Předmět Autor Datum
Co to je zase za kecy? Obvod VZT 10 cm ("...se had může proplazit ventilační trubkou na stropě o obv…
Cadaverous 10.11.2016 15:58
Cadaverous
Pochopitelně, že tomu může věřit jen hlupák. Ostatně i v zahraničí se objevily zprávy o tom, že je d…
Epanterias 10.11.2016 16:05
Epanterias
Bylo to první, co mě napadlo, ale hodit vraždu na krajtu? Při napadení 50 kg vážícím hadem by muselo…
reply 10.11.2016 16:18
reply
Proč ne? Někde se to kamufluje jiným zvířetem, proč by nešlo hodit na udušené děti hada, aby byl nal…
Epanterias 10.11.2016 16:22
Epanterias
Nechat hada kousnout do udušeňátka problém není, ale aby to i u pitvy vypadalo, že se jej had pokouš…
reply 10.11.2016 16:30
reply
Jestli chcete tlachat o této kauze, tak doporučuji tři roky staré vlákno: http://tera.poradna.net/f/…
Uroboros 10.11.2016 17:27
Uroboros
Zas ony sebči jsou trochu jiní hadi. Fakt jsou z velkých zdaleka nejagresivnější, jsou při zabíjení…
V.R. 10.11.2016 21:19
V.R.
je to totálně divný, ale zrovna to, s tím že myslel, že spí, by mi vadilo nejmíň. prej "rozsvítil js…
ahoj1 10.11.2016 22:37
ahoj1
příčina smrti strangulace krku Což právě vyvrací to, že by je zabil had. Leda by si ho fakt oba naj…
Aurifer 10.11.2016 22:58
Aurifer
V podstatě mě napadá jedna jediná možnost, co by se asi tak mohlo stát, aby se to fakt stalo. Had zd…
V.R. 11.11.2016 08:24
V.R.
Tak nějak. Velká sebka by je zabít zvládla, o tom žádná. Ale ta děcka by určitě nezůstala v posteli…
Aurifer 10.11.2016 22:52
Aurifer
Přesně tak
Epanterias 11.11.2016 09:11
Epanterias
osobne to považujem za pravdepodobne novinársku bulvárnu kačicu,zameral som sa na len na ten okamih… poslední
audax 12.11.2016 09:44
audax

Co to je zase za kecy?
Obvod VZT 10 cm ("...se had může proplazit ventilační trubkou na stropě o obvodu deseti centimetrů..."), což je nějakejch od oka 3,2 cm průměr? To je i odpad od umyvadla větší a ani do toho bych tuhle krajtu asi nenarval. :-D
"Nařízená soudní pitva potvrdila, že chlapci zemřeli na udušení, a patolog konstatoval, že měli na těle patrné stopy po kousnutí." WTF? :-D

Bylo to první, co mě napadlo, ale hodit vraždu na krajtu? Při napadení 50 kg vážícím hadem by muselo být evidentní, co se stalo a také mi nepřijde pravděpodobné, že by had usmrtil a poté nesežral dvě oběti. O tom, že 10 cm nebyl zjevně obvod trubky asi netřeba polemizovat.

Nechat hada kousnout do udušeňátka problém není, ale aby to i u pitvy vypadalo, že se jej had pokoušel ulovit a sežrat (proč jinak by to dělal?!), to mi přijde nereálné. Ta specifičnost zranění při obtočení a postupném utahování smyček kolem kořisti, to člověk jen tak nenafixluje a patolog natož soudní, by při svém vzdělání a zaměření neměl být idiot a mít zkušenosti s prokazováním podezřelých úmrtí.

Zas ony sebči jsou trochu jiní hadi. Fakt jsou z velkých zdaleka nejagresivnější, jsou při zabíjení opravdu velmi důsledné (škrtí přes půl hodiny už mrtvou kořist) a ten reflex zabíjet 2 kořisti najednou mají. A jsou to trochu paka, takže k zabití bez pokusu o sežrání možná i dojít mohlo, zvlášť, pokud byl had ve stresu. Toť k jedné stránce věci.
Teď ta druhá. Ty kluci by s velkou pravděpodobností neumřeli na udušení. To by si jí museli dát jen kolem krku. Pokud by je standardně ulovila, tak by tam bylo popraskání cévek kvůli tlaku atp. Dále by byla zlámaná žebra atd. Byli by viditelně zle dorvaní (nebo alespoň jeden z nich, pokud by zabíjela oba najednou). Museli by být sami doma, zabíjení je u škrtičů proces a kluci by řvali. Byť je to zabití 2 kořistí najednou reflex a je to možné, tak mi moc nesedí, že by takhle velké kluky zvládla naráz. Mimina jo, ale školáčky nevím nevím. A kluci by museli spát v jedné posteli u sebe. A hlavní věc, rozhodně by nevypadali že spí. Pokud teda běžně nespali s otevřenýma očima krví u nosu, nejspíš pomočení a pokálení a roztrhaní a zakrvácení od zakousnutí... Úplně minimální % šance, že je zabít mohla tu je. Ale znevažuje to tvrzení, že vypadali že spí. To je zjevný nesmysl a pro mě důlaz toho, že je udusil jedinec rodu Homo, ne Python. Ale směrodatná je pitva. Buď byl patolog idiot, nebo tu máme co do činění se situací, která má neskutečně mizivou pravděpodobnost a přeci se udála.

je to totálně divný, ale zrovna to, s tím že myslel, že spí, by mi vadilo nejmíň. prej "rozsvítil jsem, a uviděl děsivou scénu". takže potmě MOHL nevidět nic a neměl důvod zrovna předpokládat tuhle dost nepravděpodobnou věc, ale spíš že spěj s dost schumlanou dekou. ale zřejmě ho něco přece jenom zarazilo, když rozsvítil, místo aby zase potmě odešel

na wiki píšou, že krev tam byla ( nálezce těl byl od krve vyběhl na ulici od krve, děti pokousané hlavně v obličeji), příčina smrti strangulace krku, a taky, že kluci ten den na farmě se dotýkali různých zvířat, kterými mohli být cítit, a že spali na matračce na zemi a že had svou váhou prolomil stropní podhled. že se nikdo v baráku neprobudil, což vedlo k doměnce, že je to vražda, (motiv?) ale že vyšetřování to vyvrátilo - odkaz neaktivní, nenašla jsem ho , jen tohle
https://www.thestar.com/news/canada/2016/11/03/new -brunswick-brothers-killed-by-python-were-blue-cou rt-told.html

V podstatě mě napadá jedna jediná možnost, co by se asi tak mohlo stát, aby se to fakt stalo.
Had zdrhl a vlezl do větračky, úzký a tmavý prostor ho lákal a navíc z něj pravděpodobně cítil teplo přicházející z bytu. Po výletu větračkami prolomil strop, jak bylo psáno výše. Nuže, nebudeme řešit kvalitu stropu, ale OK, mohlo by být. Jen by asi nesměl ten podhled urvat úplně, spíš jen na jedné straně, rámus padajícího stropu by vzbudil obyvatele bytu. A ten had musel spadnout přímo na ty děcka, jestli spali na matraci na zemi a u sebe, tak jim musel spadnout někam do oblasti hlavy/hrku/hrudníku. Ale určitě přímo na ně, ne vedle, to by neměl moc důvod útočit a kluci by měli čas se rozkoukat. Sebiny rády a rychle propadají stresu a v něm většinou převládá snaha zabíjet, ne utíkat. Takže had žuchnul na kluky, lek se, potlouk se a ucítil pod sebou živé objekty. A udělal jediné možné v tu chvíli...stáhl smyčky. Teď děti - spí si a z cca 2 metrů na ně najednou žuchne 50kg = šílený šok a dost možná vyražený dech (asi i zlomení žeber možná), každopádně v tom šoku nemuseli ani stihnout zařvat. A jestli sebae něco opravdu jsou, tak rychlé jako blesk. Mohla jim prostě spadnout na hlavy a v šoku okamžitě začít škrtit. Tam by i odpovídala smrt udušením a kousance zejména v obličeji. A pokud byli pokousaní oba a nebyly to hluboké rtžno-řezné rány, které by vznikly, kdyby si je zuby držela a trhala při normálním zabíjení, tak to ukazuje na stres hada, opakované kousal a stahoval se, to je pro sebae typické. A hlavně by se je potom nesnažila sežrat.
Takže za mě takto to teoreticky možné je. Pravděpodobnost teda žádná celá nikde nic, ale náhoda je blbec. Ale toto by mělo být zabití z nedbalosti a rozhodně ho neměli pustit bez trestu. Když člověku uteče pes a někoho dorve, jdete nejspíš sedět a za hada nic? To jen ještě víc obrací společnost proti teraristům.
Jinak pokud se to fakt stalo, tak proti tomu je i šance, že půjdu třeba do ZOO Praha a sežere mě tam medvěd tak vysoká, že tam snad už ani radši nikdy nepůjdu :-)

Tak nějak. Velká sebka by je zabít zvládla, o tom žádná. Ale ta děcka by určitě nezůstala v posteli a nevypadala, že spí... byla by poválená někde po místnosti, když by je po boji a následném zabití had pustil. Museli by- nebo minimálně jeden- hrozně řvát, protože by je těžko chytla tak, že by se oba ani nezmohli na křik. A kořist škrtičů zdaleka neumírá jen na udušení, tam je to hned souhrn několika faktorů najednou. Jako je překrvení a naopak nedokrvení některých orgánů, kde pak dojde k ischemii a kolapsu srdce, mozku, jater, popraskání některých cév atd. Na pitvě by to muselo být sakra znát.

osobne to považujem za pravdepodobne novinársku bulvárnu kačicu,zameral som sa na len na ten okamih ,že deti vyzerali,že spia,pokial by deti normálne spali,tak nevidím dôvod,aby som také niečo považoval za desivú scénu,a pokial už prvý pohlad na ne pôdsobil desivo,určite by v takom prípade nevyzerali,že normálne spia....trošku mi to nejako nedáva zmysel/za predpokladu,že tie deti nevyzerali ako fantozziho dcéra a vnučka,to by som sa určite vydesil,bez ohladu na to,či by spali,alebo sa hýbali/....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru