Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejsem sice Auri ani Krokodýl, ale přeci jen se vyjádřím :-) Tmavky máme taky, tak o tom možná i něc…
V.R. 20.02.2017 16:20
V.R.
Ahoj,no chci jim nabídnou co největší prostor,a taky co největší bazének(samo s vypustí a napustí.)S…
Honza444 20.02.2017 19:05
Honza444
Čistě můj osobní názor je ten, že kombinace lina a akva silikonu je zlatá. Jezírková foĺie je OK do… poslední
V.R. 20.02.2017 19:43
V.R.

Nejsem sice Auri ani Krokodýl, ale přeci jen se vyjádřím :-) Tmavky máme taky, tak o tom možná i něco trochu vím.
V první řadě jde o to, jak je ten sklep vůbec velký a co vše chcete hadům nabídnout.
OSB - jsou na výrobu levněší, lze je rozebrat a přenést. Nikdy z OSB nebude ale terárko tak velkých rozměrů, jako může být betonové, had tam nikdy nebude mít tak velkou koupací nádrž (spíš jen misku na vodu). Ale je to nejjednodušší řešení pro chov větších hadů a jde tam splnit vše potřebné pro zvíře.
zděné - člověk si může vyhrát, udělat dost velkou vodní nádrž napojenou na odpad, víc prostoru atd.
Já osobně jsem u velkých hadů pro zděná terárka (rozuměj místnost upravená komplet celá jako terko), případně zděná tera nad sebou pro ušetření prostoru.
S hygienou je to stejné u OSB i u zděného. Základ je to celé kompletně dokonale odizolovat aby se nic tekutého nedostalo k nasákavým materiálům. Jakmile velký had párkrát pomočí beton, nebo OSB desku, tak to člověk může celé vyhodit, páč to smrdí jak bolavá noha. Takže OSB terárko ideálně komplet celé kvalitně nalakovat a ještě obalit do lina a izolovat spáry silikonem. U betonového podobně (možná pečlivěji, protože OSB terárko se v případě potřeby likviduje a předělává snáz, než betonové).

Ahoj,no chci jim nabídnou co největší prostor,a taky co největší bazének(samo s vypustí a napustí.)Sklep je dlouhej tak 10m a širokej 3m vysokej cca 2,5m. A co na to dno dat místo lina jezírkovou folii,nebo nečím natřít a nebo dlažbu?Jinak mam strach trochu když se mi tam dostanou roztoči(pak to bude boj dostat pryč. Už jsem toho hodně zkoušel,ale do zděních chci jít po prvé. A s tím pomočením to je boj:). Pak u čeho váhám je jestli udělat terárium tak abych tam za Krajtama "chodil celej " nebo je udělal tak abych na hada došahnul od okraje. ??

Čistě můj osobní názor je ten, že kombinace lina a akva silikonu je zlatá. Jezírková foĺie je OK do bazénu. No a dlažba...drbání ho*en a močoviny ze spár mezi dlažkama je pocuc, mám to vyzkoušené a nikdy víc :-) Lino je hladké, bez spár, omyvatelné. I z hlediska roztočů asi nejlépe desinfikovatelné. Ale je to fakt jen můj osobní názor a preference. A 100 lidí 100 chutí :-)
Pokud chcete co největší prostor, bazén ve kterém se budou moct plnohodnotně koupat, tak jedině tera do kterého budete vstupovat. V klasických tera nikdy neuděláte tak velkou plochu. Ale koncepce je čistě na vás, jak vám to bude pohodlnější. A taky jde o to kolik máte hadů a jak to s nimi jde. Do vstupovacího (předpokládám společného pro všechny hady) bych šla v případě, že to s nimi jde, nejsou to žádné velké bestie a dokážete si ošéfovat krmení tak, aby se mezi sebou nervaly. I tak ale doporučuju vstup pouze s koštětem :-D No a "šahací" tera v případě, že jsou to potvory, krmení pokopě by byl problém, nebo je u sebe nechcete mít (množení atp.).
No a pak je tady taky ta "drobná" otázka vytápění. Tak jako tak se přimlouvám za velmi kvalitní zaizolování celé místnosti (polystyren, RTI fólie nebo tak něco). A pak buď z té místnosti udělat tera. Nebo do ní ty terka dát. Ale každopádně do izolace se vyplatí investovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru