Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké zvíře?

Prosím o radu. Chci nějakého domácího mazlíčka. Přemýšlela jsem o ještěrovi, ale nevím, zda existuje takový, co by: nebyl moc velký (30 cm, ale ne malé prtě), nenáročný, kterému by nevadila lidská ruka, vytáhnutí z terária, občasné procházky na zahradě na jaře a v létě, nemusí mít býložravec. Jen něco menšího, ne moc náročního a mazlivého. Existuje takový ještěr? Pokud asi ne, tak bych potřebovala poradit s nějakým jiným domácím mazličkem. Mazlivým, vše kromě hadů, morčat, myší, králíků, osmáků. Děkuju moc za rady. (mám zkušenosti se zvířaty)
Upravena velikost písmen. (Kurt)

loading...
Předmět Autor Datum
S imformací, že máte zkušenost se zvířaty si děláte srandu, že jo? Vzhledem k úrovni dotazu to zní j… nový
V.R. 18.12.2015 22:56
V.R.
Prosím o radu. Chci nějakého domácího mazlíčka... Jen něco menšího, ne moc náročního a mazlivého. Ex… nový
RITCHI 18.12.2015 23:15
RITCHI
Ty požadavky jsou dost protichůdné a Tvé podezření, že , že u plazů se splnit nedají, je správné. No… nový
ahoj1 19.12.2015 12:50
ahoj1
to by mělo k pochopení snad stačit :) tleskám taky V.R :) nový
niamerlin 19.12.2015 20:07
niamerlin
příspěvek patřil Ritchimu nový
niamerlin 19.12.2015 20:08
niamerlin
Prosím o radu ! Dostali jsme Vánoční dárek a nevíme, co to žere.. poslední
niamerlin 25.12.2015 17:07
niamerlin
Pokud asi ne, tak bych potřebovala poradit s nějakým jiným domácím mazličkem. Mazlivým, vše kromě ha… nový
Athe 19.12.2015 19:54
Athe
ja by som bral na mazlenie aj kočku,aj mačku.... nový
audax 19.12.2015 21:38
audax
Fakt si myslíte, že je vhodné doporučovat tak chovatelsky, časově a odpovědnostně náročné zvíře jako… nový
V.R. 20.12.2015 11:10
V.R.

S imformací, že máte zkušenost se zvířaty si děláte srandu, že jo? Vzhledem k úrovni dotazu to zní jako blbý vtip.
Ale abych odpověděla na dotaz- ne, neexistuje mazlivý ještěr. Neexistoval a ani nikdy existovat nebude. A kdokoliv, kdo tvrdí něco jiného je prostě jen "hladič zvířat" a ne seriózní chovatel a terarista. Pokud vám alespoň trochu leží na srdci blaho chovaného zvířete, tak si s těmito požadavky nepořizujte žádného plaza. Bud bude chudák zvíře, nebo budete frustrovaná vy.
Vaše požadavky splňují hlodavci, ty jste ale zavrhla.
Takže díky za trolling a zas někdy na viděnou v hodnotné diskuzi ;)

Prosím o radu. Chci nějakého domácího mazlíčka... Jen něco menšího, ne moc náročního a mazlivého. Existuje takový ještěr?... Mazlivým, vše kromě hadů, morčat, myší, králíků, osmáků. Mám zkušenosti se zvířaty

V Tvém případě bych doporučoval toto (viz. obrázek). Není to ani had, ani králík, a mazlit se s tím můžeš 24 hodin denně...

Ty požadavky jsou dost protichůdné a Tvé podezření, že , že u plazů se splnit nedají, je správné. No, někteří plazi nějaké to osahávání vydrží bez závažných následků, ale prostě, říkejme tomu ošahávání, ne mazlení, rozdíl je snad jasný. jsi-li nad povolený věk, (to je 14 nebo 16, já nevim?) k mazlení vřele doporučuji Homo sapiens opačného pohlaví. U některých plazů můžeš čekat, že někteří jedinci budou ochotně a dobrovolně třeba žrát z ruky, nebudou se tě bát, naopak zvědavě povylezou v očekávání žrádla - ale jen toho žrádla, ne pomazlení jako kočka, pes, fakt sorry ale je to tak a nemá smysl si namlouvat něco jinýho. A nešel by papoušek - andulka, korela ocení poškrabání na hlavičce a za krkem, ale osahávání zbytku těla však taky ne.

Pokud asi ne, tak bych potřebovala poradit s nějakým jiným domácím mazličkem. Mazlivým, vše kromě hadů, morčat, myší, králíků, osmáků.

Vzhledem k tomu ze v seznamu neni tak doporucim kocku, pripadne psa. Mazlivy jsou azaz, jen v pripade kocky bych ji radsi nepoustel na zahradu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...