Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Někde tady na poradně jsem četl, a za boha si nevzpomenu, kdo měl takový fígl, ale alespoň já jsem t…
Josefek 06.01.2015 20:32
Josefek
Můj kamarád, významný terarista co dělá kobercovky v rack systému, toto dělá. Jednou rukou vytáhne n…
Praprapraještěr 07.01.2015 00:15
Praprapraještěr
Klepnutí přes hlavu/čumák také velmi úspěšně používáme. Hadovi ,,dojde" že jste silnější (asi) ale p…
V.R. 07.01.2015 08:23
V.R.
Koupil jsem je kdysi už dospělé od nějakého pána z Prahy, myslím Radúzova ulice to byla... Už velké,… poslední
Praprapraještěr 08.01.2015 22:32
Praprapraještěr

Někde tady na poradně jsem četl, a za boha si nevzpomenu, kdo měl takový fígl, ale alespoň já jsem to praktikoval jako "jakési dogma", že jsem vždy, když jsem manipuloval s hadem, jsem ho ťukl přes čumák. Ale lehce. Bylo to odůvodněno tím, že to zvíře, když se ťukně přes čumec, tak pak neočekává potravu, narozdíl toho, kdy jsem do terária vlez a hodil tam "papu". Kupodivu do dnes mi koberci slovily jen dvakrát a jednou z toho byl mladík cca 3 měsíce starý.

Můj kamarád, významný terarista co dělá kobercovky v rack systému, toto dělá. Jednou rukou vytáhne nádobu a hada, který se samozřejmě napruží, jemně ťukne srolovanými novinami přes čumák. Od té chvíle s hadem může manipulovat v podstatě jak chce (had se stáhne, zruší tu útočnou pozici...).

Jinak k tématu si dovolím dodat, že moji hadi jsou strašně individuální a mám zkušenost, že se moc v povaze nemění - ti co kousali jako tkaničky, koušou jako dospělí a naopak. U krajt a hroznýšů jsem měl absolutní štěstí na naprosté flegmatiky (včetně páru krajty písmenkové - ani jednou nekousli). Nerodie po mě občas vylítnou, hlavně N. sipedon insularum. Zajímavé to mám u obsolet, "hladoví" jsou jako beránci, dokonce je beru do škol na přednášky, ale cca 24 hodin po krmení se prostě nedají vzít do ruky nebo třeba i vyměnit voda v misce... Pak je to zase přejde. No a nakonec brácha má guttku Abott Okeete, která je od malička naprostý magor, útočí i přes sklo, chrastí špičkou ocasu jak chřestýš a o nějakém braní do ruky si může nechat zdát (jen kdyby potřeboval pustit žilou :-) ). A fakt je to užovka červená :-D

Klepnutí přes hlavu/čumák také velmi úspěšně používáme. Hadovi ,,dojde" že jste silnější (asi) ale prostě po tomto nemá potřebu lovit. Používáme to u naší 5m tmavky, ale to je salámista i normálně :-) U kobercáků to děláme vždy před tím, než mají jít k dětem.
Prapraještěr - Vy jste měl hodné písmenky??? Kde jste k nim přišel proboha??? :-D Máme 2 cca 3m (asi) kluky a jsou to, kulantně řečeno, velmi citlivá a temperamentní zvířata :-) Čili poplácat po hlavě nemá cenu a chuť nás sežrat stoupá úměrně přibývajícím centimetrům :-)

Koupil jsem je kdysi už dospělé od nějakého pána z Prahy, myslím Radúzova ulice to byla... Už velké, měly 3,0 a 3,5 metru a byly prostě dokonalé. Jedni z nejlepších hadů co jsem kdy měl. Venku z tera sice uměly rozdrtit židli (když udělaly smyčku kolem nohou), ale nikdy nekously!! Nekously při krmení, nekously při vyndavání z terária a ani při tahání venku. Pokoušela se je tahat u moje malá dcera a nic. Moje tmavka byla taky taková.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru