Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kajmanka drava a zakon?

Nikde som priamo nepísal, že som za to, aby sa kajmanky registrovali... v príspevku z 27.6. som len hodil myšlienku, že by mali byť "nejakou formou ťažšie dostupné pre širokú verejnosť" a v ďalšom z 28.6. som sa snažil zjednodušene interpretovať tú momentálnu legislatívu na SK (toto možno vyznelo ako obhajoba).

Vychádzam z predpokladu, že do nezodpovedných rúk sa zvieratá dostávajú hlavne z dôvodu ich 1) bezproblémovej dostupnosti a 2) nízkej ceny. To je podľa mňa hlavný dôvod, prečo sa napr. kedysi masovo chovali a následne vyhadzovali trachemysky. Viem, že je to ťažko možné, lebo by to stálo obchodníkov zisky (a priznám sa, že do ekonomiky obchodovania so zvieratami sa moc nerozumiem, predávam len svoje odchovy v malom, nikdy som neinklinoval k priekupníctvu a pod.), ale snáď by svoje spravila napr. výrazne vyššia cena, doplnená napr. nemožnosťou (alebo obmedzením) kúpy napr. na širokej verejnosti prístupných burzách ?

Netvorím zákony a nemám ani záujem :-) a tak toto bremeno prenechám iným :-) ale nemyslím si, že zákony nič nevyriešili... týranie zvierat a ničenie prírody samozrejme pokračuje, ale predsa už nie je také "bezbrehé", ako keď tie zákony neboli. Kedysi ľudia bežne strieľali napr. vtáky len tak zo zábavy, podobne sa náruživo hubili hady (najmä vretenice, niekedy to bolo dokonca podporované v "záujme ochrany verejného zdravia"), obhospodarovanie napr. rybníkov je úradmi mnohokrát obmedzované so zreteľom na ochranu vodných vtákov, žiab a pod. ...príkladov by som vedel uviesť viac, ale nerád sa moc rozpisujem :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny