Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krivica

Ahojte. Dostal som do opatery agamku, samček starý asi 1r. Bol chovaný u začiatočníka bez UVB svetla a preto trpí krivicou. Neviem ako silnou ale nieje moc pokriveny len na chrbte ma menší kopček. Ma 100g a cca 30cm. Bol dehidrovany cez slamku som mu poriadne dal napiť našťastie celkom mu chutí žrať nie je to také strašné až na ten pohyb. Ma problémy s pohybom. Zadnú časť tela nevie zdvihnúť, pri,, love" keď sa chce dostať za cvrckom končatiny sa mu trasu a ťažko sa mu hýbe, skoro vôbec. Teraz má už kvalitné podmienky a dúfam že sa mi ho podarí zachrániť.
Chcem sa opýtať či sa niekedy zotavi a bude vedieť behať? Alebo už sa mu tie končatiny nenapravia?
Ďakujem za odpoveď.

Předmět Autor Datum
Deformace kostry uz zustanou, ale ten pohyb by se mel casem zlepsit, pokud nejsou temi deforacemi i…
lucifer 08.02.2019 22:19
lucifer
Ok. Budem teda trpezlivý a dúfam ze ju postavím na nohy. Deformácie by nemali byť veľké, keď som ho…
Cremo 09.02.2019 09:25
Cremo
ako to dopadlo?? nový
Dzurko 20.04.2021 13:41
Dzurko
Agama sa plne zotavila potom ako dostala UVB svetlo a stravu obohatenú na vitamíny. Kým krivica niej… nový
Cremo 20.04.2021 15:19
Cremo
Super zpětná vazba. Dík poslední
hansikii 28.04.2021 23:24
hansikii

Deformace kostry uz zustanou, ale ten pohyb by se mel casem zlepsit, pokud nejsou temi deforacemi i nejak postizene nervy. Tezko bliz predpovidat, ale necekejte zazraky "hned" - je to otazka mesicu, nez nabere trochu kondici. Podminky - at ma dostatek UV (bezne "kompakty" do 15 cm od zvirete), tepla a svetla, krmne hmyzem obalenym v nejake mineralni smesce - ted prvni tydny klidne kazdy den - pak obden. Trvale dostupne "zelene" - polnicek, rukola, pampeliska/pupava (az budou rust - vubec nejlepsi co muzete agame dat). Pokud bude pravidelne prijimat rostlinnou stravu, nemusi takrka vubec pit = vodu nijak nenutte, tim muzete vic uskodit nez pomoct.

Agama sa plne zotavila potom ako dostala UVB svetlo a stravu obohatenú na vitamíny. Kým krivica nieje úplne silná tak sa dá proti tomu zakročiť a agama sa dokáže uzdraviť. Rast sa síce spomalil no rastie a žije ,, plnohodnotným životom'' teda v rámci terária. Nerobí mu problém ani lov. V lete ho berávam do záhrady na slnko, predsa prírodné UVB je niečo iné ako zo žiarovky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru