Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ješterka do terária 70/80/80

Zdravím všechny a zároveň prosím o radu. Jsme úplní začátečníci a zařizujeme terárko o rozměrech V/h/š - 70/80/80 cm. Rádi bychom nějakou ještěrku resp chovný pár, který i v dospělosti bude mít dostačující prostor a je aktivní ve dne a vhodný pro začátečníky(zvažujeme felsumu madagaskarskou, ale ráda bych věděla i o jiných alternativách). Prosím poraďte budu vám moc vděčná.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
a já si zase myslím, že především chovatel/ka by měl/a vědět co chce chovat a nééé to co by mohl/a,…
shewcza. 17.06.2014 06:15
shewcza.
Nechápu co ti vadí? Je to úplně normální dotaz, který na poradnu patří... Přesně kvůli takovým jako…
Mickey8D 18.06.2014 01:01
Mickey8D
místo toho deb*lního tlachání by jsi ji mohl poradit ty. Nemyslíš? Komu tím deb*lním tlacháním prosp…
shewcza. 18.06.2014 05:58
shewcza.
Děkujeme ti za tvou výuku samostatnosti, co bychom si bez tebe počali ;). Nechovám ještěry, ale kdyb…
Mickey8D 18.06.2014 09:59
Mickey8D
Nehádejte se. Druhů, který by šlo chovat v tomto tera bude určitě několik stovek. Asi všichni uznaj,…
cejna 18.06.2014 10:12
cejna
Dobrý den, využiji vlákno. Ráda bych rozšířila svůj chov o další druh. (v současné době mám A.alliso…
Píďa 02.07.2014 22:38
Píďa
Píďa: Nějakej větší lacertid, Timon lepidus by tam šel, Timon tangitanus, T. pater, Lacerta trilinea…
krokodýl 02.07.2014 22:45
krokodýl
Díky za tip. Ten T.pater mi nějak unikl a přitom je to moc hezká ještěrka :) Takže teď už jen rozhod… poslední
Píďa 03.07.2014 00:06
Píďa

a já si zase myslím, že především chovatel/ka by měl/a vědět co chce chovat a nééé to co by mohl/a, protože má doma takové terárko. Takové uvažování já prostě nepochopím. V takovém teráriu lze chovat už poměrně hodně druhů zvířat, otázkou je jaké má terárium větrání, otvírání a kolik může zadavatel/ka investovat do vybavení elektřiny atd...

Nechápu co ti vadí? Je to úplně normální dotaz, který na poradnu patří... Přesně kvůli takovým jako ty se lidi radši neptají, protože ty a tobě podobní jim daj kartáč za, podle tebe, blbou otázku... Potom to končí tak, dávaj chameleonům do tera nonstop běžící vodopády a hadům svítí 24/7, jen proto, že se báli zeptat, jestli se to má nebo ne... Ptal/la se na velikost terária a vhodného plaza, nechápu, co sem cpeš jestli bude mít na vybavení a elektriku... Promiň, ale já zase nechápu tvoje uvažováni...

místo toho deb*lního tlachání by jsi ji mohl poradit ty. Nemyslíš? Komu tím deb*lním tlacháním prospěješ ty? Koukej stím něco udělat ;-) Já se jen snažil přinutit zadavatelku, v dobré víře - ve prospěch zvířete, aby si sama něco zjistila. A né aby jí tu každý řekl co v tom může chovat, na kolik má topit, jakou si má koupit žárovku, jaké uvb, jaku lineárku, čím ho krmit, kdy ho koupat, kdy mu čistit zuby, kdy ho pustit ven na koberec, protože sousedka to dělá taky...

!!!LIDI TROCHU SAMOSTATNOSTI!!!!

Děkujeme ti za tvou výuku samostatnosti, co bychom si bez tebe počali ;). Nechovám ještěry, ale kdybych měl takové tera, dal bych tam buď gekončíky, ale ti jsou aktivní v noci, agamu, ty jsou skvělé, dobré pro začátečníky, možná i tu felzumu mad. A co hada, ten by se vám tam nelíbil? Třeba užovka červená je nádherné a klidné zvíře nebo korálovka královska ( L. p. knoblochi) je také skvělá, není zas tak dlouhá v dospělosti jako ostatni korálovky, ale je trochu náročnějši co se teplot týče ( maximum 27 stupňů) a občas vynechá na delší dobu potravu. Ale pokud ještěra, za mě by to byla agama, ale jenom jedna, pro pár už by to chtělo něco většího. Pokud mám dobré info, tak agama má minimum tera 80x50x50 (šxhxv). Nebo mě někdo opravte.
Jo a shewcza: na to se vůbec neptala, stačí říct druh a ona už si o něm zjistí vše potřebné, tak se hoď do klidu a tohle moralizování si pro příště nech pro sebe :).

Nehádejte se.
Druhů, který by šlo chovat v tomto tera bude určitě několik stovek.
Asi všichni uznaj, že je nesmysl je sem vypisovat.
Pokud chce někdo poradit měl by nějak specifikovat svoje požadavky. Napříkled vzhled a velikost požadovanýho zvířete, biotop, co to zvíře má žrát (někdo třeba nechce krmit hmyzem), cenový limit a další podobný "zbytečnosti".
Jinak grandiska by se do začátku doporučit dala. Nebo třeba Gekko gecko.

Dobrý den, využiji vlákno.
Ráda bych rozšířila svůj chov o další druh. (v současné době mám A.allisoni, R.brevicaudatus H.triedrus, C.j.jerdonii) Tentokrát bych chtěla něco "většího". Terárium pak přizpůsobím danému druhu.
min-max rozměry tera můžou být 100-160d x 40-50š x 40-60v Krmení - cokoliv jen ne něco, co se specializuje na šváby :D Není potřeba aby bylo zvíře nějak "kontaktní" stačí když na něj můžu koukat a ideální je pokud je i vidět :) a pokud možno zvíře které není potřeba natvrdo zimovat. Chtěla bych vědět jakého ještěra by jste mi doporučili, když terárium bude umístěno v rušnější místnosti(v přepážkou oddělené části kuchyně, která slouží jako jídelna a kam případně chodí návštěvy na kafe, takže se kolem terária bude chodit a bude tam přeci jen větší hluk než v ložnici kde mám ostatní terária) Jde mi o to abych tam nedala zvíře, které by takové prostředí stresovalo.
Líbí se mi Gallotia stehlini, Timon lepidus,Cordylus tropidosternum nebo Ameiva plei.

Děkuji za odpověď.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru