Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Alespoň je nějaká sranda. Jedovatých hadů jsem choval desítky tak tohle vždy pobaví. Dnešní odchyt h…
kamas 06.10.2018 19:23
kamas
Pozor nebrat jako návod !!! Asi tak ten " týpek se smetákem " je starej praktik .Ono když máš zvíře…
Petrš 06.10.2018 21:34
Petrš
Tak on ten smeták je ok ale on se ji snažil druhou rukou chytit i když nebyla zafixovaná. Šel do toh…
kamas 07.10.2018 00:35
kamas
Ten smeták není zas až tak špatná věc. Jak píše Petr, je to nejlepší způsob jak dostat hada ze strom…
Marker 07.10.2018 08:14
Marker
Přesně:-) ------ V podstatě je to tak, že se sešli dva odborníci a každý to dělá po svém. Jeden je s…
Petrš 07.10.2018 10:20
Petrš
Ale k tématu oni stromáci většinou jako takoví jsou dost choulostiví na pády a pokud ho budeš lovit…
dumerilak 08.10.2018 18:03
dumerilak
Sice jsem se už k tématu "mamba" nechtěl vracet, ale tohle stojí za přečtení. https://hobby.idnes.cz…
Marker 09.10.2018 21:22
Marker
Jen můj osobní názor na pana Bublíka....neznám ho, ale co jsem měl možnost vidět, je to namyšlený hu…
gabon 10.10.2018 12:27
gabon
Což ovšem nijak nesouvisí s tím, že manipulovat s jedovatými hady zjevně umí, což je zase pro změnu…
Araneus84 10.10.2018 14:18
Araneus84
Ano, nesouvisí. Manipulovat s jedovatými hady umí celá řada chovatelů, a mnohdy i daleko lépe. Jen s…
Gabon 10.10.2018 20:14
Gabon
Moc se omlouvám že posouvám debatu která mohla zmizet v zapomění opět nahoru, ale jak už celý svět v…
Gabon 12.10.2018 22:00
Gabon
Ono je těch otazníků víc,jak píšeš. Při reakci na serum,by to zabalila daleko rychleji a v umělém sp… poslední
raddei 15.10.2018 19:06
raddei

Pozor nebrat jako návod !!!
Asi tak ten " týpek se smetákem " je starej praktik .Ono když máš zvíře za docela slušnou cenu tak smeták nebo jen klacek ( ostatně domorodci to dělají jen klackem sklepnou ji do lupení či na připravennou měkou pdložku tam ji " zafiksují " a pak rukou čapnou) ono totiž asi jak kdo ale v rukavicích-Venom -1 není cit- 2 může snadno dojít k vyškubnutí zubu tím pádem k dalším problémům -tím neříkám že jsou špatné !
Pan herpetolog " odborník " by si mněl aspoň nechat ty komentáře kolem, př.je mrtvá :-) atd. a říkat někomu kdo má tak o 1000% asi větší zkušenost v přímém přenosu . běž někam.. .Jaasné něco jiného chytat v nádrži a venku ve volné přírodě ale cpát ji do boxu tím způsobem že má ocas nahoře a hlavu jí rvát do dvířek no- nevím jak kdo ale mám dojem že by hadice měla mít prdel dole aby nemohla sekat než se stabilizuje do útoku ji bleskově palici vrazit kam potřebuji a je to- tak aspoň dělám já sice né jedáci ale funguje to.
.
K těm nařízením zpřísnění no tomu se ne vyhneme -připravuje se nové podmět Frantíci a Němci tet jen záleží kdy a jak to vůbec budou formulovat.

Ten smeták není zas až tak špatná věc. Jak píše Petr, je to nejlepší způsob jak dostat hada ze stromu a pak ho přimáčknutím zafixovat na zemi a chytit za krkem. To že se na poprvé netrefil za hlavu, není vůbec neobvyklé u takhle rychlého a vystresovaného hada a navíc u toho křoví a hromady bordelu. Druhou šanci nedostal, pak nastoupil Tomáš Bublík a čapnul jí v rukavici, což také není nic špatného, ale jen s rukavicí by ji na stromě asi těžko chytal. V podstatě je to tak, že se sešli dva odborníci a každý to dělá po svém. Jeden je starý praktik, který nikdy Venom defender gloves nepoužíval a druhý s nimi pracuje několik let a je na to zvyklý. Určitě bych neodsuzoval ani jedno z nich.

Přesně:-) ------ V podstatě je to tak, že se sešli dva odborníci a každý to dělá po svém. Jeden je starý praktik, který nikdy Venom defender gloves nepoužíval a druhý s nimi pracuje několik let.-----
Já pana -Bublíka neodsuzuji --jen mě teda zarazila ta jeho reakce -jasné byl pod tlakem atd. ale má se to tak jak je již napsáno je lepší v takovéto situaci --volná příroda-- když jsou 2 a každý má jiný způsob jak plaza zpacifikovat to se vždy hodí .Osobně bych to spíše uvítal když u toho bude ještě další člověk který to zná( ono pod tlakem člověk nervozní atd.aspon za mně by to zvíře chytat neměl -plazy vycítí a dělají rotiku když mám pres a fofr tak nechytám jak reaguje člověk tak zrovna reaguje i plaz !! chce to 100% sebekontrolu !) a i tak je kolikrát sranda když jeden chce nacpat 2 m a 12 kg varana do pytle nebo přepravního boxu a jemu se zrovna nechce:-).--prosím nebrat jako příklad !:-) já teda ani na velké varany čerstvé importy rukavice také nepoužívám ani náhodou mám zkušenost , že pokud si je nasadím tak na 98% varan po nich vystartuje -jo dobré jsou aby nepodrápal jak se snaží zdrhnout.A nebo když je ve svleku to mám ale takové jemné s čudlíky které je ochoten tolerovat spíše než holou kůži na rukách.
Ale k tématu oni stromáci většinou jako takoví jsou dost choulostiví na pády a pokud ho budeš lovit jen tak třeba v rukavicích a chtít ho dostat z větve tak to moc dobře nejde:-) se může stát , že sletí a je po něm zkrátka se někde zlomí na to právě to koště nebo klacek do V nebo T aby se mohl podepřít a bezpečně ho sundat a to je také umění.

Ale k tématu oni stromáci většinou jako takoví jsou dost choulostiví na pády a pokud ho budeš lovit jen tak třeba v rukavicích a chtít ho dostat z větve tak to moc dobře nejde se může stát , že sletí a je po něm zkrátka se někde zlomí na to právě to koště nebo klacek do V nebo T aby se mohl podepřít a bezpečně ho sundat a to je také umění.
To je pěkně napsáno.
Ale vševědoucí ředitel Bobek psal, že ji shodil, ne šetrně sundal. A že ji shodil na volné prostranství. To sundavání za stromu na videu bohužel vidět není, ale je krásně vidět to "volné prostranství" - spíš džungle. A i to " hejsasá" jako z Rumcajse. (Jenomže v té pohádce šlo o raky).

Ano, nesouvisí. Manipulovat s jedovatými hady umí celá řada chovatelů, a mnohdy i daleko lépe. Jen sem chtěl podotknou chování, toť vše. Ale jak jsem psal, je to jen můj pohled na věc.
A co s tím má společného velikost pinďoura opravdu netuším....

Moc se omlouvám že posouvám debatu která mohla zmizet v zapomění opět nahoru, ale jak už celý svět ví, ona žena je po smrti. Od samého začátku mi není jasné ,jak a kdo prišel na to že byla kousnutá? Vždyť ji našli přeci v bezvědomí... ona sama jim to asi neřekla...
Možná jsem někde přehlédl nejakou informaci, a proto, najde se někdo kdo mi to objasní? A protože se píše že úmrtí nesouvisí se samotným uštkutím, je totiž dost možné že zemřela po podaní séra které ji dali. Předem děkuji.

Ono je těch otazníků víc,jak píšeš. Při reakci na serum,by to zabalila daleko rychleji a v umělém spánku je ta pravděpodobnost ještě menší. Už jen z důvodu,že problémy s tím spojené ti již řeší přístroje.
Jaká je přesná diagnoza smrti se ven nejspíš nedostane. Každopádně neurotoxin umí hodně a to i utlumením organismu rozjíždět zatím skryté zdravotní "problémy". V pokročilém stádiu intoxikace není tak složité určit symptomy. Navíc je podle mého informovala osoba,která je přivolal nebo někdo další.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru