.2014 13:13
lillek
jooo to je přesně ono, to je táááák podivný zvíře.....ale ti, co jsem tam viděla tedy rozhodně nevyp…
hathor 19.04.2014 17:12
hathor
Co tam bylo za želvy? Já už tam moc nechodím protože nic nedovezou :D
breptal 19.04.2014 18:25
breptal
bylo tam poměrně dost pardálek a musím napsat, že opravdu vypadaly pěkně, je tedy fakt, že to byla ú…
hathor 19.04.2014 20:26
hathor
ony ty importy tarbíků a frčků bývají dost zbědované. Ale zase na 2str ona přez den vypadají zbědova…
Aurifer 19.04.2014 18:37
Aurifer
no je to možné, ale kdybys mi tohle tady nenapsala, řekla bych, že byly před smrtí. A musím se přizn…
hathor 19.04.2014 20:29
hathor
Jop, tak to tam bylo to co vždycky, jsem myslel že něco zajímavějšího jsi měla na mysli :-)
breptal 19.04.2014 20:33
breptal
Noo tak něco extra zajímavého jsem neviděla, ale ono co už je dneska extra zajímavého,když trh je na…
hathor 20.04.2014 10:48
hathor
kdyžtak někdy nafotim frčky a pošlu Ti fotky...jsou to krásný zvířata. když aktivují, narovnají si t…
Aurifer 19.04.2014 21:01
Aurifer
Noo tak to skoro jo, protože to by mně docela zajímalo. Když už pro nic jiného, tak je lituji proto,…
hathor 20.04.2014 10:51
hathor
Mě se tedy zrovna moc líbí včetně těch nožek:-)
kacaba1 20.04.2014 11:41
kacaba1
Ono to s tím mořením lidmi není zas tak horké...Tarbíci se vozí už dlouho, ale tahle situace prostě…
Aurifer 20.04.2014 11:46
Aurifer
No nenastala, nicméně když jsem chvíli poslouchala toho pána, co je prodával - v podstatě je lidem n…
hathor 20.04.2014 16:45
hathor
No tak to ale je.To je realita.S tím momentálně nic neuděláte.Víte já jsem tři roky pobýval vedle ja…
hadilov1 20.04.2014 18:43
hadilov1
Vím, vím...je to smutné a kruté zároveň, vím, že s tím člověk nic moc neudělá, nicméně mne to nepřes…
hathor 20.04.2014 18:52
hathor
jo to on Krchov je hroznej kecálista
Aurifer 21.04.2014 10:28
Aurifer
Jinak tarbíka z burzy myslím táhlo nějaké dítě, ale v prodeji jsem je tam nepotkala, já tam byla pop…
simča m 20.04.2014 23:11
simča m
Záleží co se zrovna přivezlo nebo nepřivezlo, ale na téhle burze podle mě bylo tilikev asi nejvíc, c…
lacerta. 20.04.2014 23:50
lacerta.
tilikví tam tentokrát bylo hodně, odhadem tak 15minimálně... 2 další prodejci s importama a já tam m…
Aurifer 21.04.2014 10:32
Aurifer
Tak to jsem si tě nikde nevšimla, viděla jsem tam jen myslím slováky a pak nějakou japonku, i když j…
simča m 21.04.2014 19:01
simča m
já je tam pak dala kolegovi na stůl. Prodaly se..
Aurifer 21.04.2014 20:10
Aurifer
scháním kontakt na prodejce krmného hmyzu prodával sarančata, šváby, myslím toho co tam měl na rohu…
coleopter274 22.04.2014 15:08
coleopter274
A víš odkud byli ? Jestli z okolí Krnova tak to bude asi SklipkanP@seznam.cz www.krmny-hmyz.cz
Divočák 22.04.2014 16:26
Divočák
nevim měli několik stolu na konci řady podle seznamu prodejcu bych řekl že by stul odpovídal na jmen…
coleopter274 22.04.2014 16:38
coleopter274
Tak to bych řekl podle jména že to bude insects.farm.alha@seznam.cz . Skus na tento e-mail napsat. K… poslední
Divočák 22.04.2014 16:55
Divočák

bylo tam poměrně dost pardálek a musím napsat, že opravdu vypadaly pěkně, je tedy fakt, že to byla úplná mimina, ale i tak na mne působily dobře :-) byl tam p. Přikryl - tak tam není o čem, ale pak je tam měli i nějací tuším maďaři a evidentně tam byly i importy, které když jsem viděla na předchozích burzách, tak se mi chtělo brečet, pak se tam sem tam objevila mimina sulcat, což taky jsem tři roky docela sháněla právě co nejmladší a nic, co by mne zaujalo, tak tentokrát sice minimum, ale byly a nijak zdevastované, horší to bylo se stepačkami - bylo jich maličko, ale hrůza :-(,ale ty vidět nějak extra pěkné je snad zázrak. Paradoxně krom Přikryla žádné evropské druhy....:-)

ony ty importy tarbíků a frčků bývají dost zbědované. Ale zase na 2str ona přez den vypadají zbědovaně i zvířata, co jsou jinak uplně v pohodě. Páč jsou noční a jak chtějí přez den spát, tak jsou takoví splihlí a ušmudlaní...ale právě večer když začnou aktivovat, tak první co udělají, že se hodí do gala :-)

no je to možné, ale kdybys mi tohle tady nenapsala, řekla bych, že byly před smrtí. A musím se přiznat, že se mi to vůbec nelíbí. Je hrozitánsky málo zvířat, na kterých nenajdu něco pěkného či jedinečného, ale tihle "tarbíci" či jak se to jmenuje, tak ti se mi tedy nelíbí,působí na mne jako bastardi kuřete a myši a spíš je mi jich "líto" jak mohou s takovou výbavou žít :-)jsou vážně podivní, by mně zajímalo jak to vzniklo,musím si o nich něco přečíst.

Noo tak něco extra zajímavého jsem neviděla, ale ono co už je dneska extra zajímavého,když trh je nasycen,mnohdy přesycen :-) tedy myslím u želv, jinak se tam zajímavá zvířata najdou.
pro mně bylo "zajímavé" to, že ty želvy byly v tak dobrém stavu, protože to bych trošku ( se to bojím vyslovit) viděla jako pokrok....oproti dobám minulým.....:-)
nevím proč, ale stále jsem dost unešená na burzách zdravými zvířaty :-):-) určitě přijde doba, kdy to bude standart a normální věc!

kdyžtak někdy nafotim frčky a pošlu Ti fotky...jsou to krásný zvířata. když aktivují, narovnají si ty zmačkané uši a učešou kožíšek, tak vypadají uplně jinak, než ty spící splihlotiny v bednách na burze :-)

A litovat je nemusíš :-) Tu výbavu mají právě skvělou vzhledem ke svýmu způsobu života, jsou to pouštní zvířata dokonale přizpůsobená rychlému a efektivnímu pohybu po sypkém písku pouště. Proto ty dlouhé nohy s kartáčema na konci, velké oči, uši a vlajka na ocase :-)

teda pominu-li to, že to jsou opravdu milá a komunikativní zvířata, co se nebojí, nekoušou a nechají se hladit, přestože jsou z odchytu.

Noo tak to skoro jo, protože to by mně docela zajímalo. Když už pro nic jiného, tak je lituji proto, že se tam prodávají jako "pet" a lidi to budou tahat přes den a stejně je doma umoří.
Ale jinak jsem je tedy fakt litovala pro ten jejich prazvláštní vzhled, mně to vážně připomíná myš na kuřích nožkách :-) člověk se zkrátka učí celý život!
Jinak ale ten, co jsi sem vložila tak to je, jako bys vložila nějaké jiné zvíře :-) krásný, čistý, jasná očka, na pohled veselý.....je ty nožky podivné :-):-)

Ono to s tím mořením lidmi není zas tak horké...Tarbíci se vozí už dlouho, ale tahle situace prostě nenastala..oni si je sice občas pořizují lidé, kteří je sice mají jako pet, ale netrápí je jako blbou hračku pro děti. Klasičtí petkaři, co moří chamíky a vousatky (popř. ježky bělobřiché) si zatím naštěstí tahle zvířata nekupují. Minimálně proto, že 1 zvíře stojí od 1200-1500,-, frčci jsou ještě o něco dražší. A rozmnožit je už celkem chovatelský kumšt, takže aby zaplavili trh levnými mláďaty po tunách taky nehrozí.

Jinak oni jsou sice milí a komunikativní, ale to neznamená, že když se jim něco nelíbí, tak že by nedokázali ošklivě kousnout, to samozřejmě umí taky :-) Já je nelituji o nic víc, než ostatní zvířata. Oni plazi jsou na tom asi daleko hůř, už kvůli specifickým nárokům. Pokud tarbíkům/frčkům člověk poskytne dostatečně velkou ubikaci, tak je to v pohodě, nároky nemají větší než ta myš. Navíc se opravdu dají pouštět proběhnout po pokoji. Já je v předchozím bydleni na noc pouštěla běhat po kuchyni a ráno si zase sami vlezli do terárka, nebo se tam nechali odnést...holt plaza tenhle způsob chovu časem umoří, kdežto savcovi vyhovuje.

No nenastala, nicméně když jsem chvíli poslouchala toho pána, co je prodával - v podstatě je lidem naprosto neznalým líčil, jako plyšáčky do postele. A tohle mně prostě štve. Vím, že to je, bylo a bude, ale nepřestává mně to štvát. Já když prodávám, tak nejdříve chrlím všechny negace, které mně napadnou, varuji před omezeními, ptám se, co v době dovolených....a pak teprve přidám nějaká pozitiva. Nic mi doma nezůstává! A pak slyším a vidím TOHLE! Pak jsem byla "pobavena", když si pán nesl hrdě CITES doklady k pardálce či "uhlířce".
Jasně v tom s tebou souhlasím, čím dostupnější zvíře je, tím hůř. Nejhorší jsou takoví, co někde u někoho něco vidí a pak přijdou domů a se slovy "to musím mít" bezhlavě odpoví na první inzerát.
Taky jsem tam potkala paní, co postávala u želv (tuším) jak povídala asi manželovi - hele tohle je taky pěkný a není to vůbec náročný, dáš tomu kousek trávy a v podstatě se o to nestaráš]:(
Jo...člověk se dozví takových věcí......a pak má doma takovou agamku jako já, ježka bělobřichého, co si někde utrhl nožku,achatiny, co už nemají sílu žít.. tak bych mohla pokračovat - prostě má doma domov invalidů a seniorů :-(

No tak to ale je.To je realita.S tím momentálně nic neuděláte.Víte já jsem tři roky pobýval vedle jatek,kde vozívali zvířata na nucený výsek.A byl jsem svědkem toho jak se zvířaty před smrtí zachazí.Jak třeba krávy se zlomenou nohou nebo s výhřezem dělohy shazují zaživa háky z valníku apd.Někteří lidé jsou zkurvysyni!Sorry,ale vše je marné.

Vím, vím...je to smutné a kruté zároveň, vím, že s tím člověk nic moc neudělá, nicméně mne to nepřestává děsně štvát.... praktiky jatek a nejen jatek mi přijdou více, než hrozivé, nevím, proč by se s těmito zvířaty nemohlo zacházet v rámci nějakých mezí....chápu, že jsou to zvířata určená ke konzumaci, ale to lidi přeci neopravňuje zacházet s nimi mnohem hůř než s hadrem na vytírání......:-(

Jinak tarbíka z burzy myslím táhlo nějaké dítě, ale v prodeji jsem je tam nepotkala, já tam byla poprvé, tak jsem byla celkem mimo a hlavně koukala po tilikvě, ale našla jsem jen u dvou prodejců, takže jsem moc potěšená nebyla, ale stejně nemám zařízeno, takze bych nebrala, nevíte, jestli jich tam obvykle bývá víc? Jinak drahá polovička se bojí hadů, takže to byla také celkem sranda, hlavně když ho měl někdo v ruce :-)

Záleží co se zrovna přivezlo nebo nepřivezlo, ale na téhle burze podle mě bylo tilikev asi nejvíc, co jsem za poslední dobu viděla... Jednou snad dokonce i mladé (ale to si nejsem jistá, můj cíl to nebyl, takže jsem to jen tak zahlídla)...

scháním kontakt na prodejce krmného hmyzu prodával sarančata, šváby, myslím toho co tam měl na rohu velké bedny se šváby měl jsem sním něco rozjednaného ale zapomněl sem si vzít kontakt, tak prosím pokud na něj někdo mate kontakt tak mi ho napište prosím coleoppter@email.cz nebo tady :)

tahle akce byla pro mě jako prodejce ta nejhorší nezaplatili se mi ani náklady, ale co stane se nemůže byt každý den posvícení :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru