Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Epicrates angulifer - jak je to se zápachem

ahoj. Uvažuji o chovu nějakých trochu větších hadíků a tento mě docela zaujal. Někde jsem se dočetl, že si značkují terárium a že při strachu vypouštějí páchnoucí sekret, což by asi trochu vadilo, protože by byli v ložnici. Dále by mě zajímalo jak velké terárium by mělo být pro jednoho jedince, protože se to na netu docela různí. A nakonec, jestli jsou nějací podobní hadi. Přede děkuji za odpovědi.
Změna předmětu, původně: epicrates angulifer (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ti mí se projevovali spíš zvědavě, než vyloženě agresivně. Vždycky když jsem čistil nebo měnil vodu,…
Lukas K 05.04.2016 23:16
Lukas K
Já bych to rozhodně taky nenazýval agresivitou, ti moji se projevují tak nějak podobně, jak píšete,… nový
TO 06.04.2016 13:26
TO
Mám to stejně tak - naprostý souhlas se vším, co jste napsal. Mimochodem včera jsem musel kompletně… poslední
Lukas K 07.04.2016 17:50
Lukas K

Ti mí se projevovali spíš zvědavě, než vyloženě agresivně. Vždycky když jsem čistil nebo měnil vodu, hned byli u mě - samozřejmě, kdybych si nedal bacha, tak mi asi visí na ruce, ale spíš proto, aby zjistili, jestli nepůjdu sežrat. Mláďata jsou razítka, to je jasné a naprosto neagresivní samice se změnila po porodu, když se snažila dohnat váhu, tak začala střílet do skla, okamžitě je na místě, kde se něco děje, strašně těžko se s ní vycházelo a už ji to zůstalo=vždy ji musím vyndat z terárka (to už ví že nic nedostane), když tam chci cokoliv dělat nebo jí musím odstrkovat tak dlouho, než ji to dojde )) Nicméně vyloženě obranný výpad, zakončený kousnutím jsem u nich moc nezažil, max. klasické bububu - jasně, není to nějaký "lenivý hroznýš" nebo utahaná tmavka - temperamentní jsou a dost a tím pádem daleko méně předvídatelní, ale asi záleží na přístupu. Z hadů cíleně mazly nedělám, jsem rád, když jsou zvyklí na nějakou běžnou manipulaci v teráriu a občasné nezbytné vytažení. Zkušenost mám jen s dospělými 2,3 a třemi novorozenci, tak rozhodně nechci zobecňovat.

Já bych to rozhodně taky nenazýval agresivitou, ti moji se projevují tak nějak podobně, jak píšete, spíše zvědavě. Nicméně jednou se mi stalo, že jsem jednoho rošťáka vytáhl a on se mi bez typického výpadu zakousl do ruky, patrně cítil pach od kočky, nebo mě chtěl prostě ochutnat:-). Jinak když vědí, že se nebude žrát, tak se sice jdou podívat co se děje, ale bezhlavě neútočí a většinou se pak hned stáhnou do kouta. Ovšem, když udělám něco, co jim připomene krmení nebo potravu, tak je zle a občas mají tendence startovat i po sobě navzájem. Já z hadů (potažmo plazů) taky mazly nedělám, ono od určitého počtu zvířat to už pak ani nejde, nicméně s velkými hady se snažím manipulovat o něco více, aby byli zvyklí na nějaký ten kontakt, přecejenom, když kousne 1,5 m anguleferák tak je to o něčem jiným, než kdyby si nabídla 3,5 m tmavka;-) Já s anguliferama mám zkušenost pouze s těma dvěma svýma, spíš jsem popisoval své zkušenosti a trošku upozornil na to, že to nejsou takový salámisti jako jsou většinou gutky nebo třeba hroznýši (i když i u těchto hadů je to individuální).

Mám to stejně tak - naprostý souhlas se vším, co jste napsal. Mimochodem včera jsem musel kompletně vyčistit terárko po samici angulifera něco kolem 2 m a evidentně se jí z teráka moc nechtělo, takže se mi po těch letech odvděčila plnou dávkou pižma pěkně na rameno )))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru