Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama Vousatá je malá a málo žere

Ahoj,

před rokem jsem si pořídil Agamu Vousatou, jako první terárium. Po dlouhém studování a zkušenostech z akvaristiky jsem si vyrobil terárko, vybavil ho a od chovatelky pořídil Agamu. Teď nedávno jsem se seznámil s chlapem, co je chová již několik let a ukazoval mi roční kousek, kterej byl větší a podle všeho i o dost víc jí. Nechtěl jsem bejt za totálního debila, tak se ptám taky. Byl bych strašně nerad aby se našemu Edgarovi dělo něco špatně.

Terárko jsem vyrobil v rozměrech 80x40x40 a 2 x průduch na větrání (1. 5x50 cm a 2. 2x20 cm). Vytvořil jsem dvě výhřevná místa s tím, že jedno je se slabší žárovkou a druhé se silnější + UVB lampa. Pod UVB je samozřejmě vytvořenej plac pro výhřem, kde Edgar tráví asi nejvíc času.

Krmíme cvrčka a švábama. Vždy řádně obalím ve směsi sépiovky a Raboranu. Problém je, že sní maximálně 2 ks denně. Někdy i žádnej. Samozřejmě dáváme zelený. Úplně miluje bazaku, čerstvou utrženou, tu jde sníst hned, asi mu voní. Dáváme samozřehmě i další zelené, jako pampelišky, jahody, melouna, zelí atd. Navíc má v terárku Fíkus, který moooc rád okousává.

Jednou za tři dny postříkám Edgara a Fíkus rozprašovačem. Snažíme se i jednou za 14 dní koupat Edgara ve vaně, nebo lavoru. To je vždy zaručený hov*o :-D

Docela mě děsí, že vůbec nevyrostl, co mám dělat a co dělám špatně. Jenom do mě, třeba jsem něco opravdu posral...

Zde jsou fotky terárka a příslušenství: 817234114

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fikus dejte pryc akt nevim jestli ho muzou, ze zeleneho jsou nejlepsi listy pampelisky, urcite ne ze…
lucifer 10.06.2017 23:37
lucifer
Tak jsem ho měřil a asi 26 Cm...
BigZahry 12.06.2017 22:23
BigZahry
je to malinke, pokud byla rok v tom terarku tak jak puvodne vypadalo tak je proste podrazena. Predpo…
lucifer 12.06.2017 23:29
lucifer
Teplotu jsem hlídal, vždy se pohybovala 30 °C +/- 2 °C. Jinak teploměr mám nalepovací, používám akv…
BigZahry 13.06.2017 08:41
BigZahry
jednou rocne dle mne staci, ale nevykaslat se na to/nezapomenout
lucifer 13.06.2017 09:28
lucifer
Takže tam můžu bez problémů dát obě najednou, abych využil objímku :-D ?
BigZahry 13.06.2017 11:54
BigZahry
pokud to nezvedne teplotu nad pozadovanou, tak klidne. nový
lucifer 13.06.2017 12:49
lucifer
Děkuju za rady, tak snad už bude líp :-) poslední
BigZahry 13.06.2017 13:38
BigZahry

Fikus dejte pryc akt nevim jestli ho muzou, ze zeleneho jsou nejlepsi listy pampelisky, urcite ne zeli, jahody atd.). Vyhodte ten sustrat je maximalne nevhodny (lignocel NE!!!), Dejte tam jen vrstvu pisku pro detske hriste. Merte teploty, melo by tam byt v prostoru kolem 28-30°C, na vyhrevnem miste 40-45°C (to ted urcite neni, rekl bych ze ani teplota v prostoru) - dle toho upravit vyhrev, zarovky. Pokud uz mate UV "usporku", tak blizko k ni dejte nejakou reflektorovou - bodovou zarovku, a pod ni plochy kamen aby se nahral (to vyhrevne misto o kterem pisu). Pres celou delku pridejte cim silnejsi zarivku - trubici, prostor by mel byt poradne prosvetleny.

je to malinke, pokud byla rok v tom terarku tak jak puvodne vypadalo tak je proste podrazena. Predpokladam ze teplota nebyla takova jaka je potreba, malo svetla, malo krmeni...Ted se uz tezko neco dohani, ty podminky budou sice uz OK, dostane se do lepsi kondice, bude vitalnejsi, mozna jeste i neco povyroste. Ale v radu max. nejakych par centimetru, co se zanedba v prvnim roce uz dohnat holt moc nejde. Jo a do terarka doporucuju nejaky normalni teplomer, klidne obycejny levny digitalni co maj v kdejakem bastlshopu za par korun.

Teplotu jsem hlídal, vždy se pohybovala 30 °C +/- 2 °C.

Jinak teploměr mám nalepovací, používám akvarijní (ale ten vyndavám po změření aby se nerozbil), digitální skočím ještě koupit.

Ještě jsem se chtěl zeptat, jak často by se měla měnit UVB žárovka? Mám tu ještě jednu starší, tak jestli ji nemám dát do té objímky po druhém výhřevu. Je stará asi 6 měsíců. Pokud to bude mít nějaký efekt?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru