Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem humánní způsob zabíjení křečků

Zdravím. Můj dotaz bude znít asi dost divně a pro zkušené a otrlé teraristy možná vtipně, ale což. Uvažuju nad chovem malých savců na občasné zpestření jídelníčku kajmankám (zatím kupuju myši ve škole, kde mi s mimi i ,,praští o zem" když hezky poprosím :-), ale radši bych měla vlastní produkci.
Háček je v tom, že jsem dost citlivka a myši a potkani se mi prostě moc líbí (jako malá sem je měla jako domácí mazly) a tudíž se mi krmení jimi příčí. Oproti tomu ale co se týče křečků - tam žádné sympatie nejsou. Načetla jsem si podmínky chovu džungaráků a naznala, že by to bylo schůdné řešení.
Jediný problém nastává s usmrcením křečka před krmením. JAK? (aby to bylo co nejrychlejší a nejmíň drastický - pro křečka i pro mě). Živé z různých důvodů krmit nechci.
Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Celkem přijatelný způsob, aneb co oči nevidí, to srdce nebolí, je ten, že se křeček dá do igelitky a…
Josefek 20.01.2015 12:23
Josefek
přesně tak...ale lepší je plátěnej pytlik co se v něm normálně převáží hadi. ten se omylem neprosápn…
Aurifer 20.01.2015 15:36
Aurifer
oficialni a legalni zpusob je uduseni v CO komore...
boa.constrictor 20.01.2015 13:32
boa.constrictor
U křečků je ten problém,že nejdou,před "fláknutím",chytit za ocas.Tu Co komoru asi budovat nebudeš,t…
Nuty 20.01.2015 15:04
Nuty
Celkem běžně používám hadičku vyvedenou ze sodastreamu ;-) samo jde použít i jakejkoliv jinej stream…
Ivoš 20.01.2015 18:47
Ivoš
Nebo ho rovnou hodit do tý flašky, třikrát zmáčknout a je vystaráno.:-D
VVV 20.01.2015 20:19
VVV
to jako fakt funguje? hustý
Josefek 20.01.2015 21:36
Josefek
Funguje..krabička s dírkou na hadičku a je to ;-) na velké množství holat to používám běžně..a stačí…
Ivoš 20.01.2015 21:51
Ivoš
Dobrý vědět :-)
Josefek 20.01.2015 22:21
Josefek
a co to přenechat na přírodě? Kajmanky to umí celkem rychle.
Fredy176 20.01.2015 18:49
Fredy176
Jak který kajmanky. Jenny bych věřila, je to správnej lovec, když krmím živýma rybama, mají to za ch…
Carmilla 21.01.2015 10:25
Carmilla
Uplne nechapu co konkretne se vam prici, jestli jen samotne zabiti mysi, nebo i krmeni mrtvou mysi.…
navay 20.01.2015 22:55
navay
Co konkrétně se mi příčí těžko popsat...určitě bych myš nezabila a asi ani nedala ,,svojí" myš zabít…
Carmilla 21.01.2015 10:18
Carmilla
Ti řeknu, mám ráda myši a potkany, chovám potkany jako mazlíky a často je mám na ruce. A přesto potk…
Taria 21.01.2015 11:08
Taria
Já pro svůj chov hadů chovám mastomyši. Protože mě přišlo taky zabíjení v pytlíku ránou o zem děsivé… poslední
spixa 21.01.2015 18:13
spixa

Jak který kajmanky. Jenny bych věřila, je to správnej lovec, když krmím živýma rybama, mají to za chvilku všechny za sebou :-)
Oproti tomu Goldie je úplný pako - no nedivím se, bývalá majitelka jí údajně krmila ze lžičky a radši ani nechci vědět čím. Ze začátku koukala na živou rybu jak jelito a musela sem s ní klepnout o zem aby jí měla šanci chytit. Teď už je to lepší, rybky už zvládá i když ne tak 100 % jako Jenny. Mrtvý myši žere, ale obávám se, že kdybych tam hodila živou (což bych nehodila pač sem citlivka - takže jen čistě teoreticky) tak se dřív utopí než jí Golďas chytne.

Uplne nechapu co konkretne se vam prici, jestli jen samotne zabiti mysi, nebo i krmeni mrtvou mysi. Protoze pisete, ze sklepnute mysi ze skoly berete. Nebylo by resenim nakup vice zamrazenych mysi?
Jste si jista, ze vlastnim chovem krecku si k nim casem take nevypestujete citlivost? ;-)

Co konkrétně se mi příčí těžko popsat...určitě bych myš nezabila a asi ani nedala ,,svojí" myš zabít, prostě je mám ráda. Ze školy je beru, pač vím, že se tam doteď měli dobře a byli dobře krmený. Šťastná z toho nejsem, ale když už sem si pořídila želváky, musím se k tomu hold postavit. ( nejlíp cestou nejmenšího odporu)
Uvažovala jsem nad nákupem většího počtu zamražených myší, ale to ze školy nejde a nechci je brát od někoho, koho vůbec neznám (nevím čím ty myši krmil, jestli tam nedává mrazit myši který z nějakýho důvodu chcíply atd.), jasně - kajmanka je popelnice a skousne ledasco, ale já je nemám jako ,,odpaďák" a chci aby měli co nejlepší stravu. Což by vyřešil domácí chov něčěho. Neříkám, že si nevypěstuju citlivost i ke křečkům - nezkoušela jsem to, tak nemůžu soudit, ale snad ne...přeci jenom už k nim budu přistupovat od začátku jako ke krmení (navíc kdykoli sem v minulosti přišla do kontaktu s křečkem tak mi skončil někde zakousnutej - nejlíp pod nehtem, což mi moc sympatický nepřišlo :-) ) Takže asi tak.
Můžete mi ještě trochu konkrétněji popsat postup s tím ,,sodovkovačam"? Ten bych mohla koupit (případně který) a zní to celkem přijatelně. Díky.

Ti řeknu, mám ráda myši a potkany, chovám potkany jako mazlíky a často je mám na ruce. A přesto potkany zabiju, než je dám hadovi či do mražáku. Stačí se naučit rozdělit zvíře jako mazlíka a zvíře jako krmení, pak si zvykneš a půjde to. Zkus to, třeba to jen moc hrotíš a máš z toho strach.

Já pro svůj chov hadů chovám mastomyši. Protože mě přišlo taky zabíjení v pytlíku ránou o zem děsivé tak používám plyn. Sehnal jsem si od rodičů starou nádobu na výrobu sifónu (taková ta odrátovaná velká flaška) připojil k ní hadičku a pak už jen stačí plastová krabička vhodné velikosti (dle počtu zabíjených kusů)a pustit do ní plyn. U nás jsou sifónové bombičky stále k dostání (24,- krabička s 10 bombičkami výměnou prázdné za plné. Když dosáhnou mastomyši potřebné velikosti 5 až 10 ks najednou udusím takto plynem z jedné bombičky. pak nechám cca 15 minut mastomyši vyvětrat a jdou do mražáku. Takže jednoduché řešení za minimum nákladů a bez zkrvavených igelitek :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru