Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zadní stěna terária

Dobrý den,

jelikož jsem modelář tak jsem vyrobil jsem pro gekončiky do velkého terária realistickou zadní stěnu která přesně napodobuje pískovcovou skálu (nevypadá jak ty "umělohmotné" hrůzy co se prodávají), a vyráběl jsem ji z desek polystyrénu které jsem poté detailně modeloval z malty smíchané z rychlotuhnoucí sádry, přebraného a desinfikovaného písku, mléka (snižuje rychlost tuhnutí sádry) a destilované vody. Chtěl bych se zeptat, jestli takto vyrobenou stěnu již mohu umístit do terária, jestli není pro gekoše ztuhla sádrová malta nebezpečna! (přeci jen vše olíznou či se muže kousek udrolit a muže být ochutnán) nebo to je ze zdravotního hlediska v pořádku??

Předem, děkuji za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nic proti, ale in natura a nacpes tam hrad? :-D
Cadaverous 06.06.2015 19:39
Cadaverous
No tak tento příspěvek si zaslouží odpověď... Pojem "in natura" který v diskuzi padnul, se vztahuje…
Conquistador 06.06.2015 21:41
Conquistador
Ono jedna vec je vzhled a design - to je na vkusu/nevkusu toho ktereho soudruha, druha je prakticnos…
lucifer 06.06.2015 22:47
lucifer
Dobrý den, lepe bych to asi neřekl co se týče individuálního pohledu (osobně třeba nemám rád jakékol… poslední
Conquistador 06.06.2015 23:33
Conquistador

No tak tento příspěvek si zaslouží odpověď... Pojem "in natura" který v diskuzi padnul, se vztahuje k materiálové tvorbě pozadí, nikolivěk k struktuře rozvaliny která je pojatá jako zajímavá prolézačka a skrýš o které jsem ve více jak rok starém příspěvku nezmiňoval. Krom toho ve videu je zachycena i tvorba zadní stěny, skyše atd.

Také se diskuze tykala toho, že sádra pří správném technologickém postupu praská / nepraská, a jestli se dá použít ke stavbě – odpověď, ano dá - viz. pozadí a struktura, přes rok různé teplotní výkyvy a žádna prasklina.

Ono jedna vec je vzhled a design - to je na vkusu/nevkusu toho ktereho soudruha, druha je prakticnost. Jako - tady fakt odvedeno hodne prace, vypiplane, klobouk dolu (styl neresim, sam bych to takhle nechtel - to je ale ciste individualni zalezitost)- ale nejsem si zrovna jisty prakticnosti (m.j. pocet ukrytu) a "pasivni bezpecnosti" - v smyslu aby se nemeli o co zvirata zranit. Ale treba je to OK. :-) Toho leskleho laku je skoda, jak pisete vedle - vzit to matnym, mozna i nez zaschne zkusit decentne posypat jemnym piskem...? Tu zadni stenu bych si umel predstavit trochu jinou - barvou, texturou...

Dobrý den, lepe bych to asi neřekl co se týče individuálního pohledu (osobně třeba nemám rád jakékoli plastové kýče typu kaktus a nepřírodní materiály atd. ale jak říkáte, dle vkusu kterého soudruha).

Co se týče pasivní bezpečnosti, tak Vás mohu ujistit, že je vše děláno tak aby se gekončík nemohl zranit - pořezat, napíchnout, otrávit atd.). Zatím můžu zaklepat, ale byl to rok bez problémů a zranění (a jako prolézačku a odpočinkovou zónu draci využívají strukturu rozvalin a pozadí denodeně) tak věřím, že i budoucnu se nic nemůže stát.

Co se týče praktičnosti (jak ukrytů tak obsluhy) tak úkrytu tam je celkem hodně chtělo by to vidět patrně osobně.

Co se laku týče, je to již děláno matným lakem, další úprava bude spočívat v tom že do další vrstvy toho matného laku bude přidán písek (jak nám radíte) ale také budou přidány přírodní hlinky, které povrch zmatní (a dodají více odstínů) a nebudou se od nich odrážet odlesky (již jsem to testoval na zkušební "diorámě").

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru