Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chameleon - teplota přes zimu

Zdravím vás.
Můj dotaz se týká noční teploty v terárku přes zimu, kdy je venku chladno a jelikož místnost není vytápěna, může v ní dojít k ochlazení na cca 15 až 13 stupňů. Předpokládám, že v teráriu bude cca stejná teplota když se nebude svítit a tím dohřávat. Vím, že chameleoni mají mít přes noc nižší teplotu vzduchu. Mam chameleona Furcifer Pardalis z oblasti Nosy Be (snad jsem to napsal dobře). Ale jestli pokles na 15 stupňů už nebude pro chamíka málo. Přeci jenom není to jedinec v přírodě, který je zvyklý na kde co, ale je to domácí terarijní jedinec, který bude nejspíš mít i jinou imunitu. Když jsem různě hledal, tak jsem konkrétní odpověď nenašel. Proto prosím vás odborníky o radu.
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
bud tu folii nebo nakej primotop.. ale 15 stupnu si myslim je uz POD hranici unosnosti pro pardála…
milde 25.09.2014 19:53
milde
Zatím díky, uvidím, jestli tu nepadne ještě nějaký nápad a jinak nejspíš půjdu do té fólie. Ceny jso… nový
Furcifer Pardalis 25.09.2014 20:04
Furcifer Pardalis
Tyjo, lidi, kde vy to bydlíte? Já ráno vstát a mít v obýváku 13 stupňů, tak se stěhuju.. nebo spíš t… nový
lillek 25.09.2014 20:34
lillek
Lilku díky, bohužel ta místnost je bez topení a tu teplotu jen tipuju. Chci se včas připravit na pří… nový
Furcifer Pardalis 25.09.2014 20:43
Furcifer Pardalis
Spíš než časovač bych použil termostat. nový
cejna 25.09.2014 20:45
cejna
Tyjo, lidi, kde vy to bydlíte? Já ráno vstát a mít v obýváku 13 stupňů, tak se stěhuju.. nebo spíš t… nový
Aurifer 25.09.2014 23:25
Aurifer
Kdyz bylo venku hezky nechaval jsem pardalise venku i pres noc a teplota klesala az na 14°C ale pres… poslední
FisFis 26.09.2014 23:35
FisFis

Zatím díky, uvidím, jestli tu nepadne ještě nějaký nápad a jinak nejspíš půjdu do té fólie. Ceny jsou do 300,-, tak to není nijak hrozný. Nejspíš bych ji dal zvenčí na terárko, kvůli přívodnímu kabelu a případnému poškození chamíkem. Možná teď píšu úplnou volovinu a to sklo by to neprohřálo, ale nemám s tím žádnou zkušenost. Takže budu rád za další rady a i případně jakou folii použít na terárko o rozměru š.h.v. 70x55x90. Vím, že by to chtělo vyšší terárko, ale na to zatím nemám vyčleněné peníze a zatím bych to nechal, protože se možná budu stěhovat a v novém bytě bych si udělal celé terárko nové.

Tyjo, lidi, kde vy to bydlíte? Já ráno vstát a mít v obýváku 13 stupňů, tak se stěhuju.. nebo spíš topim..

Jinak až pořešíš tu folii, tak si ty noční teploty přeměř a pohlídej, ať tam i tak nějakej ten pokles je (tak na těch 20), on přehřátej chameleon je podobně velkej problém jako zmrzlej chameleon..

Tyjo, lidi, kde vy to bydlíte? Já ráno vstát a mít v obýváku 13 stupňů, tak se stěhuju.. nebo spíš topim..

Tak třeba v rodinných domech s kotlema na tuhá paliva tyhle teploty nejsou nic zvláštního- většinou se totiž zatopí, když rodina odpoledne přijde z práce/děti ze školy, do večera je teplo a pak když se jde spát se to nechá vyhasnout, takže v průběhu noci a následujícího dne kdy nikdo není doma teplota může jít dost dolů.

Kdyz bylo venku hezky nechaval jsem pardalise venku i pres noc a teplota klesala az na 14°C ale pres den pak 25°C az 34°C ve stinu. Chamici byli v polostinu . Teplotu jsem sledoval digitalnim teplomerem. V noci Nekdy klesla i na 12°C ale pres den zase min 25°C a slunecno. Chamici to snesli, jestli je to nejak ohrozilo do budoucna nevim, zatim se to nejak neprojevilo. Myslim si , ze kdyz to je kratkodobe tak to zas tak nevadi, horsi by bylo kdyby to bylo den co den na 15°C a deni teplota pod tepelnym zdrojem by se nevysplhala na vice jak 25°C , to uz bych se bal. Kdyz ale vim, ze jeden den je chladneji a pak zase teplo tak se to da. Sleduji dny na madagaskaru a v mistech kde se tito chameleoni vyskytuji jsou nocni poklesi klidne i na 15°C. Pro jistotu bych ale zapojil treba zarovku ktera pouze topi a nesviti nebo ten kabel ci folii.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru