Předmět Autor Datum
Myslím si, že si nikdy nezvykne. Vždy se bude vzpírat a nebude ji to příjemné. Jestli jste chtěl nec… nový
Ciliátek 03.01.2015 22:46
Ciliátek
Já zase úplně nejsem proti vyndavání hadů z terárií, ne že bych je tahala jako kočky, ale občas je p… nový
kacaba1 04.01.2015 10:53
kacaba1
No my máme 2 dospělé samce a ani je nemáme od mláďat, ale jsou to naprostí salámisti :-) A člověk, c… nový
V.R. 04.01.2015 11:56
V.R.
I já mám cca 3,5 letého samce kobercovky a jako mládě byl kousavý ale ted už je celkem v pohodě. Jak… nový
nonikotin 04.01.2015 16:54
nonikotin
Děkuji všem za příspěvky.:-) Jinak na dospělou samici se můžu zeptat kamaráda co od něj mám toho své… nový
Roman78 04.01.2015 18:21
Roman78
Super. Díky moc. Kdyz tak dejte vedet zprávou. Díky nový
nonikotin 06.01.2015 15:43
nonikotin
Někde tady na poradně jsem četl, a za boha si nevzpomenu, kdo měl takový fígl, ale alespoň já jsem t… nový
Josefek 06.01.2015 20:32
Josefek
Můj kamarád, významný terarista co dělá kobercovky v rack systému, toto dělá. Jednou rukou vytáhne n… nový
Praprapraještěr 07.01.2015 00:15
Praprapraještěr
Klepnutí přes hlavu/čumák také velmi úspěšně používáme. Hadovi ,,dojde" že jste silnější (asi) ale p… nový
V.R. 07.01.2015 08:23
V.R.
Koupil jsem je kdysi už dospělé od nějakého pána z Prahy, myslím Radúzova ulice to byla... Už velké,… poslední
Praprapraještěr 08.01.2015 22:32
Praprapraještěr

Myslím si, že si nikdy nezvykne. Vždy se bude vzpírat a nebude ji to příjemné. Jestli jste chtěl neco na tahání máte si koupit Guttku... Ale i ta nebude nadšena. Já jsem proti vyndavaní z terária. Chápu když ji někdo párkrát vytáhne. Soudě dle vašeho dotazu hádám že to nebude jen občasné vyndání...

Já zase úplně nejsem proti vyndavání hadů z terárií, ne že bych je tahala jako kočky, ale občas je potřeba zkontrolovat zdr. stav, svlek apod....občas je tam max. jednou za měsíc.
Nicméně spilota si asi nezvykne nikdy, taktéž mám spilot´áka samce a je ostrej jak žiletka, sahám na něj jen když je po ránu neohřátý a i tak mě už dvakrát orazítkoval stylem, že se vymrštil z terária půl metru ven a trefil co bylo v dosahu, ale mám jen tohodle jednoho kobercáka, takže nevím jak jsou na tom povahově jiní.

No my máme 2 dospělé samce a ani je nemáme od mláďat, ale jsou to naprostí salámisti :-) A člověk, co nám je prodával na ně sahal jen v rukavicích :-D My je beze strachu dáváme k dětem a za těch 5 let co je máme kousnul každý tak 1x. Je to kus od kusu. Ale je fakt, že my s nimi máme opravdu štěstí. Pokud se ale dospělý had pravidelně staví proti ruce, tak už s ním nic nesvedete. Prostě ho nechte být a zbytečně ho nestresujte. Vyndavat max při úklidu nebo prohlídce zvířete.

I já mám cca 3,5 letého samce kobercovky a jako mládě byl kousavý ale ted už je celkem v pohodě. Jakože když na něj hmátnu a chci s nim pohnout, tak se vzpírá, staví se do S, ale nekousne. Podle mě je to u tchto krajt uplně normální. Radím, že pokud to není nutné, netahat zbytečně ven. Zbytečný stres pro ně. Btw bych se rád zeptal, zda nevíte někdo, kde bych sehnal dospělou samici kobercovky? Díky

Někde tady na poradně jsem četl, a za boha si nevzpomenu, kdo měl takový fígl, ale alespoň já jsem to praktikoval jako "jakési dogma", že jsem vždy, když jsem manipuloval s hadem, jsem ho ťukl přes čumák. Ale lehce. Bylo to odůvodněno tím, že to zvíře, když se ťukně přes čumec, tak pak neočekává potravu, narozdíl toho, kdy jsem do terária vlez a hodil tam "papu". Kupodivu do dnes mi koberci slovily jen dvakrát a jednou z toho byl mladík cca 3 měsíce starý.

Můj kamarád, významný terarista co dělá kobercovky v rack systému, toto dělá. Jednou rukou vytáhne nádobu a hada, který se samozřejmě napruží, jemně ťukne srolovanými novinami přes čumák. Od té chvíle s hadem může manipulovat v podstatě jak chce (had se stáhne, zruší tu útočnou pozici...).

Jinak k tématu si dovolím dodat, že moji hadi jsou strašně individuální a mám zkušenost, že se moc v povaze nemění - ti co kousali jako tkaničky, koušou jako dospělí a naopak. U krajt a hroznýšů jsem měl absolutní štěstí na naprosté flegmatiky (včetně páru krajty písmenkové - ani jednou nekousli). Nerodie po mě občas vylítnou, hlavně N. sipedon insularum. Zajímavé to mám u obsolet, "hladoví" jsou jako beránci, dokonce je beru do škol na přednášky, ale cca 24 hodin po krmení se prostě nedají vzít do ruky nebo třeba i vyměnit voda v misce... Pak je to zase přejde. No a nakonec brácha má guttku Abott Okeete, která je od malička naprostý magor, útočí i přes sklo, chrastí špičkou ocasu jak chřestýš a o nějakém braní do ruky si může nechat zdát (jen kdyby potřeboval pustit žilou :-) ). A fakt je to užovka červená :-D

Klepnutí přes hlavu/čumák také velmi úspěšně používáme. Hadovi ,,dojde" že jste silnější (asi) ale prostě po tomto nemá potřebu lovit. Používáme to u naší 5m tmavky, ale to je salámista i normálně :-) U kobercáků to děláme vždy před tím, než mají jít k dětem.
Prapraještěr - Vy jste měl hodné písmenky??? Kde jste k nim přišel proboha??? :-D Máme 2 cca 3m (asi) kluky a jsou to, kulantně řečeno, velmi citlivá a temperamentní zvířata :-) Čili poplácat po hlavě nemá cenu a chuť nás sežrat stoupá úměrně přibývajícím centimetrům :-)

Koupil jsem je kdysi už dospělé od nějakého pána z Prahy, myslím Radúzova ulice to byla... Už velké, měly 3,0 a 3,5 metru a byly prostě dokonalé. Jedni z nejlepších hadů co jsem kdy měl. Venku z tera sice uměly rozdrtit židli (když udělaly smyčku kolem nohou), ale nikdy nekously!! Nekously při krmení, nekously při vyndavání z terária a ani při tahání venku. Pokoušela se je tahat u moje malá dcera a nic. Moje tmavka byla taky taková.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru