Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pozadí na focení

Zdravím, mohl by mi někdo doporučit jednobarevné ?plátno? jako pozadí při focení. Chtěla bych vyfotit pár fotek chameleonů s bílým pozadím. Zkrátka potřebuji něco jako je v ateliérech, ale menší. Může to být i něco jiného, ale aby to mělo obdobný výsledek jako na přiložené fotce. Osvětlení atd. mám, takže jen nějaké to pozadí. Nevíte o něčem?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pro inspiraci jak fotit na bílé pozadí: http://www.milujemefotografii.cz/fotografovani-pro duktu-na…
MP71 17.03.2015 19:10
MP71
Dobrý den, Mám dotaz, asi také trochu souvisí s focením. Mám doma Pagekona, rád bych udělal pár hezk… nový
Ciliátek 02.04.2015 22:07
Ciliátek
Zdravím Ohledně bílého pozadí, výše zmíněné návody fungují ale jednu věc tu nikdo nezmínil, (není pr… nový
Fazi 03.04.2015 22:28
Fazi
Krasa poslední
obluda 04.04.2015 11:28
obluda

Pro inspiraci jak fotit na bílé pozadí:

http://www.milujemefotografii.cz/fotografovani-pro duktu-na-bilem-pozadi

Já používám k Nikonu objektiv 105mm macro, ale jeho cena je dost vysoká. Inspirací by mohlo být focení přes reverzní kroužek, kdy se objektiv nasazuje na tělo obráceně - viz:

http://www.ucimesefotit.cz/jak-fotit-super-makro-l evne-bez-makroobjektivu-reverzni-technikou-1-cast/

Nikdy jsem to ale nezkoušel ... :-)

Dobrý den,
Mám dotaz, asi také trochu souvisí s focením. Mám doma Pagekona, rád bych udělal pár hezkých snímků. Akorát mám jeden problém a nechápu jak to vyřešit. Pagekon je strašně plachý, vyndat ho z terária je nadlidský úkol a udržet ho někde venku na místě si nedokážu představit :-D. Nevíte jak ho navyknout k občasnmu vyndání? A nebo alespoň jak ho udržet venku v klidu na pár fotek? Mám ho doma teprve 2 měsíce. Myslíte že ještě zkrotne nebo se prostě mám smířit s tím jaký je? :-) osobně nejsem pro vytahování z terária, ale jednou si ho vyndat a vyfotit bych prostě chtěl, nebo alespoň aby se tolik nebál. Jelikož když jen vejdu do pokoje, uteče a schová se :-)...

Zdravím
Ohledně bílého pozadí, výše zmíněné návody fungují ale jednu věc tu nikdo nezmínil, (není problém ani se setovým objektivem) a co se týče toho bílého pozadí.. v nastavení měření vyvážení bílé, přepnout z metody Matrix na bodové. pak je tam i možnost se zdůrazneným středem. Samozřejmě lepší sklo není nikdy na škodu a u aparátu za 20 táců tuplem ne :) Ale jen pro ukázku přikládám berusku focenou na louce jen na plátně s papírovýma ubrouskama a foceno ultrazoomem (žádný zrcadlo) .
[https://lh6.googleusercontent.com/-o9Y2fkr0V2I/VCq D3nPaxUI/AAAAAAAAAQo/WX11XMWmmL8/w793-h595-no/DSCN 1259.JPG]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru