Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysoké terárko pre gekona

Zdravím, zaujímalo by ma, či by mohol byť napr. gekončík nočný aj vo vysokom teráriu. Viem, že výška pre neho nie je dôležitá, ale mám momentálne prázdne terko (chameleóna som presunul do reptibreeze) a chcel by som nejakého nenáročného gekona, ideálne nočného (mám čas hlavne na večer).
Rozmery má VxŠxD 90x36,5x60cm. Plocha je podľa toho, čo som našiel všade možne dostačujúca pre dospelého jedinca. Vetranie pod dvierkami a 22cm pás na strope.
Pôvodne som mal v pláne prerobiť celý strop na nejaké pletivo, ale moc sa mi do toho nechce, radšej by som to použil tak ako to je, takže svetlo/ohrev vyvesiť zo stropu.
Poprípade nejaký iný druh gekona okrem Rhacodactylus ciliatus vhodný do veľkého terária? (felsumy a podobne rýchle gekony nie :) )

Vopred vďaka :)

Předmět Autor Datum
Gekko gecko treba? nový
lucifer 04.08.2017 21:50
lucifer
Díky moc za radu, vyzerá pekne, ale čítam, že býva dosť agresívny či? Nehľadám niečo, s čím sa môžem… nový
Setth 05.08.2017 10:43
Setth
Na hranie je pes, mačka, zajac. Gekón obrovský by Vám to vysvetlil hneď. nový
dclxvi 05.08.2017 12:24
dclxvi
Teraz čítam, že som to zle prečítal, moja chyba, ale gekón obrovský by aj tú manipuláciu vysvetlil,… nový
dclxvi 05.08.2017 12:27
dclxvi
Paroedura pictus, možno aj väčšia skupinka, je menší ale nieje agresívny, dá sa s ním v pohode manip… nový
dclxvi 05.08.2017 12:39
dclxvi
Ďakujem za ďalší tip. Vyzerajú pekne ale sú na môj vkus asi až moc malí, to keby mi zdrhlo pri čiste… nový
Setth 05.08.2017 13:37
Setth
ta drobotina stejne na suchu = az z toho vyskace ven neprezije, neni potreba cokoliv resit (pidicvrc… nový
lucifer 05.08.2017 18:28
lucifer
Ouki, tak to pre istotu aj pár dní nepolejem nech preschne substrát :). Pre budúcnosť, ak by sa nieč… nový
Setth 06.08.2017 00:08
Setth
To neni potreba resit - kdyz se tam vylihnou, tak at. Pripadne v terarku pro ciliaty pri dostatecne… nový
lucifer 06.08.2017 09:08
lucifer
V terárku mi vôbec nevadia, nech si tam kľudne zriadia kolóniu, ide mi skôr o to, či neprejdú otvorm… nový
Setth 06.08.2017 14:34
Setth
Gekko gecko mohu jen doporučit. Určitě to není tvor na mazlení, což ovšem není žádný terarijní tvor,… nový
Cadaverous 07.08.2017 13:08
Cadaverous
Terárko vyzerá nádherne, tá kôra je z čoho? A tie dve vetvy? Mám doma konáre asi z piatich druhov st… nový
Setth 08.08.2017 10:01
Setth
Kůru jsem sebral při procházce lesem na okraji u "schromaždiště" pokácenejch stromů. Nikdy se mi nep… nový
Cadaverous 08.08.2017 10:27
Cadaverous
Ak si to mal terko pre chameleóna, tak som ho už videl, tuším aj na iných fórach. Tuším si tam mal a… nový
Setth 09.08.2017 12:20
Setth
Mám to vyfocený i na různejch dalších forech, tudíž je možný, že to byla moje fotka. Chameleon už bo… nový
Cadaverous 09.08.2017 13:33
Cadaverous
RIP chamíkovi. Možno zajtra, keď budem mať chvíľu vybehnem autom niekde cez les, zaparkujem na kraj… poslední
Setth 09.08.2017 15:10
Setth

Díky moc za radu, vyzerá pekne, ale čítam, že býva dosť agresívny či? Nehľadám niečo, s čím sa môžem ja alebo dcérka/manželka hrať, ale pri nejakej manipulácii by som si rád ponechal všetky prsty :). Idem ešte o ňom niečo počítať, zatiaľ som mal naštudovaného len ciliáta a gekončíka nočného :).

Ďakujem za ďalší tip. Vyzerajú pekne ale sú na môj vkus asi až moc malí, to keby mi zdrhlo pri čistení, tak by som sa nahľadal :).
Asi tam šupnem predsa len tých ciliatov, gekona obrovského zoženiem neskôr, musím na ženu pomaly, keby tam v obývačke bolo niečo, čo začne syčať/"brechať" hneď ako prejde okolo terka, už by som ju ťažko prehováral na niečo ďalšie :).

OT: Síce som už písal aj do "začíname", ale skúsim využiť toto vlákno tiež, potreboval by som totiž odpoveď čo najrýchlejšie - neviete čo robiť, ak mi cvrčkovia nakládli vajíčka do substrátu? Chamíka mám v reptibreeze, mám tam dva kvetináče a dnes som si povedal, že nebudem cvrčkov mrzačiť (ustrihávať kladielka a nožičky) a tie potvory si tam z potosu robia kladisko.

V terárku mi vôbec nevadia, nech si tam kľudne zriadia kolóniu, ide mi skôr o to, či neprejdú otvormi v nerezovom pletive/dierovanom plechu (teda cez ten plech asi urcite prejdu). Keď žena nájde pri upratovaní cvrčkov v byte, tak ma asi odsťahuje aj s terárkom :D.
Akú vlhkosť potrebujú na prežitie? Bežne máme doma tak 50-60%, v zime keď sa prádlo suší vo vnútri, popr. v kuchyni pri varení kľudne aj 70-75%. Čítal som viacero článkov o ich chove ale všade sa len píše, že ich treba rosiť, udržiavať vysokú vlhkosť, ale konkrétne čísla som nikde nenašiel :)

Ináč díky moc za rady

Gekko gecko mohu jen doporučit. Určitě to není tvor na mazlení, což ovšem není žádný terarijní tvor, ale osobně také chovám a je to nádhera, když ve 4 ráno začne tokat na celej byt. Je to hodně plaché zvíře, které se opravdu špatně chytá, ale je opravdu nádherné. ;)
Pro inspiraci mé terárium pro Gekko gecko s rozměry 50*60*100.

[wpXjr.jpg]

Terárko vyzerá nádherne, tá kôra je z čoho? A tie dve vetvy? Mám doma konáre asi z piatich druhov stromov ale tie tvoje vetvy vyzerajú krajšie :).
To svetlo je výbojka? Nie je on nočný gekon? Je mi jasné, že aj u nočných sa odporúča aspon trochu UVB, len či to nie je moc pre neho?. Nelozí ti po tom tienidle? (síce ono to asi až tak nevadí, pokiaľ vylezie až keď svetlo zhasne, ale či sa nemôže stať, že bude niekde na svetle v čase keď ráno začne svietiť).

Ja mám terárko v obývačke, zatiaľ stále dumám, čo do neho, ale asi tam dám pagekony. Nie sú také plaché, nie sú také agresívne a to moje terárko by mohlo stačiť aj pre viac kusov.

Toho tokay gecka by som chcel tiež, ale zatiaľ mám ultimátum dve terárka, takže zoberiem niečo kľudnejšie :).

Pridám aj foto terka, keď ešte bolo zariadené pre chameleóna, a teraz prázdne čaká na zariadenie

Kůru jsem sebral při procházce lesem na okraji u "schromaždiště" pokácenejch stromů. Nikdy se mi nepovedlo zjistit z jakého stromu to je, ale je to hodně členitá kůra s hlubokými vráskami a vypadá to, že bude z nějakého tvrdšího dřeva, protože prozatím neplesniví (v terárku je už skoro 5 let).
Větve jsou z zrostlé kroucené vrby. Vydrželi mi takhle zelené asi půl roku, než jsem odjel na víkend pryč a 2 dny se nerosilo. Pak kůra zhnědla. Teď jsem dobastlil automatický rošení a jak se drží vlhkost, tak zakořenily do rašeliny a obrůstají novejma výhonkama s listím. Je to celkem pěkný, ale musim to střihat, protože bych neměl za chvilku v terárku k hnutí. :)
Světlo je stará vysvícená výbojka, která už moc UVB nevydává (svítí už asi 4 roky), tudíž je hlavně pro teplo. Svítí od 8:00 do 20:00 a prozatím se nestalo, že by mi na ní hupsnul dříve, než zhasla. Jednou po zhasnutí jsem viděl, jak je nasoukanej mezi výbojkou a krytem, ale to byl ještě hooodně prťavej a podruhý jsem to už neviděl. Nicméně po zhasnutí je na krytu přilepenej celkem často.
Zrovna přemýšlím, zda by do tohohle terárka nešlo dát ještě samici, ale prozatím hodně váhám... :)

PS: Původně to bylo také terárium pro chameleona. ;)

Ak si to mal terko pre chameleóna, tak som ho už videl, tuším aj na iných fórach. Tuším si tam mal aj foto ako si sušil kôru atď., ak si to bol ty :).
Ja toto a iné fóra čítam už asi tretí mesiac, takže sa mi už pletie kde som videl čo, ale toto s tou kôrou si pamätám :D.
Ináč kde máš chamíka teraz?

Ja si objednám nejakú korkovú kôru z netu, nemám moc možností tu naokolo niečo splašiť, tie vŕbové konáre ale vyzerajú super. U nás máme krútenú vŕbu len blížko detského ihriska alebo rovno pri bille, takže nabehnúť tam s pílkou/nožnicami na konáre asi nehrozí (hlavne pri bille je tým smerom aj kamera :) ).

Ešte sa musím pokúsiť zohnať nejaký magneticledge ako som videl u lucifera (aspon dúfam, že to bolo u teba v nejakom príspevku :) )

Díky moc za rady páni.

Mám to vyfocený i na různejch dalších forech, tudíž je možný, že to byla moje fotka.
Chameleon už bohužel nežije. Dožil se 6 let a 2 měsíců a jako dědeček odešel. :-(
Po úmrtí byl po předělání terária "nahrazen" právě obrovákem, aby "nezůstalo terárium dlouho prázdné".
Dokonce se podařilo odkoupit skrze známého odchov Olomoucké ZOO, který nám teď dělá ranní budíčky a nesmírnou radost. :-)
Já mám vrbu hned vedle domu, ale taky jsem již při řezání měl povídačku s městskýma kašparama, že to není moje vrba a co tam dělám... :-D

RIP chamíkovi.

Možno zajtra, keď budem mať chvíľu vybehnem autom niekde cez les, zaparkujem na krajnici a so sekerou/pílou v ruke pobehám blízke okolie :). Mám veľa konárov, rôzne pokrútených a tenkých, zháňal som ich práve pre chamíka keď mal asi 2mesiace. Pre gekony by som ale chcel niečo na ten spôsob ako máš ty, rovnejšie a hrubšie.

Práve mám možnosť kúpiť ciliáty tu z okolia. Na výber mám ročných samcov, alebo potom neurčené pár týždňové, alebo 2-mesačné. Čím je najlepšie začať ak plánujem mať cca 1.2 skupinku?.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru