Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem koralovky

Cílem nebylo "hodit" to na guttaty, ale ukázat, že zatímco o jednom se hovoří, sotva člověk začne číst článek, to druhé, byť se stává více než často, takto označováno není a jaksi není potřeba tuto informaci uvádět. Začátečníci mají pak pocit, že korálovky jsou pro sebe danger, ale ostatní druhy jsou ok a nepatří mezi "bojové".

K bodu 1) rozdíl je bezpečně v tom, že korálovky, resp. alespoň některé v přírodě skutečně mají v určitém procentu potravy zastoupeny jiné druhy hadů, zatímco u guttat toto popisováno standartně není. Proto už hovořit o ophiophágii je samosebou nesmysl. Na druhou stranu pracujeme v domácích, chovatelských podmínkách, kde guttaty nikdo nenutí jiné soukmenovce žrát, u většiny chovatelů jsou často přežírány, přesto se to stane a rozhodně nelze říci, že je to způsobeno pachem holat nebo hlodavců v ubikaci, když je vyprovokuje i pach jiného druhu. V tuto chvíli se skutečně nebavím o tom, že se jedna guttata navlékne na jinou, to učiní i obsolety, constrictoři, regiusky, mistry jsou v tom cenchrie, maurusi a vůbec řada dalších běžně chovaných druhů, zejména napomůže-li tomu nestejná velikost obou jedinců.
K bodu dva nic nemám, sám jsem ho nejen na poradně zmínil vícekrát, jen doplním že u toho ani nemusí být ta kořist.

Z mého pohledu šlo o to ukázat začátečníkům, že řešit toto primárně jen a pouze u korálovek je hloupost, pozornost je na místě i u jiných druhů hadů a to nejen při krmení a že ne vždy je motivem nebo spouštěčem přítomnost kořisti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny