Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka Černá

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je normální že užovka černá stará 7.měsíců útočí. Děkuji za každou možnou informaci i radu.

Předmět Autor Datum
Hadi útočí zpravidla, když se cítí ohroženi, nebo jsou hladoví. Bohužel někteří jsou raplové a útočí…
Marker 06.02.2019 21:40
Marker
Děkuji za odpověď. Ona opravdu útočí stále. Krmená je pravidelně v neděli i po bezproblémovém svleku… nový
Lamicka 07.02.2019 12:36
Lamicka
Jeden z mých prvních hadů byla Krajta Královská.Týpek na burze se mnou vyje*** a prodal mi import.Ne… nový
Leon82 07.02.2019 13:46
Leon82
Děkuji moc za informaci.Já jí koupila na zoo trhu.Pán mi k ní neřekl nic jen to že se s užovkou červ… nový
Lamicka 07.02.2019 14:01
Lamicka
Nevím, nevím, ale moc bych na tu změnu chování nesázel. Tak nějak "bych se nechal překvapit". Příčin… nový
scorpio34 21.02.2019 11:31
scorpio34
Môj samec Lampropeltis getula nigrita útočil, keď bol mladý pri každej manipulácii, postupom času je… poslední
Yacopsae 23.02.2019 14:35
Yacopsae

Děkuji za odpověď. Ona opravdu útočí stále. Krmená je pravidelně v neděli i po bezproblémovém svleku ale nic se nezměnilo. Jakmile se přiblížíme k teráriu a chceme ji vyndat postaví se do útoku.Zavřeme tedy terárium a ona normálně skočí proti sklu.Docela mě to mrzí že se nás snaží pokousat a že se nenechá vyndat. ?

Jeden z mých prvních hadů byla Krajta Královská.Týpek na burze se mnou vyje*** a prodal mi import.Neustále agresivní, nachlazená, nepřijímala potravu.Podařilo se mi ji rozkrmit, zbavili jsme se nachlazení, ale ta agresivita zůstala.Se svlekem byla v pohodě i když někdy byly potíže a řešili jsme to ve vaně....druhá krajta (stejné terárko- domácí odchov ) prospívala nádherně.
Takže se nedivte, že i když budou mít prostředí-vlhkost, úkryty, krmení atd. v pohodě, že nepřestanou útočit.Ta moje útočila i po letech když jsem ve dne prošel kolem terárka a ona byla zrovna u skla.Kolikrát jsem se až lekl jak to kleplo o to sklo :-D
Jestli se dnes zklidnila, to bych se musel poptat, musel jsem je dát z důvodů stěhování pryč....každopádně vám zbývá jediné.Nechat ji tak a uvidíte časem, hada neochočíte.
Nebo si kupte další až užovka povyroste, pokud si dobře vzpomínám, tak krajtě agresivita zůstala, ale šlo to k lepšímu, když jsem do terárka dodal druhou (berte to s rezervou-už je to x let)

Nevím, nevím, ale moc bych na tu změnu chování nesázel. Tak nějak "bych se nechal překvapit". Příčin vedoucích ke změně chování - zde tedy z klidné k útočné - je vícero a někdy začnou raplovat bez zjevných příčin.
Mám dospělého samce O.t. callicyanous, 2 roky byl v pohodě a loni v listopadu - blesková změna na neskutečného prevíta. Když má den, tak útočí jako šílenec, jsou to takové pecky, že mám pocit, že to nemůže to sklo vydržet.
Zkoušel jsem kdeco, abych jej uklidnil, ale nic nezabralo. Jak se rozjede je jednoznačně pánem prostoru :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru