Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem teraristika je nemoc

Zdravím všechny blázny do zvířátek :) nedá se tomu odolat.. jakmile se komukoliv doma objeví šupinaté žvířátko tak to nikdy nekončí jen jedním šupinatým zvířátkem :) Zvířátek mám poměrně dost vzhledem k tomu že bydlím s rodiči a mám jen pokoj o rozměrech 3x4m :).. ale i přes to mě nezastaví myšlenka že bych měl vyhodit postel a dát tam terárka a spát na zemi.. tááákže by mě zajímalo kdo je na tom podobně jako já a je takto nemocný :D Jen mě zajímá se kterými miláčky sdílíté své bydlení :) a ještě taková drobnost.. zaujala mě Python regius a zajímá mě zda je možné ve větším teráriu chovat i více jedinců ? :) Děkuji moc za přečtení a případné odpovědi ! Přeju hodně štěstí v chovu :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jo, taky jsem onemocněla a příznaky se zhoršují :-) Začalo to před rokem pěti pakobylkami, pokračova…
shaula 29.03.2016 18:34
shaula
Ja som tiež nakazeny nový
Július 25.04.2016 16:51
Július
mrzí mě jak málo lidí se zapojilo na počet 220 zobrazení jen dva "komentáře" .. no snad napíše více… nový
matt7 30.03.2016 10:31
matt7
Dobře tedy....začalo to celkem nenápadně jednou guttkou a jedním Hroznýšovcem maurus....no pokud to… nový
kacaba1 30.03.2016 10:54
kacaba1
oprava Kajman brýlový :) nový
kacaba1 30.03.2016 16:42
kacaba1
Tohle téma tu proběhlo už mnohokrát. nový
Melda 30.03.2016 18:49
Melda
Taky se připojím. Sice jsem pořád začátečník, doma mám "jenom" jedno mládě užovky a o rozšíření osaz… nový
AeliaSentia 30.03.2016 10:57
AeliaSentia
taky jsem asi čtyřletej začátečník :) souhlasim s váma ! :D chci mini zoo :D nejhorší je že si nemůž… nový
matt7 30.03.2016 11:35
matt7
Taky jsem pořád začátečník... Mám mamby, kobry královské + nějaké další, zmije, desítky Cordylus cat… nový
dab 30.03.2016 20:58
dab
Také se připojím :-) Začalo to touhou, nebo potřebou mít doma nějaké to zvířátko. Na počátku samozře… nový
Miluška 31.03.2016 14:05
Miluška
Taky jsem kdysi vyhodil postel. Nakonec si daval na zem matraci a spal jsem s litrem cvrcku asi metr… nový
chsajarsa 31.03.2016 14:22
chsajarsa
joo tak to vám nezávidím :D pamatuji procvrkané noci :D děs a hrůza, na dubie nedám dopustit ! nový
matt7 31.03.2016 15:21
matt7
Nikdy jsem nespal tak dobre. Jak si na to clovek zvykne, tak spi jako spalek a vlastne ani nevnima a… nový
chsajarsa 31.03.2016 15:23
chsajarsa
Mě to doma cvrkalo od 12-ti a ani za 10 let jsem si nezvykla. Ale mám asi extrémě lehký spaní, vzbud… nový
Elisak 31.03.2016 17:28
Elisak
Neco jineho je jeden cvrcek a neco jineho koncert uz par dcl. Pri jednom mam take problemy usnout, a… nový
chsajarsa 31.03.2016 17:31
chsajarsa
treba jako vzduchovani do akvaria pri kterem se take docela dobre spi. A jak je to člověku divný a… nový
Epanterias 25.04.2016 18:01
Epanterias
Souhlasím, je to nemoc. Mám brachypelmu smithi, Pantherophis guttatus a klasickou vousatku, které ho… nový
Míša_drak 14.04.2016 09:09
Míša_drak
ahoj,nejsi takto nemocný sám.Bydlíme v paneláku,máme doma 3 papoušky.2amazoňany a jednoho alexandra.… nový
marcell 14.04.2016 12:03
marcell
Další level je, když už neřešíte, že vám do chovu přibyl další had. O teráriích smýšlíte jako o míst… nový
V.R. 25.04.2016 17:12
V.R.
U mě se chovatelské příznaky začaly projevovat, již v dětství, jako dítě jsem měl doma exotické ptac… nový
jokyn 27.04.2016 19:51
jokyn
hezky pěkně :-D manželku obdivuju že pavoučky zvládá ::) zrovna ženská která se bojí hadů bych neodh… poslední
matt7 27.04.2016 20:57
matt7

Jo, taky jsem onemocněla a příznaky se zhoršují :-) Začalo to před rokem pěti pakobylkami, pokračovalo dvěma kudlankami, a teď sdílíme byt s několika druhy strašilek a pakobylek, několika druhy kudlanek, dvěma druhy gekonů (Paroedura picta a Lepidodactylus lugubris) a teď manžela už tři měsíce přesvědčuju, že strašně nutně potřebujeme ještě hada:-) Kromě toho mám zálusk na pár dalších druhů kudlanek a gekony Phelsuma klemmeri a Lygodactylus kimhowelli...

Dobře tedy....začalo to celkem nenápadně jednou guttkou a jedním Hroznýšovcem maurus....no pokud to vezmu jen tak zběžně, tak momentálně mám pár maurusů, osm guttek, jednu Užovku nádhernou, jednu Krajtu kobercovou, pár Hroznýšů královských, jednoho Hroznýška pestrého,tři Agamy vousaté a pár Anolisů rytířských.V plánu je do budoucna Krokodýl čelnatý a Krajta tmavá a mřížkatice.
Bydlím v domě s dědou a děda neřeší co mám nebo nemám za zvířata a přítel, ten už do plazího světa přišel, jen vždy když přijede tak zkoukne co přibylo za terárko a neřeší :D .
Nicméně jeho maminka, což je bezva žena, ta když jsme se seznámily, tak se ptala co všechno mám doma za zvířata, protože nemám jen terijní, tak jsem začala vše vyjmenovávat a když jsem skončila tak pronesla : no ještě, že nemáte krokodýla .A já jen špitla : krokodýla ne, ale kajman je v plánu....:D :D.

Taky se připojím. Sice jsem pořád začátečník, doma mám "jenom" jedno mládě užovky a o rozšíření osazenstva nepočítám, dokud se nepřesuneme do většího (momentálně s přítelem obýváme fakticky jeden pokoj a na zemi kvůli hadovi nespím - mám se ráda ;) ). Na druhou stranu do budoucna je v plánu kajmánek (partnerovo vysněné zvířátko), pokukuju po dalších hadech (láká mě vejcožrout, heterodon, viridiska...), gekončíci jsou taky super...jenom žabky mám zakázané, prý to moc řve :D Nejradši bych si zařídila mini zoo :)

taky jsem asi čtyřletej začátečník :) souhlasim s váma ! :D chci mini zoo :D nejhorší je že si nemůžete říct já bych chtěl tohle zvířátko ale já potřebuju tohle zvířátko :D bez nich si to neumim představit :) mám 1,0 chamaeleo calyptratus, 2,0 Epicrates cenchria, 2,0 Bufo marinus,1,0 Boa constristor. měl jsem 1,0 gekko gecko, asi třicet rieppeleon brevicaudatus, 1,0 kinyongia boehmei. a chtěl bych do budoucna pyhon regius, python regius piebald, Morelia viridis, Pogona vitticeps a možná ještě něco :P :D

Taky jsem pořád začátečník... Mám mamby, kobry královské + nějaké další, zmije, desítky Cordylus cataphractus, Cordylus giganteus, a ještě další dva druhy cordzlů, hlavce, Homopus signatus, Homopus areolatus, dva druhy Psammobates, varany prasiny, helodermy a další a další a pořád je toho málo...:-)

Také se připojím :-) Začalo to touhou, nebo potřebou mít doma nějaké to zvířátko. Na počátku samozřejmě s myšlenkou, že půjde jen o jedno terárium. Jak bláhové ..... Takže jsem začala skupinkou Paroedura ibityensis, od kterých jsem během roku odchovala 30 mláďat, potom následovalo trio Goniurosaurus hainanensis. Po nějakém čase jsem tato zvířata prodala a pořídila jsem si pár Nephrurus levis levis a vzápětí na to skupinku šesti mláďat Teratolepis fasciata. Vloni ke konci roku přibyl ještě pár Strophurus williamsi a tento rok ještě další Strophuři přibudou. Nu a v dubnu si jedu do Prahy na burzu pro sklípkana. Byt mám celkem malý, kdyby ne, ani to nechci vidět :-D

Mě to doma cvrkalo od 12-ti a ani za 10 let jsem si nezvykla. Ale mám asi extrémě lehký spaní, vzbudí mě i guttata co spadne z větve. Pamatuju ty noci, když jsem se naštvala a vydala se chytat zdrhlý cvrčky a zjistila akorát to, že bych musela přestěhovat většinu pokoje abych se k nim dostala, pak pomohly jen špunty do uší. A teď mám malý felzumy, co velký cvrčky nedaj, a hady.

Neco jineho je jeden cvrcek a neco jineho koncert uz par dcl. Pri jednom mam take problemy usnout, ale zase jak usnu, tak uz me nevzbudi skoro nic. To velke mnozstvi cvrcku vytvori zvuk, ktery je konstatni a je to treba jako vzduchovani do akvaria pri kterem se take docela dobre spi.

Souhlasím, je to nemoc. Mám brachypelmu smithi, Pantherophis guttatus a klasickou vousatku, které hodlám pořídit pár spolubydlících. Mimo to mě vousatka naučila mít ráda i hmyz, který jsem dřív nemohla vidět ani na obrázku, takže mám velký chov dubie a sarančat a do toho pár myšek pro hadíka :) až se přestěhuji, udělám vousatce mega giga terárko a přidám mu tam pár holek :)

ahoj,nejsi takto nemocný sám.Bydlíme v paneláku,máme doma 3 papoušky.2amazoňany a jednoho alexandra.v prosinci jsme náš chov zvětšili o krajtu královskou.nezůstali jsme samozřejmě u jedné.protože nás to úplně pohltilo,pořídili jsme další kousek krajty superpastel.chceme zkusit pářit,ale to tak za 2 roky.Můj sen je ještě krajta kr.banana.ale to opravdu až časem.
Takže neboj,nejsi blázen sám.Zdravím a přeji další a další zvířátka.

Další level je, když už neřešíte, že vám do chovu přibyl další had. O teráriích smýšlíte jako o místnostech a krmivo počítáte na desítky až stovky kilogramů :-)
"V tomhle množství se už další ztratí. Stejně budou v místnosti spolu a na krmení necháme na podzim porazit pár prasat." (autentická reakce po návratu jednoho z odchovaných mláďat nazpátek k nám).

U mě se chovatelské příznaky začaly projevovat, již v dětství, jako dítě jsem měl doma exotické ptactvo (andulky,korely a žebřičky), rybičky, kočky a psy. Poté jsem měl doma morčata, myši a křečky, kteří se mi doma přemnožili a daroval jsem je ve škole, protože jsem jich doma měl přes 30 ks. Další zvíře, které jsem měl byla suchozemská želva a vodní želvy. S vodními želvami jsem se koupal ve vaně a sledoval pod hladinou s potápěč. brýlemi. Domů jsem dom dotáhl i kuře a králíka , které jsem choval v pokoji v papírové krabici. Později mě napadlo, že by byl dobrý nápad chovat slepice liliputky a postavil jim kurník, ale rodiče mi řekli, že jsem se zbláznil. Posléze jsem si domů donesl zmiji, kterou jsem našel v lese a řekl jsem doma, že jí budu chovat, ale doma už proto neměli pochopení.
Pak jsem manželce řekl, že bych chtěl chovat hady ,ale manželka si ťukala na čelo zda jsem normální. Vzal jsem jí několikrát na návštěvu do různých rodin, kde chovaly hady ,abych ji obměkčil a ukázal,že je zcela normální chovat v domácnosti plazy. Nakonec se mi to nepodařilo a žena mi řekla, že se hadu štítí a opravdu to nedá. Pak jsme si pořídili chameleona a já začal chovat i cvrčky, kteří nám doma krásně cvrkali a já ženě říkal, že nemusíme jezdit ani k moři, že to máme doma. Chameleon nestačil žrát přebytek cvrčků a já říkám chtělo by to nějaké další zvíře, které žere cvrčky- šváby. Zaujali mě sklípkani a žena nebyla proti, že ji "pavouci" nevadí. No to ale nevěděla, že během roku a půl jich budu mít doma 70ks a většinu jedovatých. Kvúli sklípkanům jsem si nechal na zakázku vyrobit skřín,kterou centrálně vytápím. Každý den sedím u sklípkanů cca. 2 hod. a koukám na ně jak na svatý obrázek. Žena mí říkala, že kdybych se staral o ní jak o sklípkany, že by byla štastná. Chodím každý měsíc na burzu a nedokážu z burzy odejít bez sklípkana. Peníze přepočítávám na sklípkany a říkám si za to by byl ten a ten. Na vánoce, narozeniny ,svátek co myslíte, že vždy chci?? Známí si myslí své a někteří nás již nenavštěvují kvůli sklípkanům. Když odjedu na delší dobu pryč ,tak mám sklípkaní absták. Už radši neříkám kolik peněz jsem za ně uvalil asi by to nepochopili

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru