Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevím si rady

Agama je "roztekla" rachitidou a vyhladovela k smrti podvyzivou. SunGlo neni zadny zdroj UV ale obycejna zarovka nic vic. Tohle zvire jedine humanne utratit, ma nevratne deformace cele kostry, hruza se na to jen divat. Jakakoliv dalsi snaha o udrzeni tohohle nazivu je jen prodluzovani trapeni. To FAQ jsem psal aby se podobnym pripadum predchazelo

VYZAŘUJE ŽÁROVKA (xyz) i UVB?

Pokud jde skutečně o žárovku (skleněná baňka a v ní wolframové vlákno) tak určitě nevyzařuje. Klasické žárovky (ať obyčejné nebo halogenové) svítící rozžhaveným vláknem můžou mít v spektru něco málo UV-A záření, ale rozhodně ne UV-B! Častá chyba - nováčkovi je ve zverimexu nesmyslně neznalou obsluhou doporučena žárovka s ještěrkou na krabičce s tím že má i UV (Sun Glo, Sunlight Hobby atd.), a po nějaké době se řeší proč má agama křivici. Z umělých světelných zdrojů produkují UV-B jedině speciální zářivky a výbojky.
- je smutne videt kam az muze "chov" dojit, a ze vas nenapadne resit situaci drive. Ted uz je dle meho nazoru na cokoliv pozde.

(To je furt dokola, porad nekdo - ze se hleda rada az kdyz je to zvire uplne znicene, pritom ze neco neni OK muselo byt jasne uz DAVNO!)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny