Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Dehydratácia v tehotenstve

Dobrý deň, riešim s dlhoročnými a úspešnými chovateľmi problém so stromovými hadmi (viridis, caninus) a žiaľ sa nám zatiaľ nepodarilo nájsť odpoveď na nasledovný problém. Pred pár rokmi samička m.viridis a tento rok samica c.caninus po ukážkovom priebehu dvorenia, párenia a následného vyhľadávania výhrevného miesta po cca mesiaci až dvoch od párenia som začala badať na samiciach známky dehydratácie a to až takej, že samica viridis jej podľahla po pár dňoch ležania na zemi a caninka vyzerala že ju z toho dostanem, už sa rehydratovala a opätovne si vyliezla na tyč ale nakoniec už bola zrejme natoľko slabá že si nedokázala posunúť potravu do žalúdka a uhynula tiež. Teploty u viridis som pri výhreve držala okolo 35 a u caninky na 33. Stretli ste sa niekto s tým že samica prestane piť až tak že vysmädne na smrť? Prosím len fakt skúsených. Ďakujem

Zadavatelka jasně ukázala, že o žádné rady od místních zkušených hadařů nemá zájem. Přestože se radí s nejlepšími zahraničními chovateli, zvířata jí chcípají a nic měnit nehodlá, protože u ní vše je správně... Pak nemá tato diskuse nejmenší smysl. Pro rozumného chovatele hledajícího informace o chovu je tu řečeno mnoho užitečného. Pokračování by se jen zvrhlo a o to nikdo nestojí. Zamykám. (Uroboros)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když nebyla prokázána gravidita, tak proč se vlákno jmenuje "Dehydratace při těhotenství"? Jinak u…
BlackFlame 25.06.2014 13:08
BlackFlame
Tieto zvierata nejavili pri ziadnom roseni absolutne ziadne znaky dehydratacie a zvleky boli tiez ce…
ccch 25.06.2014 13:12
ccch
Nesmysl. Vám prostě pomoci není. nový
BlackFlame 25.06.2014 19:54
BlackFlame
CC a Petrš mate jiste pravdu, ze to muze fungovat jinak, ale to vam co uz vite.. Najdete si zde vlak…
Radar14 25.06.2014 13:46
Radar14
Pane Radar14 omlouvám se,že to znova resuscituji:-). Ale nedá mě to vzhledem k tomu,že si to přečte…
Petrš 25.06.2014 17:09
Petrš
Trosku poopravim - nie pri pitve v krvi ale este zaziva z rozboru krvi bola zistena zvysena kyselina… nový
ccch 25.06.2014 17:29
ccch
Takovýmhle způsobem akorát zadavatelku navádíte k tomu, že všechno bylo v pořádku. Potkani vlastně t… poslední
BlackFlame 25.06.2014 20:00
BlackFlame

Když nebyla prokázána gravidita, tak proč se vlákno jmenuje "Dehydratace při těhotenství"?

Jinak u těch poklesů vlhkosti u canínů. Během zimy mi to na jeden týden kleslo na 60 - 65. Nakonec jsem musel lehce dosvlékat hřbet. Dole jsem zalepil kousek mřížky a vlhkost se zvýšila. Co jsem jí udržoval na vyšších hodnotách, tak svleky zase perfektní. Lehký nedosvlek se mi stal jednou a pouze v případě, kdy mi vlhkost trochu padla na výše uvedené hodnoty. Takže jedu ligu dobře větraného terária a vyšší vlhkosti. A všechno perfektní. Svlečky jen a pouze v celku. :-)

CC a Petrš mate jiste pravdu, ze to muze fungovat jinak, ale to vam co uz vite.. Najdete si zde vlakno projekt Carpondro a vubec vsechny texty od ex uzivatele Krueggerova, pripadne se poptejte radcu a modu, tady jen ztracite cas..

Pane Radar14 omlouvám se,že to znova resuscituji:-).
Ale nedá mě to vzhledem k tomu,že si to přečte zřejmě dost chovatelů+budoucích at v tom nemaj moc hockei.

Jelikož nemám placama moc času tak jsem v zápalu boje přehlédl,že zvíře mělo v krvi při pitvě močovou kyselinu..

Pro zadavatelku a ostatní nejsem sice vet ale to naznačuje:problém spojený s vlhkostí+ teplotou(i sama zadavatelka píše,že se po koupeli stav zlepšil) ,ale hlavně bych doporučil= kontrolu pitné+rosící vody(popřípadě udělat rozbor na přítomnost cizích látek+ odzkoušet podávat třeba vodu KOJENECKOU!)--dále čím krmíte a jak(překrmování POTKANY kteří jsou tuční také špatně) -v případě zjištění takového problému doporučuji dietu .

Ta kyselina se usazuje v ledvinách!+močových cestach mohou zde být i dědičné faktory to vede k metabolickému onemocnění=hlavně se v tomto případě vyvarovat STRESU zvířat+infekcí.

Samozrejme chapu, v pohode. :-)(Radar14)

Trosku poopravim - nie pri pitve v krvi ale este zaziva z rozboru krvi bola zistena zvysena kyselina mocova. Pritom ako tvrdi chovatel cc - dospelaci si vraj dokazu pripadny nedostatok vlhkosti kompenzovat dostatocnym pitim vody. Na pitie dostavaju balenu kojenecku vodu a krmim odstavenymi potkanmi ktori veru toho tuku urcite az tak vela mat nemozu ked boli na materskom mlieku. K dedicnym faktorom sa asi zial nedopracujeme a stres - hm, jeden caninus schovava hlavu ked sa nanho len clovek pozrie a druhemu je suma fuk aj ked mu cistim terarko a konkretne tato samica bola uplna flegmoska a nekusava. Takze to je otazne co ju mohlo vystresovat :/

EDIT (přesun z duplicitního vlákna) (Uroboros):

"Srdecna vdaka" Uroborosovi som uz nemala moznost reagovat, kazdopadne som to este raz prediskutovala so zahr.chovatelmi (ktori napr.vlhkost ani nemeraju) a rozhodla som sa pre strednu cestu-narosit rano,nechat vyschnut,narosit vecer. Bez rosenia zvierat a bez trvaleho zdroju vlhkosti aby doslo aj k preschnutiu terarka. Je ale otazne ako zistim ze im vysoka vlhkost vyhovuje ked priznaky dehydratacie (hovorim o niekolkych zvieratach nie jednom) nevykazovali. Tak snad to bude ok a budem s malou dusickou sledovat ci sa neobjavi problem so stomatitidou. Kazdopadne dakujem vsetkym zucastnenym aj napriek par utocnym poznamkam.

Takovýmhle způsobem akorát zadavatelku navádíte k tomu, že všechno bylo v pořádku. Potkani vlastně tuční nebyli. To, že potkani jsou relativně tuční sami o sobě nehraje roli. Ti její byli potkani bez tuku... V tomhle případě to bylo jasné pochybení ohledně podmínek. Nevhodné ubikace, nevhodná teplota v kombinaci s nevhodnou vlhkostí, případně nevhodný substrát a kdo ví, co ještě. Pokud byla zdrojem takové šílené teploty žárovka, která vše vysoušela... To nemá cenu. Zadavatelka nemá sebemenší schopnost sebereflexe a jenom hledá jakoukoliv indicií, která by jí mylně dodala pocit, že ona vše udělala dobře. Leda tak velké kulové. Už jsem rozžhavený do běla. Na tohle vlákno nemám sílu. S blbostí v extrémní podobě nelze bojovat (bez prolití krve).

Zpět do poradny Nahoru