Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je tato agama hubená?

Dobrý den,

dostala se ke mně agama vousatá "z druhé ruky". Prý se jedná o necelý rok starou samičku. Je aktivní, bez problémů přijímá potravu (ale vyhýbá se zelenému). Chybí jí konec ocásku a dva drápky po špatném svleku.

Prosím, může někdo zkušený zhodnotit, zda není hubená? Zdá se mi, že relativně malá a hubená, ale možná je to jen můj špatný dojem.

Děkuji všem za reakce!

Předmět Autor Datum
Fotka je zde: PIySiA.jpg Všem děkuji!
zofinek 08.11.2015 22:12
zofinek
Je v hroznem stavu, podtrzene vychrtle zvire. Velka hlava v nepomeru k velikosti telicka = nemela vh…
lucifer 09.11.2015 16:29
lucifer
Děkuji moc za odpověď. Mám jí tedy dopřát krmení v co největším množství? Může vyrůst do normální ve…
zofinek 09.11.2015 18:39
zofinek
nechci do toho Luciferovi"kecat" ale podle me,do normalni velikosti uz nedoroste akorat nadmernym kr…
amaterka 09.11.2015 20:37
amaterka
Děkuji za reakci. Není pro mě podstatné, aby vyrostla do nějaké velikosti, ale aby byla (v rámci svý…
zofinek 09.11.2015 20:54
zofinek
Ja taky netvrdim ze doroste atd, naopak pisu ze v roce uz tezko neco dohanet. Jen bych ji ted dopral…
lucifer 10.11.2015 11:12
lucifer
Děkuji moc za cenné rady! Krmíme teď denně, z kupovaného sarančata a cvrčky, a také smýkaný hmyz (i…
zofinek 10.11.2015 11:56
zofinek
Ešte by som rád napísal niečo k tej nechuti k zelenej strave. Agama je zrejme stále v potrebe rásť a…
nene 10.11.2015 20:26
nene
tak ja to upresnim,aby nedoslo k omylu:krmit ano,cvrcci a kobylky fajn,jenom trosku pozor na svaby,p…
amaterka 10.11.2015 20:58
amaterka
Díky moc za upřesnění. Šváby jsem zatím nedávala vůbec, chci je zkusit jako doplněk. V těch současný…
zofinek 10.11.2015 21:21
zofinek
snad ano,jestli nedaval jenom roboran a nedaval denne,tak ano. predpokladam,ze nastudovano mate ale…
amaterka 10.11.2015 21:40
amaterka
Proč páříte takovým zakrslým samcem?
montium 10.11.2015 21:58
montium
Ctete poradne:)umysl a skutek mohou byt naprosto odlisne,podle nicku soudim,ze Vy asi budete 1,...NU…
amaterka 13.11.2015 18:06
amaterka
Tak podávám zprávu o stavu: Agamu krmím denně hmyzem (střídám sarančata, cvrčky, šváby) a má ohromno… poslední
zofinek 15.11.2015 18:50
zofinek

Je v hroznem stavu, podtrzene vychrtle zvire. Velka hlava v nepomeru k velikosti telicka = nemela vhodne podminky pro rust. Velikost i kdyz si domyslim chybejici kus ocasu odpovidajici tak 3-4 mesicnimu mladeti v dobrych podinkach. V rocess tim uz uprimne nic moc nenadelate. Pokud se o ni chcete postarat, tak doprat spravne podminky a mela by se spravit aspon kondici, a pokud mozno tak nechat udelat rozbor vykalu na cizopasniky.

Děkuji moc za odpověď. Mám jí tedy dopřát krmení v co největším množství? Může vyrůst do normální velikosti, nebo je už růst definitivně ukončen? A kromě podvýživy jsou podle fotky patrné i nějaké jiné problémy?

Ja taky netvrdim ze doroste atd, naopak pisu ze v roce uz tezko neco dohanet. Jen bych ji ted dopral toho krmeni trochu vic, at se spravi kondicne - a myslim ze jeste da i nejaky ten centimetr na delku. Na krmeni normalni u dospele agamy (hmyz jen obden nebo jednou za 3 dny) bych presel az bude vypadat trochu lip. Stav neni zivot ohrozujici, ale zustane uz takovym trochu zdrclikem.

Děkuji moc za cenné rady! Krmíme teď denně, z kupovaného sarančata a cvrčky, a také smýkaný hmyz (i když s tím je teď bohužel konec). Všechen hmyz žere s velkou chutí, jen odmítá zelené (vzala si jen květy pampelišek). Snad tomu časem přijde také na chuť. Vylučuje bez problémů, aktivně a obratně loví, jinak tráví většinu času na výhřevném místě. Snad se dá trochu do pořádku.

tak ja to upresnim,aby nedoslo k omylu:krmit ano,cvrcci a kobylky fajn,jenom trosku pozor na svaby,po svabech se prave ze rado tloustne a osobne zavidim,ze jeste ted mate co smykat,u nas uz clovek ulovi akorat nejake mury a posbira msice.S tim zelenym se netrapte,vzdycky ji tam neco nechte,nektere agamky daji spis susene nez cerstve.Nikdo tu neresil vapnik-to je predpokladm v poradku,na fotce zadne pokriveni ani otoky videt nejsou(ale pripadne predavkovani vitaminama u predesleho majitele-to by mohla byt take pricina toho nesoumerneho rustu=previtaminovani).
pokud jedla pampelisky,pravdepodobne da i cuketove kvety,protoze jsou zlute a opravdu sladke(bohuzel nejmensi baleni je cca 10kvetu a pokud neni dalsi stravnik vyjde to docela draho).
netrapte se tim,ze neni uplne tabulkove presna,meli jsme obdobny pripad(samecek),delku uz nedohnal nikdy,sklony k tloustnuti naopak ano:)ale kondici mel nakonec vynikajici a chut k pareni neuveritelnou.

Díky moc za upřesnění. Šváby jsem zatím nedávala vůbec, chci je zkusit jako doplněk. V těch současných teplech se ještě nějaký hmyz našel, ale už toho bylo pomálu. Jinak s tím, že by možná raději vzala sušené listy, mě to napadlo, protože se k broukům z louky připletly i nějaké uschlé lipové listy a pár si vzala. Nicméně předchozí majitel říkal, že běžně žrala i pampelišky atd.
Předchozí majitel dával Roboran, takže vitamíny snad budou OK. I když to předávkování nelze vyloučit, ale netuším, jak se to dá poznat.
Hlavně, aby dohnala kondici, tabulky nejsou podstatné :-)

snad ano,jestli nedaval jenom roboran a nedaval denne,tak ano.
predpokladam,ze nastudovano mate ale pro jistotu:Nejdulezitejsi je prisun vapniku(cisteho vapniku nebo biomin h),ten roboran staci jen parkrat v tydnu jako doplnek,rovnez tak treba plastin.
Ted na podzim je to s pampeliskama tezke,kvetu pomalu a listy uz byvaji horke.Ono se to srovna,hlavni je,ze ma chut k jidlu a je ziva.preju uspech a samou radost,vzdycky cloveka nejvic potesi nejaky"prtavec",co si ho vypipla:)

Tak podávám zprávu o stavu: Agamu krmím denně hmyzem (střídám sarančata, cvrčky, šváby) a má ohromnou chuť k jídlu. Začala být více aktivní a zdá se, že se jí daří dobře. Stále si nebere žádné zelené (jen občas, když skočí do misky cvrček, tak chytne nějaké ten list i s ním). Hmyz obaluji sepiovkou nebo Roboranem. Vylučování bez problémů.
Chci se jen zeptat, zda u takto podvyživeného jedince mohu zatím dávat krmení bez omezení. Někdy mám obavu, aby jí nebylo zle, žrala by pořád. Teď bez problémů žere např. 15 dospělých cvrčků nebo 7 středně velkých sarančat. Kolik hmyzu může max. sežrat denně?
Děkuji všem!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru