Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem importy

Jen bych to doplnil ještě z jednoho úhlu pohledu. Vezměte si, jakým způsobem v USA či EU dokáží korporace "lobbovat" (uplácet) naše zákonodárce, aby ohýbali zákony pro jejich potřeby. Je to naprosto evidentní a nikdo toto nemůže popřít - byznys a vláda jedno jest....


A teď se vezměte, že takovéto korporace přijdou do chudé země, kde jsou podmínky pro korupci výrazně vyšší. Podmáznou politika, projde zákon a už za sebou mají policii a armádu země, které je musí podporovat. Nesouhlasím s tím, že místním v těchto zemích je jedno, co se děje s přírodou - oni s tím ale nemohou nic dělat. V tropické džungli se nevyšetřují vraždy a původní kmeny nemají ani občanky, takže není problém je vystřílet a postavit si důl na zlato (Papua Nová Guinea) a potom pouštět jedy do řek, ze kterých jsou částečně živí ti, co toto přežili.. jestli někomu vadí teraristé, ať se podívá na mapu Indonésie na Google. Ty zelené čtverečky nejsou tropický les, ale monokultura palmy olejné a čajovníků.. zvířata se v lepším případě schovávají v až 50 metrů širokém pásu původní vegetace kolem řek a v horském terénu, který se špatně obhospodařuje.

Další příklad z jiného soudku - když v České republice chytnete do ruky hada či ještěrku, hrozí vám pokuta. Za "starých časů" jsme s babičkou a dědečkem na vesnici sekali trávu kosou. A těch přeseknutých slepýšů bylo, až srdce bolelo. Dnes jsou dotace na sekání luk - a sekají to velké stroje, před kterými se utíká hůř než před kosou. Krom toho kola těchto strojů rozjezdí louže s obojživelníky a mnoho dalšího.. takže za odchycení zvířete vám hrozí pokuta, ale na totální masakr dostanete dotace. Jsem rád, že zvířata jsou zákonem chráněna a nesmí se chytat - i tak je to ale příklad k zamyšlení a ukazovat prstem na teraristy je sice módní (třeba v Německu), ale "punk je jinde"

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny