Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je tato agama hubená?

Dobrý den,

dostala se ke mně agama vousatá "z druhé ruky". Prý se jedná o necelý rok starou samičku. Je aktivní, bez problémů přijímá potravu (ale vyhýbá se zelenému). Chybí jí konec ocásku a dva drápky po špatném svleku.

Prosím, může někdo zkušený zhodnotit, zda není hubená? Zdá se mi, že relativně malá a hubená, ale možná je to jen můj špatný dojem.

Děkuji všem za reakce!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fotka je zde: PIySiA.jpg Všem děkuji!
zofinek 08.11.2015 22:12
zofinek
Je v hroznem stavu, podtrzene vychrtle zvire. Velka hlava v nepomeru k velikosti telicka = nemela vh…
lucifer 09.11.2015 16:29
lucifer
Tak podávám zprávu o stavu: Agamu krmím denně hmyzem (střídám sarančata, cvrčky, šváby) a má ohromno… poslední
zofinek 15.11.2015 18:50
zofinek

Je v hroznem stavu, podtrzene vychrtle zvire. Velka hlava v nepomeru k velikosti telicka = nemela vhodne podminky pro rust. Velikost i kdyz si domyslim chybejici kus ocasu odpovidajici tak 3-4 mesicnimu mladeti v dobrych podinkach. V rocess tim uz uprimne nic moc nenadelate. Pokud se o ni chcete postarat, tak doprat spravne podminky a mela by se spravit aspon kondici, a pokud mozno tak nechat udelat rozbor vykalu na cizopasniky.

Tak podávám zprávu o stavu: Agamu krmím denně hmyzem (střídám sarančata, cvrčky, šváby) a má ohromnou chuť k jídlu. Začala být více aktivní a zdá se, že se jí daří dobře. Stále si nebere žádné zelené (jen občas, když skočí do misky cvrček, tak chytne nějaké ten list i s ním). Hmyz obaluji sepiovkou nebo Roboranem. Vylučování bez problémů.
Chci se jen zeptat, zda u takto podvyživeného jedince mohu zatím dávat krmení bez omezení. Někdy mám obavu, aby jí nebylo zle, žrala by pořád. Teď bez problémů žere např. 15 dospělých cvrčků nebo 7 středně velkých sarančat. Kolik hmyzu může max. sežrat denně?
Děkuji všem!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru