Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jedna se o hnilobu tlamy ? Agama

Zdravím, obracím se na Vás s prosbou o radu. Před několika dny jsem byl u veterináře s naší agamou. Nechali jsme ji kompletně prohlédnout + udělat rozbor trusu na parazity. Agama nám přestala jíst, byla apatická a zavírala oči.Podle pana veterináře je vše ok a máme jí dát čas. Avšak, dnes jsme ji v tlamě objevili tohle (viz video), nejprve jsme si mysleli, že je to zbytek potravy, ale není to tak. Mohlo by se jednat o počáteční fázi hniloby tlamy ? Měl bych navštívit znovu veterináře ? Předem děkuji.
PS: dole je odkaz na video tlamy

[suz1zBR.jpg]
[9r1VrHn.jpg]

https://i.imgur.com/u8y1tEX.mp4

Předmět Autor Datum
Dle mne tam nic vylozene spatneho neni, takze v pohode. Pasivita, nezravost v tuhle rocni dobu muze…
lucifer 17.02.2020 21:24
lucifer
Já si tím jistý nejsem, ale snad máte pravdu. Kontaktoval jsem našeho veterináře a tomu se to také n…
hansikii 17.02.2020 22:56
hansikii
S tou vodou to taky neprehanejte, pokud ma k dispozici v terariu misku s vodou, misku se zelenym, ve…
lucifer 18.02.2020 08:26
lucifer
Souhlasím s luciferem, příliš častým podáváním vody můžete zvířeti i ublížit (ledviny).
MadMike... 18.02.2020 09:10
MadMike...
Dobře, děkuji a souhlasím. Také mě to napadlo, že má útlum kvůli zimě. Jinak myslím, že má agama kon… poslední
hansikii 18.02.2020 14:47
hansikii

Já si tím jistý nejsem, ale snad máte pravdu. Kontaktoval jsem našeho veterináře a tomu se to také nelíbí. Máme to pozorovat a pokud by se to začalo rozšiřovat, tak musíme za ním. Co se týká toho hubnutí, tak za celou tu dobu jeho půstu, nějakých 8 dní, tak jsem navážil dokonce víc, než měl předtím. Trus má normální až na část močoviny, která je žlutá a naomak tvrdší. Podle vet, je to normální, tak to neřeším. Dehydrovaný nemůže být, dáváme mu pipetou několikrát týdně vodu.

S tou vodou to taky neprehanejte, pokud ma k dispozici v terariu misku s vodou, misku se zelenym, veme si kdyz bude potrebovat. Pro klid v dusi, kdyz agame nakapete jednou tydne trochu na cumak, budiz - ale i to je vicemene zbytecne. To zvire se o sebe dokaze postarat, pokud ma co je potreba. A neaktivita v tuhle dobu - u nas byl zimni klid cca. od 20.12, a minuly vikend jsem zacal probouzet - zapinal osvetleni a vytapeni. Nejakych 8 dni pustu u dospele agamy v dobre kondici neznamena vubec nic.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru