Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem humánní způsob zabíjení křečků

Zdravím. Můj dotaz bude znít asi dost divně a pro zkušené a otrlé teraristy možná vtipně, ale což. Uvažuju nad chovem malých savců na občasné zpestření jídelníčku kajmankám (zatím kupuju myši ve škole, kde mi s mimi i ,,praští o zem" když hezky poprosím :-), ale radši bych měla vlastní produkci.
Háček je v tom, že jsem dost citlivka a myši a potkani se mi prostě moc líbí (jako malá sem je měla jako domácí mazly) a tudíž se mi krmení jimi příčí. Oproti tomu ale co se týče křečků - tam žádné sympatie nejsou. Načetla jsem si podmínky chovu džungaráků a naznala, že by to bylo schůdné řešení.
Jediný problém nastává s usmrcením křečka před krmením. JAK? (aby to bylo co nejrychlejší a nejmíň drastický - pro křečka i pro mě). Živé z různých důvodů krmit nechci.
Díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uplne nechapu co konkretne se vam prici, jestli jen samotne zabiti mysi, nebo i krmeni mrtvou mysi.…
navay 20.01.2015 22:55
navay
Co konkrétně se mi příčí těžko popsat...určitě bych myš nezabila a asi ani nedala ,,svojí" myš zabít…
Carmilla 21.01.2015 10:18
Carmilla
Ti řeknu, mám ráda myši a potkany, chovám potkany jako mazlíky a často je mám na ruce. A přesto potk…
Taria 21.01.2015 11:08
Taria
Já pro svůj chov hadů chovám mastomyši. Protože mě přišlo taky zabíjení v pytlíku ránou o zem děsivé… poslední
spixa 21.01.2015 18:13
spixa

Uplne nechapu co konkretne se vam prici, jestli jen samotne zabiti mysi, nebo i krmeni mrtvou mysi. Protoze pisete, ze sklepnute mysi ze skoly berete. Nebylo by resenim nakup vice zamrazenych mysi?
Jste si jista, ze vlastnim chovem krecku si k nim casem take nevypestujete citlivost? ;-)

Co konkrétně se mi příčí těžko popsat...určitě bych myš nezabila a asi ani nedala ,,svojí" myš zabít, prostě je mám ráda. Ze školy je beru, pač vím, že se tam doteď měli dobře a byli dobře krmený. Šťastná z toho nejsem, ale když už sem si pořídila želváky, musím se k tomu hold postavit. ( nejlíp cestou nejmenšího odporu)
Uvažovala jsem nad nákupem většího počtu zamražených myší, ale to ze školy nejde a nechci je brát od někoho, koho vůbec neznám (nevím čím ty myši krmil, jestli tam nedává mrazit myši který z nějakýho důvodu chcíply atd.), jasně - kajmanka je popelnice a skousne ledasco, ale já je nemám jako ,,odpaďák" a chci aby měli co nejlepší stravu. Což by vyřešil domácí chov něčěho. Neříkám, že si nevypěstuju citlivost i ke křečkům - nezkoušela jsem to, tak nemůžu soudit, ale snad ne...přeci jenom už k nim budu přistupovat od začátku jako ke krmení (navíc kdykoli sem v minulosti přišla do kontaktu s křečkem tak mi skončil někde zakousnutej - nejlíp pod nehtem, což mi moc sympatický nepřišlo :-) ) Takže asi tak.
Můžete mi ještě trochu konkrétněji popsat postup s tím ,,sodovkovačam"? Ten bych mohla koupit (případně který) a zní to celkem přijatelně. Díky.

Ti řeknu, mám ráda myši a potkany, chovám potkany jako mazlíky a často je mám na ruce. A přesto potkany zabiju, než je dám hadovi či do mražáku. Stačí se naučit rozdělit zvíře jako mazlíka a zvíře jako krmení, pak si zvykneš a půjde to. Zkus to, třeba to jen moc hrotíš a máš z toho strach.

Já pro svůj chov hadů chovám mastomyši. Protože mě přišlo taky zabíjení v pytlíku ránou o zem děsivé tak používám plyn. Sehnal jsem si od rodičů starou nádobu na výrobu sifónu (taková ta odrátovaná velká flaška) připojil k ní hadičku a pak už jen stačí plastová krabička vhodné velikosti (dle počtu zabíjených kusů)a pustit do ní plyn. U nás jsou sifónové bombičky stále k dostání (24,- krabička s 10 bombičkami výměnou prázdné za plné. Když dosáhnou mastomyši potřebné velikosti 5 až 10 ks najednou udusím takto plynem z jedné bombičky. pak nechám cca 15 minut mastomyši vyvětrat a jdou do mražáku. Takže jednoduché řešení za minimum nákladů a bez zkrvavených igelitek :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru